Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ _ logo

Το συγκρότημα ''Ματ σε 2 Υφέσεις'' ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1999 με τ' όνομα "Αντίθεσις". Κύρια θεμελιωτική δύναμη αποτέλεσε η μακροχρόνια φιλία μεταξύ των μελών του που ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν συνεργαστεί σ' ένα αποκλειστικά δικό τους σύνολο. Τα μέλη της μπάντας ήταν συμμαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Ιδρυτικά μέλη του σχήματος υπήρξαν οι Δημήτρης Βαρελόπουλος, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης και Γιάννης Τσιουλάκης, ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκαν σ' αυτό ο Πέτρος Λαμπρίδης και ο Κώστας Τσιουλάκης.


Με τη σύνθεση αυτή το σχήμα πραγματοποιεί αριθμό συναυλιών σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα φεστιβάλ από το φθινόπωρο του 1999 μέχρι το 2000. Το τέλος της πρώτης αυτής περιόδου, βρίσκει το συγκρότημα σε μια φάση ευρύτερης αναζήτησης της αισθητικής του που στηρίζεται στο συνδυασμό συγκερασμένων και "ασυγκέραστων" οργάνων, ηλεκτρικού κι ακουστικού ήχου, "ανατολικών και δυτικών μουσικών επιρροών".

Η διαδικασία αυτή ακολουθείται από μια τάση χρονικά πυκνών μεταβολών ως προς τη σύνθεση των μελών του τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2001 όταν και αυτή σταθεροποιείται.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκινά η συνεργασία με τη Σπυριδούλα Μπάκα, συνεργασία που σηματοδοτεί την έναρξη μιας έντονα δημιουργικής διαδικασίας για το σχήμα που πραγματοποιεί αρκετά μεγάλο αριθμό συναυλιών εντός κι εκτός Αθηνών ενώ παράλληλα μετατρέπει τ' όνομά του σε "Ματ σε 2 Υφέσεις". «Νονός» ήταν ο Γιάννης Τσιουλάκης.

Τον Ιανουάριο του 2003 εκδίδεται κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Ματ σε δύο υφέσεις'' με τίτλο  ''Ματ σε δύο υφέσεις / Filocalia Romana'' με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Γράψα και των "Δυνάμεων του Αιγαίου". Ο δίσκος αυτός ήταν σε παραγωγή και ενορχήστρωση του συγκροτήματος. Σε αυτόν τον πρώτο δίσκο του γκρουπ ''Ματ σε δύο υφέσεις'', που ηχογραφήθηκε το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2002, η σύνθεσή του ήταν η παρακάτω:
Δημήτρης Βαρελόπουλος - Ακουστική κιθάρα, Νησιώτικο λάουτο, Μαντόλα, Μαντολίνο, Φωνή
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - Πολίτικο λάουτο, Κλασική κιθάρα, Σάζι, Μπουλγάρι, Φωνή
Γιώργος Κοντογιάννης - Λύρα, Μπεντίρ, Τουμπελέκι
Γιάννης Τσιουλάκης - Πιάνο, Φωνή
Κώστας Τσιουλάκης - Synthesizer, Rhodes, Τύμπανα, Προγραμματισμός
συν τα «ανεπίσημα» τότε μέλη
Πέτρος Λαμπρίδης - Ηλεκτρικό μπάσο
Σπυριδούλα Μπάκα - Φωνή


Επίσης σε αυτόν τον πρώτο δίσκο τους συμμετείχαν στην ηχογράφηση των τραγουδιών και οι παρακάτω μουσικοί:
Άκης Κολλάρος - Ηλεκρική κιθάρα
Νίκος Παραουλάκης - Νέι, Φλογέρες
Πέτρος Στεργιόπουλος - Φλάουτο
Μαρίνος Τρανουδάκης - Νταούλι

Από το φθινόπωρο κιόλας του 2002 το συγκρότημα πραγματοποιεί πολλές εμφανίσεις σε συνεργασία με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Νίκος Γράψας, Haig Yazdjian, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, ο Γιώργος Λυκούρας, ο Μαρίνος Καρβελάς.

Το καλοκαίρι του 2003 το σχήμα θα βρεθεί στο Limerick της Ιρλανδίας στο πλαίσιο διεθνούς μουσικού συνεδρίου.

Στο διάστημα μέχρι την άνοιξη του 2005 το συγκρότημα εργάζεται δισκογραφικά ενορχηστρώνοντας και παίζοντας στις δισκογραφικές δουλειές των Αποστόλη Μπουλασίκη "Της πόλης ξωτικό" (Minos EMI - 2003), Μαρίνου Καρβελά "Στις παρυφές του ουρανού" (Ήχοτρον - 2004), ενώ συμμετέχει στο δίσκο του γυναικείου hip-hop σχήματος "Ανεξίτηλα Σημάδια" (Soundcheck).

Κατά καιρούς με το συγκρότημα συνεργάστηκαν ο Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά), η Δήμητρα Αποστόλου (φλάουτο), ο Άκης Κολλάρος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Πέτρος Στεργιόπουλος (φλάουτο), η Κωνσταντίνα Κυριαζή (βιολί), ο Νίκος Παραουλάκης (νέυ), ο Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο).

Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος των ματ σε δύο υφέσεις με τίτλο "Ψέμα σαν αλήθεια" ως συμπαραγωγή του σχήματος και του Νίκου Ξυδάκη για λογαριασμό της Universal Music S.A. Αυτός ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Ματ σε δύο υφέσεις'' είναι ίσως ο καλύτερος τους δίσκος. Περιέχει 13 δικές τους συνθέσεις και στην ηχογράφηση του συμμετείχαν πολλοί μουσικοί όπως ο Haig Yazdjian, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Νίκος Γράψας, ο Ross Daly, ο Βασίλης Ρακόπουλους, ο Αντώνης Λαδόπουλος, ο Χάρης Λαμπράκης.


Η ενορχήστρωση του δίσκου ''Ψέμα σαν αλήθεια'' έγινε από το γκρουπ και από τον Haig Yazdjian. Η ηχογράφηση του έγινε το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Απρίλιο του 2005 στο στούντιο Ήχοτρον.

Σε αυτόν τον δεύτερο δίσκο του γκρουπ ''Ματ σε δύο υφέσεις'' η σύνθεσή του παρέμεινε σταθερή και ήταν η παρακάτω:
Δημήτρης Βαρελόπουλος - Ακουστική & Κλασική κιθάρα, Λάουτο, Φωνή, Φωνητικά
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - Πολίτικο λάουτο, Κλασική κιθάρα, Μπουλγάρι, Φωνή
Γιώργος Κοντογιάννης - Λύρες, Μπεντίρ, Νταούλι, Στάμνα
Γιάννης Τσιουλάκης - Πιάνο, Φωνητικά
Κώστας Τσιουλάκης - Keyboards, Rhodes, Τύμπανα, Hammond, Φωνητικά
Πέτρος Λαμπρίδης - Ηλεκτρικό μπάσο
Σπυριδούλα Μπάκα - Φωνή, Φωνητικά


Η δεύτερη δισκογραφική απόπειρα του συγκροτήματος "Ματ σε δύο υφέσεις", θα παρουσιαστεί ζωντανά την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006, στη Σουίτα (Τρίκαλα) και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο Art Deco (Λάρισα).


Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους το γκρουπ ''Ματ σε δύο υφέσεις'' συμμετέχουν στο "Ημερολόγιο δεύτερο" του Νίκου Ξυδάκη (Universal S.A. - 2005) με την οργανική σύνθεση "Βαλς Ρουά".

Το 2009 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός τους δίσκος με τίτλο "Τρύπιο Φεγγάρι" από την ''Παρουσία''. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ψέμα σαν αλήθεια", καταθέτουν τα νέα τους τραγούδια τα οποία συνδυάζουν τον ηλεκτρικό με τον ακουστικό ήχο, σε μία παραγωγή φτιαγμένη κυριολεκτικά στο… χέρι.

Στο δίσκο αυτό η παραγωγή, η ενορχήστρωση, η ηχοληψία και η εκτέλεση ανήκουν αποκλειστικά στο σχήμα ολοκληρώνοντας έτσι το σύνολο του τραγουδιού, σε έναν αμιγώς "συγκροτηματικό" ήχο. Στο τραγούδι ''Ποιος εαυτός μου'' συμμετέχει ο Χρήστος Θηβαίος ο οποίος κυριολεκτικά απογειώνει το κομμάτι δίνοντας έναν αξέχαστο τόνο ερμηνείας. Οι στίχοι είναι των Μαρίνου Καρβελά, Σταύρου Δάλκου, Γιάννη Μανιάτη και Κώστα Τσιουλάκη. Η παραγωγή είναι του Βασίλη Χατζηϊακώβου. Επίσης έχουν διασκευάσει το τραγούδι ''Μοιάζεις Κι Εσύ Σαν Θάλασσα'' του Μανώλη Χιώτη.

Σε αυτόν τον τρίτο δίσκο η σύνθεση της μπάντας ήταν η παρακάτω:
Δημήτρης Βαρελόπουλος- ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό λαούτο, φωνή
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης- πολίτικο λαούτο, κλασική κιθάρα, φωνή
Γιώργος Κοντογιάννης- κρητική λύρα, κρουστά
Πέτρος Λαμπρίδης- άταστο ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο
Σπυριδούλα Μπάκα- φωνή
Γιάννης Τσιουλάκης- πιάνο, φωνητικά
Κώστας Τσιουλάκης- ντραμς, Keyboards, cajon.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 θα παίξουνε live στην Αυλαία!

Το Φλεβάρη του 2011, η μπάντα απ' την Αθήνα διέθεσε στο διαδίκτυο (www.matse2ifesis.net) το πιο πρόσφατο ηχογράφημα της υπό τον τίτλο ''Τα τέσσερα τραγούδια του Μίλτου Σαχτούρη''.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου του 2011 θα παίξουνε live στην μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα. Η live εμφανίσεις της μπάντας είναι σπάνιες καθώς σχεδόν όλοι μένουν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.


Στις 19 και 20 Απριλίου του 2012 το γκρουπ ''Ματ σε δύο Υφέσεις'' πραγματοποίησαν δύο line εμφανίσεις στη μουσική σκηνή B-Flat στο Βερολίνο.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2012 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο με cd με τίτλο "Κατερίνα Γώγου, Πάνω κάτω η Πατησίων - Οι όψεις της μοναξιάς στην Κατερίνα Γώγου και 20 μελοποιημένα ποιήματά της'' από της εκδόσεις Πανός όπου το γκρουπ Ματ σε 2 υφέσεις συμμετέχει με το μελοποιημένο ''Εδώ ή αλλού''.


Στις 29 Δεκεμβρίου του 2012 θα παίξουνε live στο Baumstrasse στην Αθήνα αφού όπως κάθε χρόνο μαζεύονται από τα τέσσερα άκρα της Ευρώπης και ξανασυναντιούνται επί σκηνής.


Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη του 2014 παίξανε live στο Άλυκο στην Αθήνα.

Τον Δεκέμβριο του 2015, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δισκογραφική εμφάνιση, (Τα τέσσερα τραγούδια του Μίλτου Σαχτούρη, 2011), το συγκρότημα ''Ματ σε 2 Υφέσεις'' επιστρέφει με το single "Τις νύχτες" σε στίχους του Σταύρου Δάλκου, δημιουργού, μεταξύ άλλων, των "Με κυνηγά η θάλασσα" και "Τι είναι η αγάπη". Οι Δημήτρης Βαρελόπουλος (φωνή, λαούτο), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρες, φωνητικά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Πέτρος Λαμπρίδης (μπάσο), Γιάννης (πιάνο, πλήκτρα) και Κωστής Τσιουλάκης (τύμπανα, κρουστά, προγραμματισμός) ξανασμίγουν στο στούντιο Audiohome του Άρη Ντεληθέου. Το σκίτσο του single έκανε ο Γιάννης-Ιόλαος Μανιάτης και την παραγωγή υπογράφει η Re-Define Productions.

Μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας εδώ http://www.matse2ifesis.net/ αλλά και την ιστοσελίδα τους στο Myspace εδώ: https://myspace.com/checkmatein2flats καθώς και στο κανάλι τους στο youtube εδώ: https://www.youtube.com/user/matse2ifesis.

Όλα αυτά τα χρόνια το γκρουπ ''Ματ Σε 2 Υφέσεις'' έχουν δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχουν συμμετοχή σε φεστιβάλ, δισκογραφίες άλλων καλλιτεχνών, μουσικά αφιερώματα και συνέδρια κ.ά. Συνδυάζουν το ανατολίτικο ιδίωμα με ηχοχρώματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και τζαζ τεχνοτροπία. Ο ήχος είναι κυρίως ακουστικός με διακριτική παρουσία του ηλεκτρικού και μια ευρεία γκάμα οργάνων τόσο παραδοσιακών (λαούτο, λύρες, μπεντίρ κ.λ.π.) όσο και σύγχρονων (όπως ηλεκτρική κιθάρα, synths κ.λ.π.). Έχουν ήδη 3 δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό τους και έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς, όπως οι: Haig Yazdjian, Νίκος Ξυδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Ross Daly, Νίκος Γράψας, Βασίλης Ρακόπουλος κ.ά.

Τόσα χρόνια μετά τη δημιουργία της μπάντας ''Ματ Σε 2 Υφέσεις'' δεν μπορούν να ορίσουν τη μουσική ταυτότητα της και αρνούνται να δουν αυτό που κάνουν με τους αυστηρούς κανόνες που θέτει η μουσική βιομηχανία

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ _ logo 2


Δισκογραφία

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ (2003)
1. Εικόνα θολή
2. Στην κόψη του φεγγαριού
3.Γυάλινο σώμα
4. Μαντινάδες του Μ. Σαββάτου
5. Διάφανος κόσμος
6. Ο τόπος που μελαγχολούν τα όνειρα
7. Σαν πιάνο βουβό
8. Αποσύνθεση
9. Διανυκτέρευση στα σύννεφα
10. Ήχος ηλεκτρονικός
11. μόνος στον κύκλο μου
12. εκκρεμής ουρανός
13. Τα στιχάκια θέλω να 'ναι νύχτα
14. Παραφωνία σε κόκκινο
15. Το ζεϊμπέκικο της Αθηνάς
ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ (2003) - front

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ (2003) - cd

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ (2003) - back

ΨΕΜΑ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (2005)
1. Με κυνηγά η θάλασσα
2. Μάτια δεμένα
3. Σαν έργο πλήξης
4. Το φιλί σου έχει αλλάξει
5. Η κληρικός
6. Η σελήνη γυαλί
7.Αυτά τα μάτια
8. Το όνειρο της Perpetua
9. Ονόματα
10. Το λίγο διαρκεί πολύ
11. Πριν χαθώ
12. Φως αντίγραφο
13. Ψέμα σαν αλήθεια
ΨΕΜΑ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (2005) -front

ΨΕΜΑ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (2005) - cd

ΜΑΤ ΣΕ ΔΥΟ ΥΦΕΣΕΙΣ - ΨΕΜΑ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (2005) - back

ΤΡΥΠΙΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (2009)
1. Τι είναι η αγάπη
2. Σαν έρθει το Φθινόπωρο
3. Σώπα
4. Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα
5. Μια χαραμάδα
6. Μόνο για σήμερα
7. Σ' έναν καθρέφτη
8. Αστέρι στην άμμο
9. Ποιος εαυτός μου
10. Μαζί πετάμε
11. Τα μάτια τα παντοτινά
12. Δύσκολες ώρες
13. Λουλουδάκι του γκρεμού
14. Πάντα θα σε στεναχωρώ
ΜΑΤ ΣΕ 2 ΥΦΕΣΕΙΣ - (2009) Τρύπιο Φεγγάρι - FRONT

ΜΑΤ ΣΕ 2 ΥΦΕΣΕΙΣ - (2009) Τρύπιο Φεγγάρι - cd

 ΜΑΤ ΣΕ 2 ΥΦΕΣΕΙΣ - (2009) Τρύπιο Φεγγάρι - BACK

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΧΤΟΥΡΗ (2011)
1. Ο Βυθός
2. Ο Ποιητής
3. Τα Περιστέρια Του Νεκρού Αδερφού
4. Η Αγία Χ
ΜΑΤ ΣΕ 2 ΥΦΕΣΕΙΣ - (2011) Τα τέσσερα τραγούδια του Μίτου Σαχτούρη (front)

ΜΑΤ ΣΕ 2 ΥΦΕΣΕΙΣ - (2011) Τα τέσσερα τραγούδια του Μίτου Σαχτούρη (cd)
 ΜΑΤ ΣΕ 2 ΥΦΕΣΕΙΣ - (2011) Τα τέσσερα τραγούδια του Μίτου Σαχτούρη (back)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου