Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ


Το συγκρότημα "Τα Ρόδα Της Ερήμου" δημιουργήθηκε το 1995 από μια παρέα που συμμετείχε σε μπάντες της τοπικής ροκ σκηνής της Πτολεμαΐδας τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για μια ροκ μπάντα με ελληνικό στίχο. Πριν την δημιουργία του γκρουπ "Τα Ρόδα Της Ερήμου" ο Βασίλης Καρανικόλας και ο Νίκος Δημητριάδης ήταν μέλη του αγγλόφωνου συγκροτήματος ''Sleazy Gone Boogie''.


Στα τέλη του 1996 και μετά από δύο demo σε κασσέτα, υπέγραψαν συμβόλαιο με τη ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία "Lazy Dog Records", από την Θεσσαλονίκη.

Το Σεπτέμβρη του 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος "Τα Ρόδα Της Ερήμου", με τίτλο "Ταξίδι Σα Ψέμα". Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την Lazy Dog Records σε μορφή βινυλίου αλλά και σε cd. Ο δίσκος περιελάμβανε 11 τραγούδια, σε μουσική του γκρουπ και σε στίχους (εκτός από 2 τραγούδια) του Νίκου Δημητριάδη. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Γ. Μάνιου τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1997.

Τα μέλη του γκρουπ σε αυτόν τον δίσκο ήταν οι παρακάτω:
Δώρος Φλαμουρίδης - Μπάσο
Νίκος Χατζηαυγουστίδης - Τύμπανα
Σταύρος Κερμενιώτης - Κιθάρα
Βασίλης Καρανικόλας - Κιθάρα. Φωνή
Νίκος Δημητριάδης -  Φωνή
Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο του γκρουπ ''Τα Ρόδα Της Ερήμου'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: http://lazydogrecords.bandcamp.com/album/--8.


Στις 19 Μαρτίου του 1998 συμμετείχαν στο Party του περιοδικού ''In Rock'' που έγινε στο bar La Rocka στην Καστέλλα με την συμμετοχή του γκρουπ ''Ακρον Άωτον'' και ''Tsopana Rave''. Στις 4 Ιουλίου του 1998 συμμετείχαν στο 1° πάρτυ που διοργάνωσε το fanzine περιοδικό ''In Rock'' που διοργανώθηκε στα Χανιά. Συμμετείχαν επίσης τα συγκροτήματα ''Ίχνη Του Ανέμου'' (δες εδώ: ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ) και ''Proxima Dies''.

Σε ψηφοφορία του περιοδικού ''In Rock'' για την χρονιά του 1997, το συγκρότημα ''Τα Ρόδα Της Ερήμου'' ψηφίστηκε ως το πιο ελπιδοφόρο συγκρότημα.

Την άνοιξη του 1999 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος του συγκροτήματος "Τα Ρόδα Της Ερήμου", με τίτλο "Με Την Πλάτη Στον Τοίχο". Ο δίσκος "Με Την Πλάτη Στον Τοίχο" κυκλοφόρησε από την Lazy Dog Records. Από τον δίσκο αυτό το τραγούδι ''TV Ήρωες'' θα γίνει video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Ολόκληρο τον δεύτερο δίσκο του γκρουπ ''Τα Ρόδα Της Ερήμου'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: http://lazydogrecords.bandcamp.com/album/--9.


Έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές με τραγούδια τους όπως το "Να σε δω στα Μάτια" με το Περιοδικό Αudio τον Ιανουάριο 1998, "Η πόλη των σκιών" στην συλλογή ''In Dog We Trust'' του περιοδικού Ποπ & Ροκ το 1999, "TV Ήρωες" και  "Η πόλη των σκιών" στις συλλογές Φάκελος Ροκ Ι & ΙΙ το 1999 και το 2000.


Έχουν παίξει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Εύοσμο, Συκιές, Δρυμό, Αριδαία, Αγ. Παντελεήμων, Ελευσίνα, Λαγονήσι, Καστέλα, Χανιά, Ηράκλειο, Σέρρες, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και φυσικά στην Πτολεμαΐδα, στην πόλη στην οποία η μπάντα συνεχίζει να ζει και να γράφει τραγούδια. 'Όμως η έδρα του συγκροτήματος "Τα Ρόδα Της Ερήμου" ήταν τελικά κάπου ανάμεσα στην βιομηχανική Πτολεμαΐδα και στην φοιτητούπολη Θεσσαλονίκη αφού τα live εκεί ήταν πολλά και η ανταπόκριση ζεστή.


Μετά την κυκλοφορία των δύο δίσκων τους, ακολούθησαν δύο demo, με 5 τραγούδια το 2000 και με 4 τραγούδια το 2002. Κάπου εκεί και με 2 τελευταία live στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη (φεστιβάλ Δρυμού & Μύλος) η μπάντα έπαψε να δραστηριοποιείται. Προηγουμένως είχαν αποχωρήσει δύο ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος. Πρόκειται για τον Βασίλη Καρανικόλα και τον Νίκο Χατζηαυγουστίδη. Στην θέση τους έπαιξαν σε live συναυλίες ο Μάκης και ο Φώτης τύμπανα, ο Τάκης κιθάρα καθώς και ο Σάκης πλήκτρα.

Το 2006 ο Νίκος Δημητριάδης θα συμμετέχει στον πρώτο τους δίσκο του συγκροτήματος ''Κεραίες'' (δες εδώ: ΚΕΡΑΙΕΣ), με τίτλο ''Αυτοί δεν γελούνε ποτέ''.

Το 2007, σχεδόν 5 χρόνια μετά την παύση της δραστηριότητας τους, δύο από τα μέλη του γκρουπ "Τα Ρόδα Της Ερήμου", ο Σταύρος Κερμενιώτης και ο Νίκος Δημητριάδης συνεργάζονται και αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν τραγούδια.

Το 2010 κυκλοφόρησαν σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, με τίλο "Ή Τώρα Η Ποτέ...". Ο δίσκος "Ή Τώρα Η Ποτέ..." περιείχε 12 τραγούδια.
Η ηχογράφηση του έγινε στο "Live Studio", στην Πτολεμαΐδα. Μπορείτε να το κατεβάσετε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.mediafire.com/?kkayzhdjqmz (Password: roda). Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι: «Πάντα με την ελπίδα πως τα τραγούδια θα συμπληρώνουν το soundtrack της ζωής μας...». Σε αυτή την δισκογραφική δουλειά πίσω από το όνομα του γκρουπ βρίσκονται ο Νίκος Δημητριάδης στα φωνητικά τους στίχους και την μουσική και ο Σταύρος Κερμενιώτης στις κιθάρες, μουσική και programming. Μπάσο σε κάποια τραγούδια έγραψε ο Δώρος Φλαμουρίδης (πρώην και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ). 

Το 2010 ο Δώρος Φλαμουρίδη και ο Βασίλη Καρανικόλα, οι οποίοι ήταν ιδρυτικά και πρώην μέλη του γκρουπ ''Τα Ρόδα Της Ερήμου'' θα δημιουργήσουν το συγκρότημα ''Παν'' (δες εδώ: ΠΑΝ (PAN)). Μάλιστα στο τραγούδι ''Τώρα'' στα φωνητικά συμμετέχει ο Νίκος Δημητριάδης (τραγουδιστή του γκρουπ ''Τα Ρόδα Της Ερήμου'').

Το συγκρότημα "Τα Ρόδα Της Ερήμου" όλα αυτά τα χρόνια έχουν την δική τους σφραγίδα στην μουσική που παίζουν αλλά και την χαρακτηριστική άγρια χροιά στην φωνή του Νίκου Δημητριάδη, τραγουδιστή του γκρουπ. Παρόλο του το γκρουπ είναι από την πόλη της Πτολεμαΐδας, μια πόλη που ήδη είχε βγάλει ένα ακόμη μεγάλο συγκρότημα, τους Υπόγεια Τροχιά (δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ), κατάφερε και έγινε γνωστό στο κοινό όλης της Ελλάδας, κάτι που καταφέρνουν ελάχιστα συγκροτήματα της επαρχίας.



Δισκογραφία

ΤΑΞΙΔΙ ΣΑ ΨΕΜΑ (1997) lp
Α1. Να Σε Δω Στα Μάτια
Α2. Άστρο
Α3. Πόλη Των Σκιών
Α4. Ονειροφύλακας
Α5. Μάγος
Α6. Στέκεσαι Εκεί
Β1. Τώρα Θα Φύγω
Β2. Πάλι Ζωντανός
Β3. Εικόνες
Β4. Στο Ναό Της Σιωπής
Β5. Κλέφτης Στιγμών


ΤΑΞΙΔΙ ΣΑ ΨΕΜΑ (1997) cd
1. Να Σε Δω Στα Μάτια
2. Άστρο
3. Πόλη Των Σκιών
4. Ονειροφύλακας
5. Μάγος
6. Στέκεσαι Εκεί
7. Τώρα Θα Φύγω
8. Πάλι Ζωντανός
9. Εικόνες
10. Στο Ναό Της Σιωπής
11. Κλέφτης Στιγμών



ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ (1999)
1. Με Την Πλάτη Στον Τοίχο
2. Ένας Κόσμος
3. TV Ήρωες
4. Φεύγουν Οι Μέρες
5. Τα Τύμπανα Της Νύχτας
6. Cartoon
7 .Ξωτικό
8. Νύχτα Σα Δίχτυ
9. Μικρές Ανάσες
10. Σαν Κι Εμάς
11. Passe Partout




Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ... (2010)
1. Ή Τώρα Ή Ποτέ...
2. Rock'N'Rollistaz
3. Ψάξε Τις Στιγμές
4. Κάθε Φορά Που Φεύγεις
5. Μη Φοβηθείς
6. Ωκεανός
7. Να Ζήσω
8. Κάνε Την Φωνή Σου Να Ακουστεί
9. Όλα Είναι Δρόμος
10. Άν Μου Δείξεις Πως
11. Boo!
12. Οξυγόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου