Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

THE LOUBOGG

The Loubogg - greek 60s rock band

Το γκρουπ ''The Loubogg'' δημιουργήθηκε το μακρινό 1966 στην Αθήνα. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος τότε ήταν μαθητές λυκείου. Ο στίχος που χρησιμοποιούσαν στα τραγούδια τους ήταν αγγλικός. Η μουσική τους ήταν ροκ με garage στοιχεία. Το όνομα ''Loubogg'' τους το έδωσε ένας Άγγλος φίλος και συμμαθητής τους. Το «loο» στα αγγλικά θα πει «τουαλέτα» και «bog», σε μια άλλη αγγλική διάλεκτο, επίσης θα πει «τουαλέτα». Και όπως έχει πει και ο  Γιάννης Κιουρτσόγλου σε μια συνέντευξή του: Απλώς κάναμε την ανορθογραφία, εμπνεόμενοι από τους Beatles που γράφανε ανορθόγραφα τη λέξη «beetle», και βάλαμε τα δύο «g».

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν οι παρακάτω μουσικοί:
Γιάννης Κιουρτσόγλου: Κιθάρα, Τραγούδι
Νίκος Δαπέρης: Κιθάρα, Τραγούδι
Κώστας Δαπέρης: Μπάσο
Ρένος Γκόρσεβιτς: Ντραμς.

The Loubogg - greek 60s rock band

Ο Γιάννης Κιουρτσόγλου και ο Νίκος Δαπέρης ήταν πρώτα ξαδέρφια.

Η πρώτη τους δημόσια live εμφάνιση, είχε λάβει χώρα σε έναν χορό της Νομικής.

To 1966 θα  κάνουν την πρώτη τους κυκλοφορία. Πρόκειται για το δισκάκι ''She’s Cool / I Need You'' που κυκλοφόρησε από την Music Box. Το τραγούδι ''I Need You'' της δεύτερης πλευράς ήταν διασκευή τραγουδιού των ''Beatles''. Τότε ήταν μόλις 17 ετών. Την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο single του το οποίο ήταν το ''I’ve Just A Had A Bad Time / Since I Left You Back'' που κυκλοφόρησε από την Pan-Vox.

Το γκρουπ ''The Loubogg'' άνοιξαν την συναυλία, μαζί με τους ''MGC'', ''Idols'', ''Τάσος Παπασταμάτης'', ''Δάκης'' και ''We Five'' των θρυλικών Rolling Stones στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα στις 17 Απριλίου του 1967.


Το 1967 θα κυκλοφορήσουν άλλα δύο single δισκάκια, τα οποία θα είναι και τα τελευταία του γκρουπ ''The Loubogg''. Αυτά ήταν το ''In A While / See What I Mean'' που κυκλοφόρησε από την PAN-VOX και το ''Somebody Looses / Blue Turn To Grey''. Το τραγούδι ''In A While'' είναι μια υπέροχη μπαλάντα. Τα τραγούδια που περιέχονται στο τελευταίο δισκάκι τους των 45 στροφών είναι σε συνεργασία με τον Άγγλο Stan Oberst.

Το γρήγορο τέλος για την μπάντα ''The Loubogg'' έρχεται την Άνοιξη του 1968 μετά από μόλις δύο χρόνια μουσικής ζωής.

The Loubogg

Ο Γιάννης Κιουρτσόγλου και ο Νίκος Δαπέρης λίγα χρόνια (αρχές δεκαετίας του '70) μετά το τέλος του συγκροτήματος ''The Loubogg'' θα δημιουργήσουν το γκρουπ ''Πελομα Μποκιου'' (δες εδώ: ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ). Μετά και το τέλος της θητείας του στο συγκεκριμένο γκρουπ, ο Γιάννης Κιουρτσόγλου συμμετείχε στο γκρουπ ''Ανάδελτα''.

Το 1994, σχεδόν 30 χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Αντώνης Κόκκινος χρησιμοποίησε για το soundtrack της ταινίας του ''Τέλος Εποχής'', το τραγούδι τους ''She’s Cool''.

Τα τραγούδια του γκρουπ ''The Loubogg'' (κυρίως το ''She's Cool'') έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές συλλογές όλα αυτά τα χρόνια.

The Loubogg
Νίκος Δαπέρης - Γιάννης Κιουρτσόγλου - Ρένος Γκόρσεβιτς - Κώστας Δαπέρης

Το συγκρότημα ''The Loubogg'' ήταν από τα πιο δραστήρια γκρουπ και ένα από τα λίγα συγκροτήματα που την δεκαετία του ΄60 δεν παίζανε ελαφρά τραγουδάκια αλλά καθαρόαιμα garage κομμάτια. Δυστυχώς ήταν ένα βραχύβιο σχήμα καθώς δεν άντεξε στον χρόνο και δεν κατάφερε ποτέ να κυκλοφορήσει μεγάλο δίσκο. Μας πρόσφεραν όμως 4 υπέροχα single. Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το τραγούδι ''She’s Cool''.


Δισκογραφία

SHE' S COOL / I NEED YOU (1966)
A. She’s Cool
B. I Need You


I` VE JUST HAD A BAD TIME / SINCE I LEFT YOU BACK (1966)
A. I’ve Just A Had A Bad Time
B. Since I Left You Back
The Loubogg - (1966) I've Just Had A Bad Time - Since I Left You Back_side a

The Loubogg - (1966) I've Just Had A Bad Time - Since I Left You Back_side b

IN A WHILE / SEE WHAT I MEAN (1967)
A. In A While
B. See What I Mean

SOMEBODY LOΟSES / BLUE TURNS TO GREY (1967)
A. Somebody Looses
B. Blue Turn To Grey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου