Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

BOKOMOLECH


Το συγκρότημα ''Bokomolech'' είναι ένα ελληνικό, αγγλόφωνο Alternative Rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Τα μέλη του γνωρίστηκαν στο Πολυτεχνείο, όπου σπούδαζαν αρχιτεκτονική. Το όνομά τους αποτελεί παραγραφή του ονόματος του Ουκρανού φυσιολόγου Oleksandr Bogomoletz (1881-1946), ο οποίος τη δεκαετία του 1940, συνέθεσε ένα ελιξίριο για την παράταση της ζωής ως τα 140 χρόνια.

Από τις πρώτες τους εμφανίσεις ήταν στα δύο πρώτα Indie Free Festival στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 1993 και του 1994.
Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ''Bokomolech'' ήταν η εξής:  
Δημήτρης Ιωάννου - Φωνή
Κώστας Ραγκούσης - Κιθάρα
Εύη Φραγγεδάκη - Κιθάρα
Λίλα Κατερινάκη - Μπάσο
Βλάσης Καραγιάννης - Τύμπανα

Τον Μάρτιο του 1994 συμμετείχαν στο τριήμερο (6, 7 & 8) Sub Festival, που πραγματοποιήθηκε στο West Club (σήμερα δεν υπάρχει). Το φεστιβάλ αυτό έγινε με την συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων από το Sub Studio.


Το 1995 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος ''Bokomolech'' που ονομαζόταν ''Xero''. Κυκλοφόρησε από την εταιρεία Lazy Dog Records, σε μορφή βινυλίου και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε και σε μορφή cd, με τρία επιπλέον τραγούδια, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί τον Μάρτιο του 1996. Αυτός ο πρώτος δίσκος των ''Bokomolech'' χαρακτηρίστηκε τότε από πολλούς μουσικούς κριτικούς (και όχι μόνο) ως ο καλύτερος αγγλόφωνος ελληνικός ροκ δίσκος όλων των εποχών. Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Bokomolech'' σε αυτόν τον πρώτο τους δίσκο ήταν η εξής:
Εύη Φραγγεδάκη - Κιθάρες, Φωνή
Κώστας Ραγκούσης - Κιθάρες, Φωνή
Λίλα Κατερινάκη - Μπάσο, Φωνή
Σάκης Καραγιάννης - Τύμπανα, Κρουστά
Δημήτρης Ιωάννου - Φωνή, Ταμπούρλο


Τον πρώτο αυτό δίσκο  του συγκροτήματος ''Bokomolech'' με τίτλο ''Xero'' μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο εδώ: http://lazydogrecords.bandcamp.com/album/xero.

Το καλοκαίρι του 1996 θα συμμετέχουν στο ''Rock Of Gods'' που έγινε στον Πειραιά. Στο ''Rock Of Gods'' το συγκρότημα Bokomolech παίξανε live την ίδια μέρα με τους Dead Moon, Paradise Lost, Bad Religion. Jesus and Mary, και Violent Femmes.


Τον Μάρτιο του 1997 κυκλοφόρησε το mini lp με τίτλο "Insect (songs)" από την εταιρεία Hitch Hyke, το σημαντικότερο ελληνικό label της εποχής.

Επίσης την ίδια χρονιά του 1997, κυκλοφορεί ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους, ο οποίος είναι το lp με τίτλο "Jet Lag", ο οποίος ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Steve Albini στο Chicago. Και αυτός ο δίσκος τους κυκλοφόρησε από την Hitch-Hyke Records. Το ''Jet Lag'' είναι ένας δίσκος που δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι δίσκος ελληνικού συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε και σε cd με digipack συσκευασία, η οποία περιέχει ένθετο 8σέλιδο με τους στίχους των τραγουδιών του γκρουπ ''Bokomolech''.

Επίσης το 1997 κυκλοφόρησε και ένα 7" βινύλιο με τίτλο ''Underworld D-Tales Vol. 1'' από το περιοδικό Fractal Press #114, με δύο τραγούδια του γκρουπ ''Bokomolech''.

Στις 16 Ιουλίου του 1998 το συγκρότημα ''Bokomolech'' παίξανε live στο Rock Wave Festival στην ίδια σκηνή με τους Pulp, Sonic Youth, Τα Ξύλινα Σπαθιά (Δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ), Puressence, Closer.

Το 1999 κυκλοφορεί το mini lp με τίτλο "Slowburner" από Hitch-Hyke Records, σε παραγωγή του Coti K. Όπως και το 1998 έτσι και το 1999 οι Bokomolech θα συμμετέχουν στο Rock Wave Festival. Αυτή τη φορά θα εμφανιστούν στις 14 Ιουλίου του 1999 στην ίδια σκηνή με τους Garbage, Patti Smith, Fun Lovin' Criminals, Terrovision, Make Believe (δες εδώ: MAKE BELIEVE) και Closer.

Το καλοκαίρι του 2003 κυκλοφορεί ο τρίτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Bokomolech'' με τίτλο "Exit (Trance)" από την Hitch-Hyke Records. Ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε και πάλι με τον Steve Albini, αυτή τη φορά στο Black Box, στη δυτική Γαλλία και κυκλοφόρησε εκτός από την Ελλάδα, σε Γερμανία και Πορτογαλία.

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ αυτού, η Εύη Φραγγεδάκη αποχώρησε από το συγκρότημα.


Από το 2003 έως το 2008 όταν ακολούθησε μια περίοδος εσωστρέφειας και σπάνιων εμφανίσεων, στους τέσσερις πια Bokomolech, προστέθηκαν ο Τάσος Πρωτόπαπας (keyboards και λούπες) και η Χριστίνα Κασσεσιάν (κιθάρα). Τα νέα μέλη έδωσαν μια νέα δυναμική στο σχήμα που οδηγήθηκε και πάλι στο στούντιο το καλοκαίρι του 2009.


To 2010 το συγκρότημα ''Bokomolech'' συμμετείχαν σε ένα ακόμα Indie Free Festival που έγινε στην πόλη της Αθήνας.

Τον Φεβρουάριο του 2012 μετά από μια αργή αλλά επίμονη διαδικασία επιλογών και επεξεργασίας, οι Bokomolech κατέληξαν στα δέκα κομμάτια του τέταρτου ολοκληρωμένου δίσκου τους με τίτλο ''Mass Vulture'', που κυκλοφόρησε σε λευκό βινύλιο (Lp) αλλά και σε μορφή Cd από την εταιρεία Inner Ear. Ολόκληρο τον δίσκο ''Mass Vulture'' του γκρουπ ''Bokomolech'' μπορεί να τον ακούσετε εδώ: https://innerear.bandcamp.com/album/mass-vulture

Σε αυτήν την ηχογράφηση τα μέλη του συγκροτήματος Bokomolech ήταν οι:
Δημήτρης Ιωάννου
Βλάσης Καραγιάννης
Χριστίνα Κασσεσιάν 
Λίλα Κατερινάκη
Τάσος Πρωτόπαπας 
Κώστας Ραγκούσης

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, οι Bokomolech συμμετείχαν στο 17° Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Αθήνα.

To 2014 το γκρουπ ''Bokomolech'' έκανε δυναμική εκκίνηση δίδοντας κάποια live μετά από πολύ καιρό. Το Σάββατο 15 Μαρτίου του 2014, παίξανε live στο θέατρο Εμπρός, στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών. Επίσης την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 παίξανε live στο After Dark στα Εξάρχεια.


Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου του 2014 θα παίξουνε live στο ''six d.o.g.s'' για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, για αυτό το λόγω το live έχει τον τίτλο''xero is twenty''.

Στις 15 Μαΐου του 2015 το γκρουπ ''Bokomolech'' θα εμφανιστεί live στο Principal στην Θεσσαλονίκη στην συναυλία του Αμερικάνικου γκρουπ ''Murder By Deth''. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης είχανε να παίξουνε από το 2009, πριν δηλαδή την κυκλοφορία του δίσκου τους ''Mass Vulture''.

Στις 4 Ιουνίου του 2015 το γκρουπ ''Bokomolech'' άνοιξε την συναυλία των Αμερικανών Shellac στο Αν Κλαμπ στην Αθήνα. Το Σάββατο 20 Ιουνίου του 2015 παίξανε live στο 3° φεστιβάλ κατάληψης του βοτανικού κήπου Πετρούπολης.

Στις 22 Απριλίου του του 2017 θα παίξουν live στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Τον Νοέμβριο του 2019, επτά σχεδόν χρόνια μετά την κυκλοφορία του "Mass Vulture", το συγκρότημα Bokomolech επιστρέφει με ένα νέο ep με τίτλο "Bright New Darkness", για την παραγωγή του οποίου συνεργάστηκαν με τον γνωστό παραγωγό και μουσικό Coti K. Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει έξι νέα τραγούδια της μπάντας.

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τους εξής:
Δημήτρης Ιωάννου
Βλάσης Καραγιάννης
Χριστίνα Κασσεσιάν 
Λίλα Κατερινάκη
Τάσος Πρωτόπαπας 
Κώστας Ραγκούσης

Bokomolech - greek rock band 2019

Για να γιορτάσει την κυκλοφορία του δίσκου ''Bright New Darkness'' το γκρουπ Bokomolech θα παρουσιάσει live τον νέο δίσκο του την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στην Death Disco στην Αθήνα.

Bokomolech live Death Disco 2019

Τραγούδια  του συγκροτήματος ''Bokomolech'' έχουν κυκλοφορήσει σε πάρα πολλές συλλογές όλα αυτά τα χρόνια.
Το συγκρότημα ''Bokomolech'' θεωρούνται ένα από καλύτερα αγγλόφωνα εναλλακτικά γκρουπ της ελληνικής ροκ σκηνής.Δισκογραφία

XERO (1995)
A1. Sin River
A2. Dove
A3. Afraid
A4. Between Out & Inside
A5. Prove Me Wrong
B1. Give It Up
B2. As A Game
B3. Dignity As An Excuse
B4. My Words
UNDERWORLD D-TALES Vol 1 (1997)
A. Dove
B. Last Supper
INSECT (SONGS) (1997)
1. Spine Of Trust
2. Bee's
3. Crazy Water
4.When I Leave
5. Billy's House
Bokomolech - INSECT (SONGS) (1997)_front


JET LAG (1997)
1. Shine
2. Meeting Point
3. Triplet
4. Last Weak
5. Couchmaster
6. 23
7. How Fast?
8. Blued
9. One Light Day
10. Coal
11. Never Meant
12. Middle End
13. Feeble
14. Pain Forests
15. Airports Are TransientSLOWBURNER (1999)
1. Openaire
2. Glorynight
3. One Last Word
4. Traded
5. Worthewait
6. EndEXIT (TRANCE) (2003)
1. Spiral Trail
2. Drag You Like A Tractor
3. Slow Freedom
4. Desert Of The Real
5. Exit
6. Trance
7. Current's Turn
8. London
9. 7th Floor
MASS VULTURE (2012)
1. Capital U
2. Buildings Creep 
3. Is It Not True
4. Six Millions Years
5. Concrete
6. Talk About Fires
7. Belt
8. Sandstorm
9. Stitches
10. Out Of My System
BOKOMOLECH - MASS VULTURE (front)
BOKOMOLECH - MASS VULTURE (cd)

BRIGHT NEW DARKNESS (2019)
1. All Doors Are Guarded
2. Two Tiny Bodies
3. Spark For The End
4. A New Future
5. In Crazy Waters
6. Still Remains
Bokomolech - (2019) Bright New Darkness_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου