Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΡΕΥΜΑ 102

Ρεύμα 102_greek rock band

Το συγκρότημα ''Ρεύμα 102'' δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα synth punk rock γκρουπ με new wave επιρροές, με ελληνικό στίχο.

Η πρώτη σύνθεση της μπάντας ''Ρεύμα 102'' αποτελείτε από τους:
Αποστόλης Αδαμούδης - Κιθάρα - Φωνή
Χρήστος Καλογριδάκης - Μπάσο
Αρετή Μακρολειβαδίτη - Πλήκτρα
Παντελής Τόμης - Τύμπανα

ΡΕΥΜΑ 102 - ελληνικό ροκ / synth punk

Τον Οκτώβριο του 2015 έγινε η πρώτη πρόβα ως ''Ρεύμα 102''. Ο Αποστόλης με τον Παντελή και την Αρετή γνωρίζονταν και η Αρετή πρότεινε για την θέση του μπάσο τον Χρήστο και έτσι ολοκληρώθηκε η σύνθεση της μπάντας.

Στις αρχές του 2016 άρχισαν να δίνουν live στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχοντας φτιάξει ήδη και δικά τους τραγούδια. Ανέβηκαν σε διάφορες σκηνές της πόλης παίζοντας μαζί με συγκροτήματα όπως ''Μ.Α.Τ.Ε.'', ''Ψύλλοι στ' Άχυρα'' (δες εδώ: ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ), "Γουρούνια Στο Διάστημα" (δες εδώ: ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ), ''Remain in Light'', ''New Zero God''.

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 συμμετείχαν στο 3ήμερο Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας που έγινε στο Α.Π.Θ.

Τον Φεβρουάριο του 2017 θα κυκλοφορήσουν σε ψηφιακή μορφή την πρώτη τους ανεξάρτητη δουλειά. Πρόκειται για ένα demo με τίτλο ''Ρεύμα 102'' όπου περιέχει 9 δικές τους συνθέσεις. Μπορείτε να ακούστε το πρώτο τους αυτό εγχείρημα στο κανάλι της μπάντας στο Youtube, στο Bandcamp τους άλλα και στο Soundcloud.

Το πρώτο δείγμα δουλειά του συγκροτήματος ''Ρεύμα 102'' είναι κάτι περισσότερο από πολύ καλό. Όλες οι συνθέσεις τους είναι ρυθμικές, με ωραίο μπάσο, καλογραμμένους στίχους και το συνθεσάιζερ να δίνει το παρών του και να απογειώνει τον ρυθμό. Γενικά όλος ο δίσκος ακούγεται μονορούφι και σε έχει κερδίσει.

Μετά την κυκλοφορία του το γκρουπ ''Ρεύμα 102'' θα δώσει δυναμικό παρών στις live σκηνές της Θεσσαλονίκης (Silver Dollar, μικρόπολις, The Passenger).

Ρεύμα 102 - ελληνικό ροκ συγκρότημα live

Την Παρασκευή 21 Απριλίου του 2017 το γκρουπ ''Ρεύμα 102'' θα ανοίξει την συναυλία του ιστορικού πανκ ροκ γκρουπ ''Panx Romana'' (δες εδώ: PANX ROMANA).

Ρεύμα 102 & Panx Romana live

Το Σάββατο 10 Μαρτίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia στην σχολή Γεωπονία του ΑΠΘ. Στην συγκεκριμένη συναυλία εκτός από το γκρουπ θα συμμετέχουν τα συγκροτήματα ''Γουρούνια Στο Διάστημα'', ''Ψύλλοι στ' Αχυρα'', ''Βραδυφλεγείς:Ανάφλεξη'' και ''Χαοτικά Μπαρμπούτσαλα''.


Μπορείτε να διαβάσετε και μια συνέντευξη του έδωσε η μπάντα στον Ρένο Γεωργίου και δημοσιεύτηκε στο https://elliniko-greek-rock.blogspot.gr. Ολόκληρη η συνέντευξη που έδωσαν οι ''Ρεύμα 102'' εδώ: https://elliniko-greek-rock.blogspot.gr/2018/05/102.html.

Τον Μάιο του 2108 το συγκρότημα ''Ρεύμα 102'' θα πραγματοποιηθεί μια σειρά live εμφανίσεων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα και Καβάλα.

Το Σεπτέμβρη του 2018 και μετά από αρκετά live εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, υπήρξε μια αλλαγή στην σύνθεση της μπάντας, στο μπάσο, καθώς στην θέση του Χρήστου Καλογριδάκη ήρθε ο Βασίλης.

Το 2019 το γκρουπ ''Ρεύμα 102'' συνεχίζει να δίνει live εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ αλληλεγγύης και αυτοδιαχειριζόμενα.

Το συγκρότημα ''Ρεύμα 102'' ήρθε σαν μια ωραία έκπληξη στον χώρο του ελληνικού ροκ. Είναι ένα γκρουπ με synth punk, new wave επιρροές που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην ελληνική ροκ σκηνή. Έχουν δώσει το παρών σε δεκάδες συναυλίες κυρίως σε αυτοδιοργανωμένους χώρους, φεστιβάλ και σε χώρους καταλήψεων.



Δισκογραφία

ΡΕΥΜΑ 102 (2017)
1. Αποσύνθεση
2. Τα Κτίρια την Νύχτα
3. Γραμμή του Ορίζοντα
4. Χειμώνας
5. Αιωρούμενες Ταράτσες
6. Διακοπή Ρεύματος
7. Ταξίδι
8. Κέρινα Ομοιώματα
9. Εξάρτηση
Ρεύμα 102_2017 cd front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου