Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ


Ο Παύλος Παυλίδης είναι ένας ιδιαίτερος μουσικός και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στην Βρέμη της Γερμανίας, από γονείς μετανάστες και μεγάλωσε στη Βέροια του Νομού Ημαθίας. Σήμερα ζει και δημιουργεί κάπου μεταξύ της πόλης της Θεσσαλονίκης, την Αθήνα αλλά και στην όμορφη και αγαπημένη του Αμοργό.


Από το 1986 έως το 1988, συμμετέχει ως κιθαρίστας στο ιστορικό πλέον ροκ συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ). Με το γκρουπ αυτό κυκλοφόρησε τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο το 1987.


Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'', ο Παύλος Παυλίδης φεύγει για το Παρίσι, μέχρι την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη το 1992. Εκεί υπήρχε ο φίλος του Νίκος Καντάρης, όπου τον βοήθησε για να ηχογραφήσει σχεδόν όλα τα τραγούδια τα οποία κυκλοφόρησαν στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'', που έφτιαξε ο Παύλος Παυλίδης όταν επέστρεψε από το εξωτερικό.

Το 1992 δημιούργησε το συγκρότημα ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' (δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ), στο οποίο συμμετείχε ως τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός μέχρι την διάλυση του γκρουπ το 2003. Το συγκρότημα ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' θεωρούνται πλέον από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας ροκ σκηνής και ένα από αυτά που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική ροκ μουσική. Με το συγκρότημα ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' κυκλοφόρησε τους παρακάτω δίσκους:
- Ξεσσαλονίκη (1993)
- Πέρα Από Τις Πόλεις Της Ασφάλτου (1995)
- Μια Ματιά Σα Βροχή (1997)
- Τροφή Για Τα Θηρία (1999) [single]
- Ένα Κύκλος Στον Αέρα (2000)
- Ξύλινα Σπαθιά Live (2003) [live]


Το 2001 θα συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη, με τίτλο ''Ο Θυρωρός''. Ο Παύλος Παυλίδης τραγούδησε το τραγούδι ''Οι Ήρωες'' του οποίου είχε γράψει και στους στίχους. Είναι ένας πειραματικός δίσκος σε μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, ο οποίος έχει ορχηστρικά κομμάτια αλλά και κάποια τραγούδια, τα οποία έχουν ερμηνεύσει η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Αγγελάκας (δες εδώ: ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ), ο Παύλος Παυλίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιώργος Χριστιανάκης.

Το 2003 μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' ακολούθησε σόλο πορεία (μαζί με το σχήμα του, το οποίο ονόμασε B-Movies) στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο ''Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την Plus Rec. Πρόκειται για ένα δίσκο με δώδεκα τραγούδια, όπου τα τέσσερα εξ αυτών είναι ορχηστρικά. Την μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών τους έχει γράψει ο Παύλος Παυλίδης. Ο ήχος του δίσκου είναι ακουστικός με διάφορα πνευστά και δεν ακολουθεί τον ήχο που είχε το συγκρότημα ''Τα Ξύλινα Σπαθιά''. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι ιστορίες που έχει δημιουργήσει ή βιώσει ο ίδιος ο Παύλος Παυλίδης.

Ο δίσκος ''Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα'' ηχογραφήθηκε στο ''Πολύτροπον Studio'' στην Θεσσαλονίκη το διάστημα από τον Μάιο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2004.
Στην ηχογράφηση των τραγουδιών αυτού του δίσκου εκτός από τον Παύλο Παυλίδη συμμετείχαν οι παρακάτω μουσικοί:
Άρης Χατζησταύρου - Ακουστική κιθάρα
Τάσος Μυσιρλής - Τσέλο
Εύη Καζαντζή - Τσέλο
Δημήτρης Μπασλάμ - Κοντραμπάσσο
Νίκος Ψοφογιώργος - Τύμπανα, Κρουστά
Θάνος Καζαντζής - Κρουστά
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα
Κατερίνα Ράντου - Φωνητικά
Γιώργος Κοκκινάκης - Ακορντεόν
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - Ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Καντάρης - Πλήκτα

Το τραγούδι ''Last Call To Paris'' αφιερώνεται στην Κατερίνα Γώγου. Το τραγούδι που ξεχώρισε από αυτόν τον πρώτο δίσκο του Παύλου Παυλίδη ήταν το ''Μόχα''.

Πλέον με το δικό του γκρουπ, τους B-Movies, θα δίνει τις ζωντανές εμφανίσεις του, και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες δισκογραφικές του δουλειές.


Το 2006 κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο, με τίτλο ''Άλλη Μια Μέρα''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την Archangel Music. Ο δίσκος περιέχει 16σέλιδο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών. Από τον δίσκο ''Άλλη Μια Μέρα'' το τραγούδι ''Δεν Είμαι Από΄δώ'' θα γίνει Video Clip.


Είναι ένας δίσκος με έντεκα τραγούδια, όλα σε στίχους και μουσική του Παύλου Παυλίδη. Πλέον σε αυτόν τον δίσκο ο ήχος γίνεται ηλεκτρικός, αφήνοντας πίσω τον ακουστικό ήχο του πρώτου του δίσκου. Στην ηχογράφηση αυτού του δίσκου, εκτός από τον Παύλο Παυλίδη, συμμετείχαν οι παρακάτω μουσικοί:
Χάρης Καπετανάκης- Σαξόφωνο βαρύτονο
Τόλης Δεληγιάννης - Μπάσσο, Ακουστική κιθάρα
Άρης Χατζησταύρου - Ηλεκτρική κιθάρα
Ασκληπειός Ζαμπέτας - Ηλεκτρική κιθάρα
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - Ηλεκτρική κιθάρα
Σωτήρης Νούκας- Πλήκτρα
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα
Ντιάννα Τσαντεκίδου - Φωνητικά
Shumka (Χρήστος Σούμκας) - Πλήκτρα
Φώτης Σιώτας - Βιολί, Βιόλα
Νίκος Μπιτζένης - Scratches
Άκης Δεληλάμπου - Τύμπανα
Μαριάντζελα Χατζησταματίου - Φωνητικά
Ράνια Λιαρμακοπούλου - Τσέλο

Το 2007 επανακυκλοφόρησε, με βελτιωμένο ήχο, ο πρώτος δίσκος του Παύλου Παυλίδη,  με τίτλο ''Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα'', που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2004 και πάλι από την Archangel Music.

Το 2008 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος με τίτλο ''Live Στο Θέατρο Απόλλων Της Σύρου''. Πρόκειται για ένα διπλό cd, με 21 τραγούδια, από την live αυτή εμφάνιση τους στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου. Τα τραγούδια είναι όλα σε ακουστικές ενορχηστρώσεις και είναι από τους δύο πρώτους δίσκους τους αλλά και από ''Τα Ξύλινα Σπαθιά''.


Το καλοκαίρι του 2009 θα κυκλοφορήσει η συναυλία από το Θέατρο Απόλλων της Σύρου σε μορφή βίντεο. Είναι το Dvd ''Rec Live Στο Θέατρο Απόλλων Της Σύρου" το οποίο περιέχει ένα ντοκιμαντέρ 72 λεπτών γύρω από τα τραγούδια των προσωπικών δίσκων του, της μουσικής του καριέρας και των παραστάσεων στη Σύρο, δώδεκα τραγούδια από τις παραστάσεις στο θέατρο Απόλλων και ένα audio cd (Home Tapes) με τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους σε διαφορετικές εκτελέσεις και μία ακουστική εκτέλεση του τραγουδιού ''Τροφή για τα θηρία''. 
Σε αυτή την μοναδική συναυλία οι μουσικοί που έλαβαν μέρος, εκτός του Παύλου Παυλίδη, ήταν οι εξής:
Άρης Χατζησταύρου - Ακουστική και Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνητικά
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - Ηλεκτρική και Ακουστική κιθάρα
Τόλης Δεληγιάννης - Μπάσσο
Αλέκος Σπανίδης - Τύμπανα
Ορέστης Μπενέκας - Πιάνο, Πλήκτρα
Μαρία Λούκα - Φωνητικά
Θάνος Καζαντζής - Κρουστά
Ράνια Λιαρμακοπούλου - Τσέλο, Φλάουτο, Φωνητικά 
Γιάννης Μήτσης - Κρουστά


Το 2010 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος με τίτλο ''Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει''. Και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Archangel Music. Και σε αυτό το δίσκο αλλάζει για ακόμη μία φορά το μουσικό ύφος με τραγούδια πιο "χαμηλών τόνων" από αυτά του προηγούμενου. Στην ηχογράφηση του δίσκου ''Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει'', εκτός από τον Παύλο Παυλίδη, συμμετείχαν οι παρακάτω μουσικοί (ως B-Movies):

Θανάσης Τζίγκοβιτς - Ηλεκτρική κιθάρα
Τόλης Δεληγιάννης - Μπάσσο
Αλέκος Σπανίδης - Τύμπανα
Ορέστης Μπενέκας - Πιάνο, Πλήκτρα
Γιάννης Οικονομίδης - Φλικόρνο

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010 θα συμμετέχει στο ''The Ark Festival'' που έγινε στην Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Την άνοιξη του 2013 θα κυκλοφορήσει ο τέταρτος στούντιο δίσκος, με τίτλο ''Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί''. Αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear σε μορφή cd και τον Ιούνιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε και σε 2πλό 12'' βινύλιο, το οποίο και εξαντλήθηκε.Πρόκειται για 15 νέα τραγούδια, 15 μικρές ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί, κάπου, κάποτε, μεταξύ φαντασίας και καθημερινότητας, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ακουστική διάθεση, μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό και ταξιδιάρικοι στίχοι που φτιάχνουν χιλιάδες εικόνες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του album. Αφηγητής η φωνή του Παύλου Παυλίδη, όπως πάντα ήρεμη δύναμη, σαν βλέμμα που πλανιέται στην άκρη του ορίζοντα πάνω απ’ τη θάλασσα.

Τον δίσκο ''Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί'' μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο εδώ: Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Παύλος Παυλίδης και το σχήμα B-Movies, θα δώσουν δεκάδες συναυλίες σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ, σε όλη την Ελλάδα.


To 2014 συνέχισε να πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Στις 27 Αυγούστου πραγματοποίησε μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Μάλιστα στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία που έγινε στην Ιερισσό ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής. Στην συναυλία αυτή συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Χαίνηδες, ο Αλκίννοος Ιωαννίδης και ο Γιάννης Χαρούλης.


Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριου του 2014, κάθε Τετάρτη, πραγματοποιούσε live εμφανήσεις στην ''Μαύρη Τρύπα'' στην Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές του 2015 συνεχίζει να δίνει ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 τα τρία πρώτα studio album του Παύλου Παυλίδη κυκλοφορούν σε βινύλιο για πρώτη φορά από την Inner Ear. Πρόκειται για τους δίσκους "Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει" (2lp), "Άλλη Μιά Μέρα" (lp) και "Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα" (lp).

Παύλος Παυλίδης & The B-Movies - Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει_lp

Την Παρασκευή 3 Απριλίου του 2015 ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 μετά από δύο χρόνια. Στο live θα παρουσιαστεί και το καινούριο υλικό που η μπάντα ετοιμάζει αυτό τον καιρό και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Αυτή την περίοδο το σχήμα των B-Movies αποτελούν οι παρακάτω μουσικού: 
Τόλης Δεληγιάννης - Mπάσο
Αλέκος Σπανίδης - Τύμπανα
Ορέστης Μπενέκας - Πλήκτρα
Σάκης Αζάς - Κιθάρα


Tο Σάββατο 18 Απριλίου του 2015 η ''Inner Ear'' γιορτάζει την Record Store Day, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία 7 χρόνια σαν μια παγκόσμια μέρα γιορτής για τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία σε όλο τον κόσμο, με ένα ξεχωριστό 7ιντσο βινύλιο των Παύλου Παυλίδη & the B-Movies με τίτλο ''Τα Σκουπίδια / Κατάδικος''. Το 7ιντσο, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα σε όλα τα δισκοπωλεία, θα περιέχει τα δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια "Τα Σκουπίδια" και "Κατάδικος". Τα κομμάτια είναι ήδη γνωστά από τα live του Παύλου Παυλίδη και θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά και μόνο σ' αυτό το 7ιντσο βινύλιο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που δημιουργήθηκε για το τραγούδι ''Τα Σκουπίδια''.Τη Δευτέρα 11 Μαΐου, μετά από μία σεζόν γεμάτη sold out live σε όλη την Ελλάδα, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να ξεσηκώσουν τον κόσμο και εκεί με τις μουσικές τους, για μια συναυλία στο stage του θρυλικού Dingwalls.

Την Δευτέρα 11 Μαΐου του 2015 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Παύλου Παυλίδη με τίτλο ''Στον Διπλανό Ουρανό''. Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια και κυκλοφόρησε από την Inner Ear σε cd αλλά και σε δίσκο βινυλίου. Τα 11 τραγούδια του album ηχογραφήθηκαν το 2013 και 2014 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με αμέτρητες συναυλίες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, που τα έχουν κάνει ήδη γνωστά στο αφοσιωμένο κοινό του Παυλίδη. Στην παραγωγή του album ο Παύλος Παυλίδης συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Coti K.


Τον δίσκο ''Στον Διπλανό Ουρανό'' μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο στο bandcamp της Inner Ear εδώ: Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Στον Διπλανό Ουρανό.

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου του 2015 ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα βρεθούν στην σκηνή του ''Gagarin 205'' για δύο συναυλίες. Μετά το τελευταίο τους, ανοιξιάτικο live στο χώρο του Gagarin 205 και την εμφάνιση στην Τεχνόπολη, η μπάντα επιστρέφει στην Αθήνα, στη γνώριμη σκηνή του Gagarin, για ένα δυνατό σετ με κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφία αλλά και παλιές αγαπημένες στιγμές από την εποχή του συγκροτήματος ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'', ένα ορόσημο για το ελληνικό ροκ. 


Πλέον η μπάντα των B-Movies αποτελείται από τους:
Τόλης Δεληγιάννης – μπάσο
Αλέκος Σπανίδης – τύμπανα
Ορέστης Μπενέκας – πλήκτρα
Σάκης Αζάς – κιθάρα

Μπορείτε να δείτε μερικά βίντεο από το live στις 19/12 του 2015 από το κανάλι μας στο Youtube στο link εδώ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ - Live Gagarin205 19/12/2015.

Στις 4 Απριλίου του 2016 κυκλοφορεί σε special edition cd και Digital album αλλά και σε βινύλιο το Μάϊο ο νέος δίσκος των ''Παύλος Παυλίδης & B-Movies'' με τίτλο "Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο". Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Inner Ear. Τα 12 τραγούδια, που περιλαμβάνει ο δίσκος "Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο", ηχογραφήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2015, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν το 2016 στην Αθήνα. Το artwork του album βασίζεται στα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Ρόκου ''Παρατηρώντας τους Κύκλους'' και ''Μηχανές''. Τον δίσκο ''Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο'' μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο στο bandcamp της Inner Ear εδώ: https://innerear-pavlidis.bandcamp.com/album/--4

Στις αρχές Απριλίου του 2016 παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρικοχορευτική παράσταση ''Beyond Collapse'' της Εύης Σούλη στο Σύγχρονο Θέατρο. Είναι η πρώτη φορά όπου ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου του 2016, μετά την επιτυχημένη εμφάνισή τους την περασμένη χρονιά, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies επιστρέφουν στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουν στο stage του The Garage ένα εκτεταμένο πρόγραμμα από το οποίο δεν θα λείπει η αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του, με τραγούδια από τη θρυλική εποχή των Ξύλινων Σπαθιών αλλά και καινούριο υλικό από το νέο δίσκο ''Μια Πυρκαγιά Σ’ένα Σπιρτόκουτο''.

Τον Μάϊο του 2016 ο Παύλος Παυλίδης παρουσιάζει το video clip που δημιούργησε η ομάδα των Nail για το κομμάτι "Έλα Κοντά Μου", από το album "Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο", που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Την Πέμπτη 16 Ιουνίου του 2016 πραγματοποιήθηκε μια μοναδική συναυλία στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Συμμετείχαν ο Παύλος Παυλίδης & oi Β-Movies, ο Γιάννης Αγγελάκας, το συγκρότημα Villagers Of Ioannina City (δες εδώ: VILLAGERS OF IOANNINA CITY (V.I.C.)), το γκρουπ Thee Holy Strangers, Sleepin Pillow και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης. Πρόκειται για μια συνάντηση του νέου αίματος του ελληνικού ροκ και το παλιό.


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου ο Παύλος Παυλίδης συμμετείχε στην μοναδική συναυλία - παράσταση του Θάνου Ανεστόπουλου (δες εδώ: ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ), με τίτλο ''Από τις ρίζες ως τα άνθη του καλού'' στην Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη.

Παύλος Παυλίδης - Θάνος Ανεστόπουλος

Το καλοκαίρι του 2016 ο Παύλος Παυλίδης & οι B-Movies θα παίξουν live σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα (Up fest, Πόζαρ, Saristra κ.α).


Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνει μια ιστορική συνάντηση. Για πρώτη φορά ο Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης θα ανέβουν στο ίδιο stage και θα τραγουδήσουν μαζί καθώς και ο ένας τραγούδια του άλλου. Η αρχή έγινε στην Λάρισα στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά η μεγάλη συναυλία στην Αθήνα στις 15 και τέλος στις 20 στην Πάτρα και θα κλείσει στις 7 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη. Παντού έγινε το αδιαχώρητο και πραγματικά ήταν μια ιστορική στιγμή.

Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης

Μετά από πολύ καιρό ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα ξαναπαίξουν live στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου του 2018 για μια μοναδική βραδιά στο Piraeus 117 Academy

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES - ΑΘΗΝΑ (PIRAEUS 117 ACADEMY) 24-03-2018

Τον Μάιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ψηφιακά μια νέα κυκλοφορία του Παύλου Παυλίδη, από την Inner Ear, με δυο τραγούδια ''Η Νέα Βαρβαρότητα / Δεσποινίς'' όπου στο τραγούδι ''Η Νέα Βαρβαρότητα'' συμμετέχει και ο Γιάννης Αγγελάκας. Στις ηχογραφήσεις αυτών των τραγουδιών το γκρουπ ''B-movies'' αποτελείται από τους: 
Αποστόλης Δεληγιάννης - μπάσο
Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα, loops, vocals
Δημήτρης Οικονόμου - τύμπανα
Αλέκος Βουλγαράκης - ηλεκτρική κιθάρα

Το τραγούδι ''Η Νέα Βαρβαρότητα'' έγινε video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.Τον Δεκέμβριο του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι από τον Παύλος Παυλίδη με τίτλο "Ένα αλλιώτικο παιδάκι". Είναι ένα τραγούδι που έγραψε και αφιέρωσε στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Παύλος Παυλίδης σημειώνει για την κυκλοφορία του τραγουδιού:
«Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και με ρώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το περιστατικό. Τους είπα ότι γράφω ένα τραγούδι που μιλάει γι’ αυτό και ότι προτιμώ να εκφράσω έτσι τη λύπη
μου και να πω την άποψη μου, και ότι αυτό μου φαίνεται πιο ουσιαστικό και χρήσιμο.
Τους είπα επίσης ότι θέλω να τους συναντήσω και να μάθω από κοντά λεπτομέρειες για να έχω καλύτερη εικόνα. Κουβεντιάζοντας μαζί τους γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιντεοκλιπ. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν μοναδική εμπειρία για μένα. Ελπίζω να πιάσει τόπο.
Ευχαριστώ.
Παύλος Παυλίδης.»

Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε σε βίντεο, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Δανέζη, το τραγούδι "Ένα αλλιώτικο παιδάκι" παρακάτω.Όλα αυτά τα χρόνια ο Παύλος Παυλίδης με το σχήμα του, τους B-Movies, έχει κάνει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Πλέον υπάρχει ένας πολύ δυνατός πυρήνας στα live του, που πάντα, όπου και εάν εμφανίζεται γεμίζουν ασφυκτικά τον χώρο. Το όμορφο μουσικό ταξίδι του Παύλου Παυλίδη ...δεν έχει τέλος...

