Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

REHEARSED DREAMS


Το συγκρότημα ''Rehearsed Dreams'' δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 1983 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια Darkwave / Post Punk μουσική μπάντα. Η αρχική σύνθεση της μπάντας αποτελούσαν οι παρακάτω:
Γιάννης Παπαϊωάννου - Φωνή, Μπάσο, Synthesizers
Σπύρος Φάρος - Κιθάρες, Μπάσο
Βασίλης Σορίλος - Τύμπανα

Οι τρεις τους ήταν συμμαθητές στο ίδιο σχολείο του Βύρωνα. Τις πρώτες τους πρόβες και ηχογραφήσεις τις είχαν αρχίσει με το όνομα ''The Apparently Dead''. Μετά από λίγο καιρό αλλάζουν το όνομά τους επιλέγοντας το όνομα ''Rehearsed Dreams''. Περιστασιακά γυναικεία φωνητικά έκαναν κάποια guest μέλη όπως οι Mary V, Tina και Elizabeth Methven, αν και η κινητήριος δύναμη πίσω από το συγκρότημα ήταν οι τρεις σχολικοί φίλοι. Ο Σπύρος Φάρος ήταν πρώην μέλος του γκρουπ ''Headleaders''.


Στις 4 Φεβρουαρίου του 1984 θα παίξουνε live στο Cine Louiza στον Βύρωνα της Αττικής, μαζί με τα συγκροτήματα ''Yell-O-Yell'', ''Cpt Neφos'', ''Teenage Dolls'', ''Χωρίς Περιδέραιο'' (δες εδώ: ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ), ''R.R. Hearse'' και τους ''On Purpose''.

Το 1983 και το 1984 ηχογράφησαν δύο διαφορετικά demos. Αυτά περιλάμβαναν εννέα κομμάτια και ήταν αυτά που άκουσε ο Μπάμπης Δαλλίδης (της ιστορικής ανεξάρτητης εταιρείας Creep Recerds) και αυτά ήταν η αιτία να τους προσκαλέσει στην εταιρεία του για να βγάλουν δίσκο.


Στο τέλος του 1984 άρχισαν να ηχογραφούν τα τραγούδια για το πρώτο (και μοναδικό) άλμπουμ τους.

Το 1985 κυκλοφόρησε από την Creep Records ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Rehearsed Dreams'' και είχε τον τίτλο ''Repulsion''. Ο δίσκος ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του Φιλώτας Βασκαλής (Fill Scars) των Yell-O-Yell και του Λάκη Χαλκιόπουλου των Headleaders. Το άλμπουμ ''Repulsion''  ηχογραφήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο βραδινά sessions και ειδικά στο πρώτο χρησιμοποιείται ένα δανεικό Korg της Λένας Πλάτωνος. Ο δίσκος αυτός πια είναι από τους πλέον δυσεύρετους στα δισκοπωλεία. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Repulsion'' στο youtube παρακάτω.


Αργότερα την ίδια χρονιά του 1985, αποχωρεί ο Βασίλης Σορίλος  και τα εναπομείναντα μέλη χρησιμοποιούν ένα αναλογικό drum machine στη θέση του. Γρήγορα όμως βρίσκουν αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Ανδρέα Φερδιανάκη στα ντράμς, ενώ προστίθεται στις κιθάρες και ο Φιλώτας Βασκαλής (Fill Scars) οι οποίοι ήταν μέλη του συγκροτήματος ''Yell-O-Yell''.


Με αυτήν τη σύνθεση παίζουν στην Αθήνα και ξεκινάνε να ηχογραφήσουν νέο υλικό. Τον χειμώνα του 1985 κλείνονται στα περίφημα studios της Columbia για τρεις μέρες (και νύχτες) και ηχογραφούν νέο υλικό, το οποίο θα ακολουθούσε μετά την έκδοση του ''Repulsion''. Ηχογράφησαν 7 κομμάτια, εκ των οποίων όμως μόνο στα 3 τελικά κατόρθωσαν να κάνουν τελική μίξη.

Κάπου εκεί τα ίχνη του συγκροτήματος ''Rehearsed Dreams'' χάνονται...

Μετά τον θάνατο του Φιλώτα Βασκαλή (Fill Scars), ιδρυτικού μέλους και των Villa 21 (δες εδώ: VILLA 21), από υπερβολική δόση στις αρχές των 90'ς, αυτά τα 3 χαμένα κομμάτια (με την τελική μίξη), ''ταξίδεψαν'' σε όλη την Ευρώπη και βρέθηκαν κάπου στην Ισπανία.


To 1992 θα κυκλοφορήσει η συλλογή από την Elfish με τίτλο ''Random Relations Part 1'' όπου περιέχει ένα τραγούδι των ''Rehearsed Dreams''. Πρόκειται για το τραγούδι ''Away''. Η εταιρεία είχε συσταθεί από τον Γιάννης Παπαϊωάννου (τραγουδιστή του γκρουπ) και τον Μάκη Φάρο με τον οποίο φτιάξανε και ένα electronic γκρουπ με το όνομα ''Raw'', όπου συμμετείχε και ο Coti K. Κυκλοφόρησαν δυο άλμπουμ το 1991 και το 1994.

Το 2011 ο  Γιάννης Παπαϊωάννου φτιάχνει το γκρουπ ''Mechanimal'', όπου μέχρι σήμερα έχουν ήδη κυκλοφορίες τρεις ολοκληρωμένους δίσκους και κάποια single από την Inner Ear Records.


Στις 28 Δεκεμβρίου του 2011 κυκλοφόρησε από την Inner Ear ένα 7" βινύλιο με τίτλο ''Trip''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε σε μόλις 300 αντίτυπα και τα τραγούδια είχαν ηχογραφηθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1985. Τα τραγούδια αυτά   προέρχονται από ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος και κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε ένα συλλεκτικό επτάϊντσο. Ο δίσκος ''Trip'' έγινε γρήγορα ανάρπαστος και εξαντλήθηκε. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Trip'' του γκρουπ εδώ: http://innerear.bandcamp.com/album/trip.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2013 κυκλοφορεί το άλμπουμ ''Anthology 1983 – 1985''. Πρόκειται για ένα διπλό βινύλιο όπου περιλαμβάνει τα εννιά πρώτα demo τραγούδια τους που παρουσιάστηκαν στον Μπάμπη Δαλλίδη το 1983, καθώς και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ''Repulsion'', που είχε κυκλοφορήσει το 1985, πλήρως αναπαλαιωμένο από τις πρωτότυπες ταινίες / μπομπίνες. Ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί από την Geheimnis Records, σε 345 αριθμημένες με το χέρι κόπιες, όλες σε μαύρο χρώμα (χρώμα που στοιχειώνει το συγκρότημα...) και εστιάζει στην πρώτη, πολύ ενεργητική περίοδο του συγκροτήματος, από το πρώτο ξεκίνημα το 1983 έως και το 1985.


Το συγκρότημα ''Rehearsed Dreams'' θεωρούνται ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά γκρουπ της undergoround ελληνικής Darkwave σκηνής. Ο μοναδικός ολοκληρωμένος δίσκος που κυκλοφόρησαν το μακρινό 1985 προκαλεί συναισθήματα μελαγχολίας και ο σκοτεινός του ήχος φλερτάρει με τον θάνατο.


Δισκογραφία

REPULSION (1985)
A1. Lips Turned Red
A2. Screaming For Marianne
A3. Teenage Suicide
A4. Fake !
A5. Behind Black Curtains
B1. Secret Dark Story
B2. Death...
B3. The Only One
B4. The Decay
B5. Schrei




TRIP (2011)
A. Trip
B1. Unveiled
B2. Bring Dead Flowers



ANTHOLOGY 1983-1985 (2013)
Demos (1983 - 1984)
A1. The Spy
A2. The Only One (Demo Version)
A3. Like An Insect
A4. Pictures
A5. In The Pink Inn, Inside
B1. Alone
B2. Girls In White
B3. Kiss Me
B4. Cry, My Doll
Repulsion (1985)
C1. Lips Turned Red
C2. Screaming For Marianne
C3. Teenage Suicide
C4. Fake !
C5. Behind Black Curtains
D1. Secret Dark Story
D2. Death...
D3. The Only One
D4. The Decay
D5. Schrei




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου