Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

GOODBYE BLUE SKY


Το συγκρότημα ''Goodbye Blue Sky'' σχηματίστηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2009. Αποτελούνται από τους Τάσο Μαχά στα τύμπανα, τον Νίκο Μπάρδη στην κιθάρα, τον Παντελή Ροδοστόγλου στο μπάσο και τον Κυριάκο Τσουκαλά στην κιθάρα και στα πλήκτρα. Είναι δηλαδή όλα τα μέλη του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα (Δες εδώ: ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ), χωρίς τον τραγουδιστή τους, δηλαδή τον Θάνο Ανεστόπουλο (Δες εδώ: ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ).


Το συγκρότημα ''Goodbye Blue Sky'' έχει δημιουργήσει μερικά πολύ όμορφα κομμάτια. Όλα τα τραγούδια τους είναι ορχηστικά. Απουσιάζει δηλαδή η φωνή και οι στίχοι, αλλά η μουσική τους είναι γεμάτη εικόνες, που σε ταξιδεύουν. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η μουσική τους «έχει τις ρίζες της στα ψυχεδελικά σύμπαντα των συγκροτημάτων της δεκαετίας του '60, τους kraut και progressive ροκ πειραματισμούς, την trip hop μελαγχολία, τα post rock ηχοτοπία αλλά και τον σκοτεινό ρομαντισμό των σάουντρακ των ταινιών του David Lynch».


Παίξανε live στο Αν Club στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 13 Μαΐου του 2011 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στο Bios, όπου και παρουσίασαν τα νέα τους τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους, με τίτλο ''The darker the night, the brighter the stars''.


Το 2012 κυκλοφόρησε (;;;) ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Goodbye Blue Sky'' με τίτλο ''The darker the night, the brighter the stars''

Μετά από μια σειρά κάποιων ζωντανών εμφανίσεων του γκρουπ ''Goodbye Blue Sky'', σε χώρους όπως το Αν Club και το Bios στην Αθήνα, τα ίχνη τους χάνονται...

Τον Ιούνιο του 2015 ο Παντελής Ροδοστόγλου (πρώην μέλος των γκρουπ ''Διάφανα Κρίνα'', και ''Goodbye Blue Sky'') δημιούργησε μαζί τους Γιάννης Κισκίνης στις κιθάρες, Γιώργος Λιόλιος στα τύμπανα, Ζαφείρης Μαράνος στην φωνή και στην κιθάρα, την μπάντα ''Μπαλάντες Για Φόνους''. Πρώτη τους εμφάνιση την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως στα πλαίσια του Indie Free Festival. Να σημειώσουμε ότι ο Ζαφείρης Μαράνος, ο Γιάννης Κισκίνης και ο Γιώργος Λιόλιος, ήταν μέλη του συγκροτήματος ''Grain'', το οποίο και διαλύθηκε ώστε να αφιερωθούν στο νέο αυτό ξεκίνημα, παρέα με τον Παντελή Ροδοστόγλου.


Δισκογραφία

THE DARKER THE NIGHT THE BRIGHTER THE STAR (2012)
1. Call Me Ishmael
2. The Darker The Night The Brighter The Stars
3. Girl With Some Dark Thoughts
4. On A Trip Down Memory Lane
5. V For Vendetta
6. The Desert Of The Real
7. Fever 93
8. Velvet Room
9. Fine Specimen Of Hypermagical
10. Loved By A Man In A Box
11. To Dress A Shadow
12. The Road Not TakenΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου