Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

MANIFESTO

Manifesto - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Το συγκρότημα ''Manifesto'' δημιουργήθηκε στην Άρτα τον Απρίλιο του 2012. Πρόκειται για ένα μουσικό γκρουπ που παίζει ροκ μουσική με ελληνικό στίχο. Ουσιαστικά είναι μια παρέα φίλων με κοινή αγάπη για την μουσική. Ο ήχος της μπάντας ''Manifesto'' είναι μοντέρνος ήχος με rock χαρακτήρα και progressive στοιχεία. Στην αρχή της πορείας του παίζανε διάφορα ελληνόφωνα αλλά και αγγλόφωνα τραγούδια. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν η παρακάτω:
Μάριος Τσίρκας – Φωνητικά
Σπύρος Χρηστάκης – Κιθάρες
Χρήστος Βλαχοπάνος – Πλήκτρα
Λεωνίδας Τσιρώνης – Μπάσο
Κώστας Χασακής – Τυμπανα

Ο Μάριος Τσίρκας και ο Λεωνίδας Τσιρώνης παίζανε από παλιά μαζί σε διάφορες μπάντες παίζοντας διασκευές.

Manifesto - Greek rock band

Το καλοκαίρι του 2013 θα αρχίσουν οι ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας ''Manifesto''.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου του 2013, το γκρουπ Manifesto έδωσε το πρώτο του live, συμμετέχοντας στο 5ήμερο Potami Art Festival! Έπαιξε στην ίδια σκηνή με το γκρουπ ''Στιχοπλοκίες'' και τους ''Active Member''.
Σταθμός στην πορεία τους, αυτόν τον πρώτο καιρό, αποτέλεσε η εμφάνισή τους στις 1 Αυγούστου του 2013, στο 35ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, κατόπιν της επιλογής τους από την διοργανώτρια κριτική επιτροπή. Στις 3 Αυγούστου του 2013 παίξανε live μαζί με τους ''3/4'', ''The Blues People'' και τον Χρήστο Θηβαίο, στο Rapido Molino και στις 9 Αυγούστου παίξανε στο ιστορικό Κομμένο παρέα με τους ''9mm'' στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης της σφαγής του 1943. Το Σάββατο 17 Αυγούστου του 2013 δώσανε το τελευταίο τους live για το καλοκαίρι, παρέα με τους ''3/4'' και τους ''Koza Mostra'' στο 1ο Curva Music Fest.


Τον Δεκέμβριο του 2013, μετά από μια δημιουργική περίοδο με θετικό feedback, το συγκρότημα κυκλοφορεί πλέον την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με μοναδικό σκοπό τη μουσική έκφραση και επικοινωνία. Πρόκειται για ένα cd με τίτλο ''Στιγμή''. Όπως δηλώνει η μπάντα για το πως προέκυψε αυτή η κυκλοφορία: «Μέσα από πρόβες και πειραματισμούς και με αφορμή την ανάγκη των μελών της για μουσική έκφραση και δημιουργία, η μπάντα προχώρησε στη σύνθεση των δικών της μουσικών κομματιών». Ο δίσκος αυτός περιέχει οκτώ τραγούδια και κυκλοφορεί σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή. Από την πρώτη τους αυτή κυκλοφορία ξεχωρίζει το τραγούδι ''Θέλω Να Δω'' και το ''Στιγμή''.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου του 2014, οι Manifesto εμφανίζονται ζωντανά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι στην Άρτα, για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του album τους με τίτλο "Στιγμή".

Στις αρχές του 2014 συμμετέχουν στην συλλογή ''Underground Όνειρα 4'' που επιμελείται το http://www.rockap.gr. Στην συλλογή αυτή συμμετέχουν 18 ελληνόφωνες μπάντες. Το γκρουπ Manifesto συμμετέχουν με το τραγούδι ''Μαύρη Πεταλούδα''. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχαν στην συλλογή ''Pure Rock VII'' του Atlantis Radio με το τραγούδι "Στιγμή".

Το Σάββατο, 5 Ιουλίου του 2014 συμμετείχαν στο διήμερο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» στην Άρτα. Στο φεστιβάλ αυτό παίξανε και οι ''Έρμα'' (δες εδώ: ΕΡΜΑ).

Τις ηχογραφήσεις τους και τις πρόβες, το γκρουπ ''Manifesto'' τις πραγματοποιεί στο αυτοσχέδιο τους στούντιο στην πόλη τους την Άρτα.


Στις 19 Απριλίου του 2015 το συγκρότημα ''Manifesto'' θα πραγματοποιήσει μια κοινή συναυλία με το συγκρότημα Γουρούνια Στο Διάστημα (δες εδώ: ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ), στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη.

Manifesto - live στη Μαύρη Τρύπα

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου του 2016 το γκρουπ ''Manifesto'' θα συμμετάσχει στο Zero Festival στη Λίμνη Ζηρού, δίνοντας σε ένα πολύ δυνατό live παρουσιάζοντας και ένα μέρος της επερχόμενης τους δουλειάς. Στην ίδια σκηνή παίξανε το γκρουπ ''Apollon Band'' και τους Παύλος Παυλίδης & Movies (δες εδώ: ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ).

Τον Οκτώβριο του 2016 το συγκρότημα "Manifesto'' συμμετέχει, στην πρώτη συλλογή του http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr με τίτλο ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'', με το τραγούδι τους "Θέλω να δω''. Η συλλογή κυκλοφόρησε στα μέσα του 2017 σε 100 αριθμημένα cd. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την συλλογή από το bandcamp εδώ: https://elliniko-greek-rockblogspot.bandcamp.com/album/rock-1 αλλά και να την ακούσετε ολόκληρη στο youtube παρακάτω.


Στις αρχές του 2017 η σύνθεση του συγκροτήματος ''Manifesto'' αποτελείτε από τους εξής:
Μάριος Τσίρκας - Φωνητικά
Σπύρος Χρηστάκης - Κιθάρα
Χρήστος Βλαχοπάνος - Πλήκτρα
Λεωνίδας Τσιρώνης - Μπάσο
Ηλίας Ψαλλίδας -Τύμπανα

Manifesto band 2017

Το Φθινόπωρο του 2017 το συγκρότημα ''Manifesto'' θα ανεβάσει στο κανάλι τους στο Youtube ένα video clip από το τραγούδι ''Όσα Δεν Είπα'' που θα συμπεριλαμβάνεται στον επερχόμενο δίσκο τους. Το εν λόγω video μπορείτε να δείτε παρακάτω:


Μια σημαντική στιγμή στην πορεία του συγκροτήματος ''Manifesto'' ήταν, το Σάββατο 31 Μαρτίου του 2018, όταν βρέθηκε να παίζει live στην σκηνή του An club στην Αθήνα, μαζί με τα γκρουπ 9MM (εννιά χιλιοστά) και Κυνηγοί Ονείρων.

9MM, Κυνηγοί Ονείρων, Manifesto @ Live at An club

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 το συγκρότημα των ''Manifesto'' θα ξαναπαίξει live στην Αθήνα. Αυτή τη φορά θα βρεθεί στον Σταυρό του Νότου Plus.

Το συγκρότημα ''Manifesto'' είναι ένα από τα πολύ αξιόλογα νέα και ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής ροκ μουσικής. Οι επιρροές τους είναι από διάφορα είδη μουσικής. Για επικοινωνία με το συγκρότημα εδώ: manifestoband@hotmail.gr. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κανάλι της μπάντας στο youtube κάνοντας κλικ εδώ: Manifesto Gr.

Manifesto - ροκ συγκρότημα από Άρτα


Δισκογραφία

ΣΤΙΓΜΗ (2013)
1. Στιγμή
2. Μαύρη πεταλούδα
3. Τώρα μου φταίει ο Θεός
4. Θέλω να δω
5. Στους φίλους μου
6. Παρείσακτοι
7. Έτσι σε ξέρω
8. Εσύ μπορείς
MANIFESTO - ΣΤΙΓΜΗ (2013 cd front)

MANIFESTO - ΣΤΙΓΜΗ (2013 cd band)

MANIFESTO - ΣΤΙΓΜΗ (2013 cd)

MANIFESTO - ΣΤΙΓΜΗ (2013 cd inside back)

MANIFESTO - ΣΤΙΓΜΗ (2013 cd back)

ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου