Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

BOG ART

Βοg Art_rock band logo

Το συγκρότημα ''Βοg art'' ξεκίνησε το 2003 στην Αθήνα, παραμένοντας πιστό στο διαρκώς εξελισσόμενο μουσικό υβρίδιο που οι ίδιοι αποκαλούν "container rock", καταφέρνοντας να συνδυάσουν, με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, έντονη θεατρικότητα, παραμορφωμένα ηλεκτρικά φορτία, punk ξεσπάσματα, blues ρυθμούς, ποίηση, και παιδικά τραγούδια.

Tα ιδρυτικά μέλη των Bog art ήταν ο Αχιλλέας ΙΙΙ, ο Ντίνος Νικολάου και ο Μάριος Γαμπιεράκης οι οποίοι πρωτοσυναντήθηκαν το 2003 στην Αθήνα. Ξεκίνησαν να δημιουργούν μουσική αρχικά σε ένα υπνοδωμάτιο και στη συνέχεια σε ένα στούντιο, πριν περάσουν για λίγο καιρό από ένα μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο -το οποίο είχε μέσα και ένα πολύ ωραίο σετ από τύμπανα- αλλά και από ένα κονταίνερ από αυτά που είχαν παραχωρηθεί σε σεισμοπαθείς.

Όσον αφορά πως έχει προκύψει το όνομα της μπάντας έχουν δηλώσει: Το όνομα Bog art προέκυψε αυθόρμητα και κατακυρώθηκε όταν στην μπαλκονόπορτα του δωματίου, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά τα τρία ιδρυτικά μέλη, σχηματίστηκε μυστηριωδώς η μορφή του Humphrey Βogart με καπέλο και σηκωμένους γιακάδες, ενώ την ίδια στιγμή στο ραδιόφωνο ακούστηκε το «Αs time goes by».

Έναν χρόνο μετά από την αρχική τους συνάντηση ηχογράφησαν πέντε τραγούδια με προσωπικό ήχο και σκοτεινή ατμόσφαιρα τα οποία δεν τα κυκλοφόρησαν τότε.

Το 2007 επήλθε, με κοινή συναίνεση, η αποχώρηση του κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους Ντίνου Νικολάου.

Το 2008, εισχώρησε στο συγκρότημα ένας νέος κιθαρίστας, ο Πάνος Τρικάτσουλας γνωστός από τη δράση του σε σημαντικά swing σχήματα του δρόμου και όχι μόνο.

Βοg Art-greek band

Στις 30 Ιουνίου του 2009 θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τους κανονικό live στο After Dark στα Εξάρχεια μαζί με τους Swingazoo.

Το 2010 θα πραγματοποιήσουν άλλες δύο live εμφανίσεις στην σκηνή του After Dark, η πρώτη στις 24 Ιανουαρίου και η δεύτερη στις 12 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 27 του Οκτώβρη του 2011 το γκρουπ ''Βog art'' μαζί με τους ''Sick Bastard'' θα δώσουν το παρών, σε ένα επικίνδυνα εκρηκτικό live, που πραγματοποιήθηκε στο 7 Sins Club στην Πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα.

Βοg Art_live poster

Στις 31 Μαΐου του 2011 θα παίξουνε live στο Six Dogs στην Αθήνα μαζί με το συγκρότημα ''Dr.Atomik''.

Στις 21 Ιουνίου του 2012 συμμετέχουν στο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Χαλκί της Νάξου.

Ο πρώτος δίσκος τους, με τίτλο ''Bog art'' κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2012. Πρόκειται για ανεξάρτητη παραγωγή. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε live στο στούντιο και περιέχει 9 συνθέσεις. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Bog art'' εδώ: http://bogart.bandcamp.com/album/bog-art.

Τα μέλη του γκρουπ Bog art στην παραπάνω ηχογράφηση είναι οι:
Αχιλλέας III: φωνητικά, ηλεκτρικό μπάσο
Πάνος Τρικάτσουλας: ηλεκτρική κιθάρα
Μάριος Γαμπιεράκης: τύμπανα

Στις 22 Οκτωβρίου του 2013 θα παίξουν live στο six Dogs στην Αθήνα μαζί με τους ''Gap Rays''.

Βοg Art_2013 live poster (six dogs)

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου του 2014 θα παίξουν live, μαζί με τους ''Penny Dreadful'' αλλά και τους ''Minor Mine'', στην σκηνή του An Club στην Αθήνα. Ήταν μια συναυλία από τρία ελπιδοφόρα ελληνικά συγκροτήματα.

Στις 14 Ιουνίου του 2014 θα παίξουν live στο After Dark στην Αθήνα μαζί με τους Penny Dreadful.

Βοg Art with Penny Dreadful_poster live

Η χρονιά του 2014 ήταν ίσως η πιο έντονη όσον αφορά στις live εμφανίσεις της μπάντας ''Bog art''.

To 2015, τρία χρόνια μετά την DIY κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, οι Bog art επιστρέφουν ανανεωμένοι με το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Insidecide". Ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε live στο στούντιο σε παραγωγή του Άλεξ Μπόλπαση εντός οκτώ μόλις ωρών, και αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας να αποτυπωθεί ο μοναδικός ήχος μίας μπάντας η οποία αποδείχθηκε ότι είναι τόσο δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί σε κάποιο είδος, ώστε, για αυτό τον σκοπό και προκειμένου να αποφευχθούν οι μακροσκελείς αναφορές σε alternative classic rock 'n' roll, pop, blues, jazz και cabaret καταβολές, τα μέλη της οδηγήθηκαν στην επινόηση ενός νέου όρου: container rock.

Στα εννέα τραγούδια του δίσκος "Insidecide" τα μέλη του συγκροτήματος Bog art πειραματίζονται με νέους ήχους, ανακαλύπτουν διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις και τις ακολουθούν με ένταση, μέχρι να συναντήσουν την κάθαρση σε φωνητικά γεμάτα εκφραστικότητα και πάθος, σε κιθαριστικές ακροβασίες και ηλεκτρικά ξεσπάσματα, και σε εθιστικούς ρυθμούς.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος ''Bog art'' με τίτλο ''Insidecide'' εδώ: https://bogart.bandcamp.com/album/insidecide.

Την ίδια στιγμή μέσα από στίχους που αξίζει να προσέξει κανείς, αφηγούνται πρωτότυπες ιστορίες αγάπης και μίσους, και συνθέτουν έναν κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Έναν κόσμο ο οποίος ακόμη και αν μερικές φορές μοιάζει σκοτεινός κάθε άλλο παρά δυσπρόσιτος είναι, καθώς προκαλεί τη σκέψη και δίνει τροφή στη φαντασία, με απολαυστικά πρωτότυπο και συχνά χιουμοριστικό τρόπο.

Οι στίχοι του δίσκου"Insidecide" έχουν γραφεί από τον Αχιλλέα ΙΙΙ και η Μουσική από την μπάντα Bog art.

Τα μέλη του γκρουπ ''Bog art'' στην παραπάνω ηχογράφηση είναι οι:
Αχιλλέας III: φωνητικά, ηλεκτρικό μπάσο
Πάνος Τρικάτσουλας: ηλεκτρική κιθάρα
Μάριος Γαμπιεράκης: τύμπανα

Βοg Art - live greek band

Όλα αυτά τα χρόνια η αγγλόφωνη ροκ μπάντα ''Bog art'' έχει πραγματοποιήσει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, κυρίως στην Αθήνα, αποκομίζοντας εξαιρετικά σχόλια. Μπορείτε να  παρακολουθείτε τα νέα και την δραστηριότητα της μπάντας ''Bog art'' στην σελίδα τους στο facebook.


Δισκογραφία

BOG ART (2012)
1. Into your Head
2. Roses (The Icy Game of Reason)
3. The Scratch
4. Worms
5. Waltz of Change
6. Nine Pound Hammer
7. Sail on
8. The Crack
9. River
Βοg art (2012) front

Βοg art (2012) back

INSIDECIDE (2015)
1. Broken
2. Fake Diamonds
3. Inspite of the Devil
4. Black Hole Eyes
5. Miracle Man
6. The Heart Of The City
7. Kind of Green
8. I Νeed Υou
9. The Turning Game
Βοg art - Insidecide (2015) front

Βοg art - Insidecide (2015) back