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ


Δισκογραφία

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ (2004)
1. Intro
2. Τα Περιστέρια
3. Τα Δέντρα
4. Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα
5. Immortal Story
6. Μόχα
7. Ο Κηπουρός
8. Η Άμαξα
9. Η Σπασμένη Πολυθρόνα
10. Δεν Υπάρχεις
11. Last Call To Paris
12. Το Χαζοπούλι

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (2006)
1. Η Μικρή Μας Πολιτεία
2. Δεν Είμαι Από 'Δω
3. Άλλη Μια Μέρα
4. Όσο Μικραίνω
5. Κοραλένιος Βυθός
6. Θεριστές
7. Super Star
8. Στοιχειωμένο Σπίτι
9. Αερικό
10. Οι Απέραντοι Δρόμοι
11. ΣύννεφαLIVE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ (2008) [2CD]
1.1 Intro
1.2 Όταν Πεθαίνει Γύρω Κάθε Ομορφιά
1.3 Τα Δέντρα
1.4 Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα
1.5 Βροχοποιός
1.6 Ζεστός Αέρας
1.7 Φωτιά Στο Λιμάνι
1.8 Ο Ναυαγός
1.9 Μόχα
1.10 Όσο Μικραίνω
1.11 Ο Κηπουρός
1.12 Η Σπασμένη Πολυθρόνα
2.1 Last Call To Paris 08
2.2 Grand Hotel
2.3 Τα Περιστέρια
2.4 Μόνο Αυτό
2.5 Το Στοιχειωμένο Σπίτι
2.6 Το Καράβι
2.7 Οι Περαστικές
2.8 Αλλάζει Πρόσωπο Η Θλίψη
2.9 Το Χαζοπούλι
REC LIVE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ (2008) [DVD+CD]
DVD
1-1 Intro
1-2 Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα
1-3 Η Σπασμένη Πολυθρόνα
1-4 Ζεστός Αέρας
1-5 Μόνο Αυτό
1-6 Μόχα
1-7 Βροχοποιός
1-8 Grand Hotel
1-9 Τα Περιστέρια
1-10 Δεν Είμαι Από Δω
1-11 Οι Περαστικές
1-12 Το Χαζοπούλι
Bonus CD: Home Tapes
2-1 Σύννεφα
2-2 Η Μικρή Μας Πολιτεία
2-3 Άλλη Μια Μέρα
2-4 Πέλαγος
2-5 Μόνο Ο Τρελλός
2-6 Στέπα
2-7 Τροφή Για Τα ΘηρίαΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟ ΦΕΥΓΕΙ (2010)
1. Αυτό
2. Η Ανάμνηση Της Ευτυχίας
3. Όμορφη Μέρα
4. Λίγο Πριν
5. Λευκή Καταιγίδα
6. Όλα Όσα Αγάπησα
7. Μηχανή
8. Radio Lollipop
9. Αντικαταπληκτικά
10. Πέλαγος ΙΙ
11. Σε Ζωγράφισα
12. Το Ποδήλατο
13. Νοσφεράτου
14. Περιμένω


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ (2013)
1. Λαθρεπιβάτης
2. Η Μαίρη
3. Το Ατελιέ
4. Το Καλοκαίρι
5. Κούκλα
6. Η Νύχτα
7. Το Αεροπλάνο
8. Άσε Με Εδώ
9. Το Ίδιο Λάθος
10. Παραρόμ
11. Χωρίς Εσένα
12. Θα 'Ρθει Μια Μέρα
13. Τόσο Κοντά
14. Ελλάδα
15. Όσο Ο ΑέραςΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ / ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ (2015)
Α.Τα Σκουπίδια
Β. Κατάδικος
ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ (2015)
1. Ξέρω Τι Κάνει
2. Ο Δειλιέν
3. Θάλασσα
4. Ο Έρωτας
5. Ο Χρόνος
6. Μια Ήσυχη Βροχή
7. Στον Διπλανό Ουρανό
8. Το Σιωπηλό Ποτάμι
9. Το Πιο Τρελό Σενάριο
10. Μέχρι Τα Χαράματα
11. Ένα Μικρό ΠλεούμενοΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ_cd

 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ_cd back

ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Σ' ΈΝΑ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ (2016)
1. Τα Λουλούδια
2. Έλα Κοντά Μου
3. Το Τέλος Του Κόσμου
4. Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο
5. Navigator
6. Μια Φορά
7. Ποτέ Ξανά
8. Ο Πύργος Του Ποτέ
9. Στις Ακτές Του Παραδείσου
10. Η Γοργόνα
11. Η Αγάπη Σου
12. Τραλαλά


ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο_cd

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο  - cd back

Η ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ / ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ (2018)
1. Η Νέα Βαρβαρότητα
2. Δεσποινίς
Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Η Νέα Βαρβαρότητα  Δεσποινίς_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου