Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΧΑΙΟΙ


Το συγκρότημα ''Αχαιοί'' δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1996 στην Αθήνα. Το συγκρότημα κινείται στο χώρο του εναλλακτικού ροκ με επιρροές από τον Βρετανικό ήχο. Τα μέλη της μπάντας ήταν οι εξής:
Τάσος Κωσταντινόπουλος - Φωνή, Βιολί , Φλάουτο
Λευτέρης Κτενόπουλος - Τύμπανα
Πέτρος Μυριάς - Κιθάρες
Βασίλης Βασιλειάδης - Πλήκτρα
Δημήτρη Κατσαντώνη - Μπάσο.


Το όνομα του συγκροτήματος ''Αχαιοί'' προέρχεται από το ότι τα δύο μέλη τους (ο Τάσος Κωσταντινόπουλος και ο Λευτέρης Κτενόπουλος) έχουν καταγωγή από την Πάτρα του νομού Αχαΐας και επίσης όταν άρχισε η ιδέα για μία μπάντα αυτό ήταν το όνομα που θέλανε να της δώσουν. Όλοι τους γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Ο Βασίλης Βασιλειάδης πριν το συγκρότημα ''Αχαιοί'' έπαιζε στο συγκρότημα ''Flowers Of Romance''. Όταν ηχογράφησαν κάποια δικά τους τραγούδια, φτιάξανε ένα demo και το στείλανε σε διάφορες εταιρείες και το γκρουπ ''Αχαιοί'' επιλέξανε την εταιρεία Virgin.


Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου του 1997 θα παίξουνε live στο Αν clun. Στην συναυλία συμμετείχαν εκτός από το γκρουπ ''Αχαιοί'' τα γκρουπ ''Χερουβείμ'' (δες εδώ: ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ) και ''Διόνυσος''.

Το 1998 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο ''49:19''. Το όνομα αυτού του δίσκου προέκυψε από την συνολική διάρκεια του. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο Παράκτιο Studio τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 1998 και κυκλοφόρησε από την εταιρεία Virgin. Οι στίχοι όλων των τραγουδιών είχαν γραφτεί από τον τραγουδιστή του γκρουπ Τάσο Κωνσταντινόπουλο. Το cd περιείχε βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών. Από αυτόν τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ''Αχαιοί'', το τραγούδι ''Πυξίδα'' γυρίστηκε video clip (Αχαιοί - Πυξίδα).


Το 2000 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο ''Αχαιοί''. Αυτή τη φορά η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στην Θεσσαλονίκη και στο Magnanimus Studio με μηχανικούς ήχου τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα τον χειμώνα του 2000. Η παραγωγή έγινε από την ''ΧΑ!!!'' του Γιάννη Αγγελάκα (δες εδώ: ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ). Οι στίχοι όλων των τραγουδιών είχαν γραφεί και πάλι από τον τραγουδιστή τους, Τάσο Κωνσταντινόπουλο, εκτός από το τραγούδι, ''Η Ρωγμή Του Χρόνου'' του Μανώλη Ρασούλη και του Νίκου Ξυδάκη, το οποίο διασκεύασαν σε αυτόν τον δίσκο.

Το συγκρότημα ''Αχαιοί'' έλαβε τέλος σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του μόλις δεύτερου δίσκου τους και μετά από πολλά live που πραγματοποίησαν. Ήταν ένα συγκρότημα που ξεχώρισε, μέσα από όλα τα γκρουπ της ελληνόφωνης ροκ σκηνής, που ξεπετάχτηκαν (δισκογραφικά) την πενταετία 1995-2000.



Δισκογραφία

49:19 (1998)
1. Μια Μυρωδιά
2. Ο Ωκεανός
3. Αν Θυμηθείς...
4. Γελάει
5. Αιώνια Έλξη
6. Χορεύω
7. Υγρή Πτήση
8. Πυξίδα
9. Ανατολή
10. Απ' Το Τέλος Στην Αρχή
11. Το Δέκα
12. Ο Γλάρος




ΑΧΑΙΟΙ (2000)
1. Θα Πολεμάμε Τις Νύχτες
2. Η Δική Σου Σκιά
3. Φυγή
4. Μία Στιγμή
5. Η Πόλη
6. Η Ρωγμή Του Χρόνου
7. Τι Σε Κρατάει Εδώ Κάτω
8. Διαδρομή
9. Ταξίδευε
10. Πάντα Θα Μας Λείπει Κάτι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου