Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ


Το συγκρότημα ''Ρέζους Αρνητικό'' ήταν ένα από τα αγαπημένα μου γκρουπ, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ κάποια επίσημη κυκλοφορία. Σχηματίστηκαν στην Πρέβεζα στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Τα μέλη της μπάντας ''Ρέζους Αρνητικό'' ήταν οι παρακάτω:
Νίκος Σαμιώτης - φωνή και στην κιθάρα
Δημήτρης Μαργαρίτης - κιθάρα, μπάσο και τύμπανα

Είχαν κυκλοφορήσει δύο demo κασέτες. Τις δύο αυτές κασέτες τις απόκτησα έπειτα από αλληλογραφία που είχα με τους ''Ρέζους Αρνητικό'' μέσω του περιοδικού Ποπ & Ροκ, το οποίο είχε τότε μία στήλη, όπου παρουσίαζε διάφορα συγκροτήματα με demo κυκλοφορίες.

Η πρώτη τους demo κασέτα κυκλοφόρησε το 1997. Ήταν το ''Χριστέ Βοήθεια'' με δέκα τραγούδια, όλα ένα κι ένα. Αυτή η ηχογράφηση είχε γίνει το διάστημα από 20/6/1997 έως 5/7/1997 στο στούντιο Mask Islands. Πρόκειται για μια πολύ καλή κυκλοφορία που όμως λόγο εποχής και συνθηκών υστερούσε σε ποιότητα παραγωγής. Ξεχώριζαν τα τραγούδια ''Χριστέ Βοήθεια'', ''Δεν Ελπίζω Πια'', χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε κάτι.

Η δεύτερη demo κασέτα του συγκροτήματος ''Ρέζους Αρνητικό'' ήταν το ''Με Ψυχή... Σαν Το Γκρίζο Της Καρδιάς Σας'' με έξι τραγούδια. Αυτή η ηχογράφηση είχε γίνει τον Μάιο του 1998 και πάλι στο στούντιο Mask Islands. Σε αυτή την δεύτερή τους κυκλοφορία στο τραγούδι ''Θα Ξαναγράψω'' στην φωνή είναι ο Βασίλης Γεωργίου ο οποίος ήταν κάποτε μέλος του συγκροτήματος ''Ρωγμές'' και μετέπειτα του συγκροτήματος ''F-Olikon''.

Το συγκρότημα ''Ρέζους Αρνητικό'' συμμετείχε επίσης στις παρακάτω κασετοσυλλογές:
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο2 (1996) [Heavy Rock Tapes], με το τραγούδι ''Φοβάμαι''.

  • ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ nο.1 (1997) [Underground Tapes]
  • ΙΔΡΩΜΕΝΟΙ ΗΧΟΙ (1998), με τα τραγούδια ''Να Πατήσω Τη Σκανδάλη'' και ''Δεν Ελπίζω Πια''

Πρόκειται για μια κασετοσυλλογή που κυκλοφόρησε ο Στέφανος Πεϊκίδης (βλέπε fanzine "ΠΛΗΓΜΑ"). Παραθέτω απόσπασμα από το σημείωμα που συνοδεύει την κασέτα: 
"Το πρώτο νούμερο των Ιδρωμένων ήχων είναι έτοιμο μετά κόπων, βασάνων και ατελείωτης αναμονής ... Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να ακουστεί η δημιουργικότητα της ελληνικής περιφέρειας σε μερικά ζευγάρια αυτιά ακόμα. Εκτός από αυτό όμως θέλει να γνωστοποιήσει πως αποτελεί και ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης για οποιονδήποτε εκφράζεται μέσω της μουσικής ακόμα κι αν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας. Με λίγα λόγια αφήνει ανοιχτή πρόσκληση σε συγκροτήματα όλης της χώρας ώστε να υπάρξει και συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια σύνοψης του τι γίνεται μακριά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (χωρίς το παραμικρό ίχνος αντιπαλότητας και διαχωρισμών έτσι.. Απλά με τη συγκεκριμένη συλλογή θα ήθελα να παρουσιάσω μια πολύ καλά κρυμμένη πλευρά της υπόγειας (ας πούμε...) μουσικής σκηνής στη χώρα)''.

Για την τύχη του συγκροτήματος ''Ρέζους Αρνητικό'' δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες. Πρόκειται πάντως για ένα γκρουπ που μπορούσε να κάνει μία πολύ εντύπωση στον χώρο του ανεξάρτητου ελληνικού ροκ. Δυστυχώς κυκλοφόρησαν μόλις δυο demo κασέτες, που πιστεύω ότι εάν είχαν ηχογραφηθεί και κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή σε cd με μια καλή παραγωγή, θα είχαν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.Δισκογραφία

ΧΡΙΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ (1997)
Α1. Ρέζους Αρνητικό
Α2. Δεν Ελπίζω Πια
Α3. Φοβάμαι
Α4. Μαύρο Βαθύ
Α5. Γυάλινες Σκέψεις
Β1. Χριστέ Βοήθεια
Β2. Εφιάλτης
Β3. Το Χάδι Του Θανάτου
Β4. Φύγε Μακριά
Β5. Παλίρροια

ΜΕ ΨΥΧΗ...ΣΑΝ ΤΟ ΓΡΙΖΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ (1998)
A1. Θα Ξαναγράψω 
A2. Να Πατήσω Τη Σκανδάλη
A3. Για Κανέναν
A4. Ονειροπόλος
A5. Δεν Ελπίζω Πια
A6. Σκέψου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου