Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΡΕ. ΥΔΡΟ.

Κόρε. Ύδρο.

Το γκρουπ ''Κόρε. Ύδρο.'' σχηματίστηκε στην Κέρκυρα το φθινόπωρο του 1993 από τον Παντελή Δημητριάδη και το Γιώργο Αρβανιτάκη μαζί με δύο σχολικούς τους φίλους, το Σπύρο Καταγή και τον Τέο Παϊραμίδη, και ως τριμελές κυρίως σχήμα, μετά την πρόωρη ''εκδίωξη'' του τελευταίου, σύντομα απέκτησαν cult φήμη στους underground μαθητικούς κύκλους του νησιού, στηριζόμενη σε μια σειρά από ανεπεξέργαστες, άχρονες «no-fi» σπιτικές ηχογραφήσεις trash αισθητικής, που κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι σε μερικές δεκάδες αντίτυπα, αλλά και σε μια γενικότερη παρα-καλλιτεχνική δραστηριότητα, που περιλάμβανε περίεργες «ζωντανές εμφανίσεις», πρωτόλεια «video-clips», χιουμοριστικές «ταινίες» μικρού μήκους κ.λπ.


Όπως γράφουν οι ίδιοι το επίσημο site τους (http://koreydro.anousia.gr/discogr/discogr.php) για την πρώτη αυτή περίοδο του γκρουπ «Προϊόντα μιας ακόρεστης τάσης για καταγραφή των εφηβικών παροξυσμών και των ανεξάντλητων σχολικών αστείων και ακροτήτων και ταυτόχρονης ανεπιτυχούς προσπάθειας μίμησης των πρώιμων μουσικών προτύπων των μελών του συγκροτήματος, τα (προ)ιστορικά δημιουργήματα των Κόρε. Ύδρο., που αναπαρήχθησαν σε μερικές δεκάδες αντίτυπα και κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι έναντι αντιτίμου κόστους, αποτελούν σπάνια μνημεία καταγεγραμμένης μουσικής (ή, αν προτιμάτε, παρα-μουσικής) και λόγου (ή, αν προτιμάτε, παρα-λόγου) παρηγμένων με τα πενιχρότερα των μέσων και ηχογραφημένων με κυριολεκτικά ανύπαρκτο στουντιακό εξοπλισμό, που παρόλα αυτά δεν δίστασαν να τεθούν στην κρίση κοινού και κριτικών, και μάλιστα σε μορφή ολοκληρωμένων «δισκογραφικών δουλειών» (ο χαρακτηρισμός «demo» ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, ως μειωτικός, από τα μέλη του συγκροτήματος) συνοδευόμενων από (χειροποίητα ως επί το πλείστον) artworks που θα ζήλευε η πλειοψηφία των επισήμως δισκογραφούντων πανομοιότυπων συγκροτημάτων της λεγόμενης «ανεξάρτητης» σκηνής που είχαν κατακλύσει τη συγκεκριμένη περίοδο την ελληνική δισκογραφία.
Σε μια πεισματικά αθεράπευτη συμπόρευση αδιάλλακτων τάσεων για διαφοροποίηση και πρωτοτυπία, οργιώδη φιλοπαιγμοσύνη και ανεξέλεγκτη αυτοκαταστροφή, προκλητική καυστικότητα και ασύστολη αυταρέσκεια με σπάνια για τα ελληνικά underground χρονικά αυθόρμητη «καλλιτεχνική» συνέπεια και παραγωγικότητα, τα υμνητικά της αιώνιας ανωριμότητας ναρκισσιστικά σπιτικά ανο(η)σιουργήματα της πρώτης περιόδου των Κόρε. Ύδρο., απωθούνται σε κάθε άκουσμα και από τις πιο «ακραίες» ταμπέλες κατηγοριοποίησης της σύγχρονης «pop» μουσικής
».

Τον Σεπτέμβριο του 1999, μετά από 6 demo κυκλοφορίες σε κασέτες, έφτασε και η δική τους ώρα για ένα cd. Πρόκειται για τον δίσκο τους ''Εξήντα Άννες για Μια Στέλλα'' όπου είναι μια αυτόνομη κυκλοφορία (DNL Music).

Κόρε. Ύδρο. - Εξήντα Άννες για Μια Στέλλα

Οι «κυκλοφορίες» της πρώτης περιόδου (1993-2001) των Κόρε. Ύδρο., αν και στο σύνολό τους σχεδόν αποκηρυγμένες από το συγκρότημα, εξακολουθούν να ασκούν μια ιδιαίτερη, νοσταλγικά φορτισμένη, cult γοητεία.

Να αναφέρουμε επίσης ότι εκτός από «μουσικές» ηχογραφήσεις, το γκρουπ των Κόρε. Ύδρο. της πρώτης περιόδου συνήθιζαν να επιδίδονται και σε «ηχογραφήσεις λόγου» (συνομιλίες, λογομαχίες, μιμήσεις, σκετσάκια, φάρσες κ.λπ.), που συγκεντρώθηκαν και κυκλοφόρησαν στις συλλογές με παραλειπόμενα ηχογραφήσεων με τίτλο ''Ό,τι Χειρότερο'' (1997) και ''Το Κερασάκι που Ξεχείλισε το Ποτήρι'' (2000) σε 2πλό cd.

Το συγκρότημα ''Κόρε. Ύδρο.'' της πρώτης περιόδου πραγματοποίησε μία και μοναδική επίσημη ζωντανή εμφάνιση. Αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου του 2000 στην Κέρκυρα.


Η πρώτη αυτή, αποκηρυγμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, περίοδος των Κόρε. Ύδρο. συνεχίστηκε με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση (προσχώρηση του πρώτου ανθρώπου που αγόρασε κασέτα των Κόρε. Ύδρο. και μεγαλύτερου φαν στην πρώιμη ιστορία του συγκροτήματος, Κωνσταντίνου Αμύγδαλου, το 1997 και παραίτηση του Καταγή το 2000, μετά από 7 χρόνια ανεξάντλητης παραγωγής με το συγκρότημα) ως το καλοκαίρι του 2001 όταν το τρίο ηχογράφησε τα τελευταία τραγούδια του πριν την προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή.


Μετά το 2001 με την προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή, ενός από τους ελάχιστους ανθρώπους που αναγνώριζε καλλιτεχνική αξία στα, κατά μαζική τότε ομολογία, «καραγκιοζιλίκια» της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, ξεκινάει η δεύτερη περίοδος του συγκροτήματος. Η προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μια νέα αρχή για τους Κόρε. Ύδρο., όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στις επόμενες δισκογραφικές δουλειές της μπάντας.

Τον Μάρτιο του 2003 κυκλοφόρησε ο δίσκος ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ'' από την ιστορική ανεξάρτητη εταιρεία Wipe Out Records σε 515 αντίτυπα. Η παραγωγή έγινε από το ίδιο το συγκρότημα. Ο δίσκος ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ'' έγινε δεκτός με ενθουσιώδεις κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Κόρε. Ύδρο. περιέχει 15 κομμάτια, γραμμένα από το 1999 έως το 2002, για την ηχογράφηση των οποίων οι τέσσερις Κερκυραίοι αφιέρωσαν ολόκληρο σχεδόν το 2002, εξακολουθώντας να υπηρετούν πιστά την αξία του «κάνε το μόνος σου» στον τομέα της παραγωγής, ηχογραφώντας στον προσωπικό τους υποτυπωδώς στουντιακό χώρο στα Πικουλάτικα Κέρκυρας καθώς και σε μέρη όπως ωδεία, μικρές συναυλιακές αίθουσες και θέατρα. Σε αυτόν (ουσιαστικό τον πρώτο τους επίσημο δίσκο τους) η σύνθεση του γκρουπ ''Κόρε. Ύδρο.'' ήταν η παρακάτω:
Παντελής Δημητριάδης - Φωνή, πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες
Αλέξανδρος Μακρής - Πιάνο, μπάσο, κιθάρες, μαντολίνο, ακορντεόν, κρουστά, μεταλλόφωνο
Γιώργος Αρβανιτάκης - Ηλεκτρική κιθάρα
Κωνσταντίνος Αμύγδαλος - Ντράμς


Φυσικά στην ηχογράφηση εκτός από τους παραπάνω (που ήταν ο πυρήνας του γκρουπ) συμμετείχαν και άλλοι μουσικοί στην ηχογράφηση του δίσκου ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ''.

Το εξώφυλλο του πρώτου ''επίσημου'' δίσκου των Κόρε. Ύδρο ήταν η ερωτική συνεύρεση ενός άνδρα, ενός αρχαίου Έλληνα σε ένα αρχαιοελληνικό κύπελλο, με έναν έφηβο, κάτι το οποίο δεν ήταν εμφανές εαν δε άνοιγες, όμως, το πλαστικό κάλυμμα του cd και ένωνε την εικόνα πίσω από αυτό με το εξώφυλλο, θα έβλεπε το πλήρες ανάπτυγμα της παράστασης.

Τον Οκτώβριο του 2003 ακολούθησε η αποκλειστικά online κυκλοφορία του mini album ''Εφτά Μήνες Μετά''. Ο δίσκος ''Εφτά Μήνες Μετά'' είναι η άτυπη συνέχεια του ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ'', περιέχει 7 κομμάτια από τα παραλειπόμενα των ηχογραφήσεων του πρώτου δίσκου των ''Κόρε. Ύδρο.'' αλλά και, κυρίως, μεταγενέστερες ηχογραφήσεις, που ξεκίνησαν να προσφέρονται δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος ακριβώς ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ'' (ένα κάθε μήνα). Με τη συμπλήρωση εφτά μηνών και την ολοκλήρωση του track-listing του mini album δόθηκαν και δύο προτεινόμενα εξώφυλλα (Experimental Rock artwork και Gothic Folk artwork )με το ανάλογο συνοδευτικό artwork και την πρωτοβουλία να περνά αποκλειστικά πια στον ακροατή.

Τον Φεβρουάριο του 2004 εκδόθηκε, επίσης σε παραγωγή του συγκροτήματος, το πρώτο επίσημο video των Κόρε. Ύδρο., για το τραγούδι ''Η Καλοσύνη Σου'', που ξεχώρισε περισσότερο μέσα από το δίσκο ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ''. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω


Τον Αύγουστο του 2004 το συγκρότημα αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, φτάνοντας στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω της έντασης που προκλήθηκε στις σχέσεις των δύο ηγετικών μελών (Παντελή Δημητριάδη και Αλέξανδρου Μακρή), ως φυσιολογική απόληξη των οργανωτικών και άλλων προβλημάτων (στράτευση, οικονομική δυσχέρεια, δυσκολία εξεύρεσης μόνιμων συνεργατών για ζωντανές εμφανίσεις, πενιχρή εμπορική αποδοχή του δίσκου τους ''Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ'') που είχαν συσσωρευτεί στο συγκρότημα και εμπόδιζαν την ομαλή επιτέλεση των δραστηριοτήτων του. Η καλή θέληση και κυρίως η επίγνωση της σημαντικότητας του νέου υλικού, που προοριζόταν για τον επερχόμενο δίσκο του συγκροτήματος, συντέλεσαν στη γρήγορη υπέρβαση της κρίσης, που αυτόματα σήμανε και την έναρξη μιας σειράς αναπάντεχων θετικών εξελίξεων, με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τη δισκογραφική εταιρεία Minos-Emi τον Σεπτέμβριο του 2005 για την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου τους, που είχε ήδη ηχογραφηθεί από τον Παντελή Δημητριάδη, τον Αλέξανδρο Μακρή και τα τρία νέα μέλη, φίλους και περιστασιακούς συνεργάτες του συγκροτήματος από το παρελθόν, που είχαν στο μεταξύ προστεθεί στη βασική καλλιτεχνική ομάδα των Κόρε. Ύδρο. Αυτοί ήταν ο ντράμερ Αλέξης Αποστολίδη [05.2004] και οι κιθαρίστες Σπύρος Σπυράκος [01.2005] και Νίκος Βαρότσης [05.2005], «απαλλάσσοντας» το Γιώργο Αρβανιτάκη και τον Κωνσταντίνο Αμύγδαλο από τις μουσικές τους «υποχρεώσεις», προς χάριν της απερίσπαστης ενασχόλησής τους με το εικαστικό μέρος των δραστηριοτήτων του συγκροτήματος, που άλλωστε ήταν ανέκαθεν το πρωτεύον αντικείμενό τους.

Τον Φεβρουάριο του 2006 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος «κανονικός» δίσκος του γκρουπ Κόρε. Ύδρο. με τίτλο ''Φτηνή Ποπ για την Ελίτ''. Ο δίσκος αυτός ήταν ηχογραφημένος, κατά το μεγαλύτερο μέρος του την άνοιξη του 2005, στο «σπιτικό» studio του συγκροτήματος στην Κέρκυρα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την εταιρεία EMI (υπό το label της Capitol), σε μια ευτυχή συμπόρευση DIY attitude και φιλοδοξίας. Ο δίσκος ''Φτηνή Ποπ για την Ελίτ'' γνώρισε σε πρώτο χρόνο πρωτοφανή κριτική αποδοχή αλλά και απρόσμενη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας ως το #21 του επίσημου ελληνικού album chart της IFPI, με το τραγούδι ''Όχι πια Έρωτες'' να απολαμβάνει εξαιρετικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό airplay.


Στις 17 Μαρτίου του 2006 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Αθήνα, στο Gagarin 205, ενώ είχε ήδη επισημοποιηθεί η συνεργασία του συγκροτήματος με τον μπασίστα Παναγιώτη Διαμάντη.


Τον Ιούνιο του 2006 θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο (μετά το ''Όχι πια Έρωτες'') video-clip από τον δίσκο ''Φτηνή Ποπ για την Ελίτ'', όπου είναι το τραγούδι ''Τώρα που δεν Έχω Κανέναν''.


Τον Νοέμβριο του 2006 ακολούθησε το σκηνοθετημένο από το συγκρότημα των Κόρε. Ύδρο το οποίο video-clip του τραγουδιού ''Οι Εραστές του Τίποτα''.


Τον Νοέμβριο του 2006 ο δίσκος ''Φτηνή Ποπ για την Ελίτ'' ονομάστηκε από το μουσικό περιοδικό SONIK (τεύχος 22) «Ο σημαντικότερος ελληνικός δίσκος της δεκαετίας μέχρι στιγμής».

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2007, έναν ακριβώς χρόνο μετά την κυκλοφορία της του δίσκου ''Φτηνή Ποπ για την Ελίτ'', το συγκρότημα ''Κόρε. Ύδρο.'' επανεμφανίστηκαν live στο Gagarin 205, στην Αθήνα, μπροστά σε ένα φανατικό κοινό και με αντίκτυπο που καθιστά τη συγκεκριμένη εμφάνιση σταθμό στην ιστορία του συγκροτήματος. Ακολούθησε μικρή περιοδεία, η πρώτη στην ιστορία του συγκροτήματος, ανά την Ελλάδα.


Μέσα στο 2008 όλα τα μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2004 ενταγμένα μέλη αποχώρησαν / απομακρύνθηκαν σταδιακά από το συγκρότημα (ο Παναγιώτης Διαμάντης λόγω περάτωσης των σπουδών του και μόνιμης αναχώρησής του από την Κέρκυρα). Έκτοτε το συγκρότημα Κόρε. Ύδρο. συνέχισε ξανά ως ντουέτο με τον Παντελής Δημητριάδη και τον Αλέξανδρο Μακρή, με τη συνεπικουρία (πάντοτε και πάντα) του εικαστικού διδύμου Γιώργου Αρβανιτάκη - Κωνσταντίνου Αμύγδαλου και του ανήλικου (στην ηλικία μόνο) ντράμερ Φοίβου Άνθη.


Τον Απρίλιο του 2009 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος «επίσημος» δίσκος του γκρουπ Κόρε. Ύδρο. με τίτλο ''Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε σε cd από την Capitol/EMI και τον Ιούλιο του ίδιου έτους σε συλλεκτικό διπλό βινυλίου (2 lp) από την ανεξάρτητη εταιρεία Inner Ear.

Ο τρίτος «επίσημος» δίσκος των Κόρε. Ύδρο. ''Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78'' κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009 σε cd από την Capitol/EMI και τον Ιούλιο του ίδιου έτους σε συλλεκτικό διπλό δίσκο βινυλίου (2lp) από την ανεξάρτητη Inner Ear, γνωρίζοντας ευρεία κριτική αποδοχή.

Το καλοκαίρι του 2009 γυρίστηκε με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας το video clip για το τραγούδι ''Πικρή Γεύση'', μια ανατρεπτική ανάπλαση της Οδύσσειας του Ομήρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρβανιτάκη, όπου και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009.


Τον Μάιο του 2010 οι Κόρε. Ύδρο. εμφανίστηκαν, με 15μελές αυτή τη φορά σχήμα, στο «δεύτερο σπίτι» τους (Gagarin 205) στην Αθήνα μετά από δυόμισι χρόνια, μπροστά στο πολυπλεθέστερο και πιο ενθουσιώδες κοινό που είχαν ποτέ, με τη συναυλία να εξελίσσεται σε ένα «οργιώδες» πάρτυ.

Τον Απρίλιο του 2010 θα κυκλοφορήσουν άλλο ένα video. Πρόκειται για το τραγούδι ''Χωρίς Επίκληση'' από τον δίσκο τους ''Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78''. Στο φινάλε του βίντεο οι Κόρε. Ύδρο. στην πίστα του πάλαι ποτέ θρυλικού σκυλάδικου Corfu By Night συνοδεύουν τον λυκειακό τους καθηγητή θρησκευτικών Νίκο Μαυρωνά σε ένα ζεϊμπέκικο για σεμινάριο.


Τον Απρίλιο του 2013, Μετά από τρία χρόνια απόλυτης σιωπής, οι Κόρε. Ύδρο. επανήλθαν με νέο δίσκο. Πρόκειται για τον δίσκο ''Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό'' όπου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 από την εταιρεία Inner Ear.
Ο δίσκο αυτός είναι ηχογραφημένος ζωντανά στο επεκταμένο στούντιο του συγκροτήματος το τελευταίο τρίμηνο του 2012 από ένα νέο σχήμα με βασικά μέλη το δημιουργικό δίδυμο (Παντελή Δημητριάδη και Αλέξανδρο Μακρή), το δεξί του χέρι από το 2009, πιανίστα Μάριο Πλασκασοβίτη στις κιθάρες και τους φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Παντελή Πέτρου και Άγγελο Σερσέμη, στο μπάσο και στα ντραμς αντίστοιχα.
Ολόκληρο τον δίσκο ''Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό'' του γκρουπ ''Κόρε. Ύδρο.'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://innerear.bandcamp.com/album/--12.

Το συγκεκριμένο σχήμα, διευρυμένο κατά τέσσερις μουσικούς, εμφανίστηκε τον Μάιο του 2013 στο Gagarin 205, σε μια συναυλία που έκλεισε με θριαμβευτικό τρόπο έναν μεγάλο κύκλο για το συγκρότημα.

Η ιστορία του γκρουπ ''Κόρε. Ύδρο.'' έκλεισε με μια περιοδεία στις αρχές του 2014 όπου έπαιξαν live δύο μέρες στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη και τέλος στην Κέρκυρα. Μπορείτε να δείτε υλικό από την δεύτερη βραδιά που παίξανε στην Αθήνα εδώ: ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ - Live Six Dogs 16/01/2014. Σε αυτές τις τελευταίες πέντε εμφανίσεις του το συγκρότημα παρουσίασε τραγούδια από σχεδόν ολόκληρη τη δισκογραφία του.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2014 έλαβε και επίσημα τέλος η πορεία του συγκροτήματος ''Κόρε. Ύδρο.'' με ανακοίνωση τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους με το παρακάτω κείμενο:
«Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι το δημιουργικό δίδυμο των Κόρε. Ύδρο. αναστέλλει τη συμπόρευσή του επ' αόριστον, για λόγους που αφορούν μόνο τους ίδιους.
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη
».

Κόρε. Ύδρο. - Παντελής Δημητριάδης και Αλέξανδρος Μακρής

Μπορείτε να ακούσετε όλη την δισκογραφία του γκρουπ ''Κόρε. Ύδρο.'' εδώ: https://koreydro.bandcamp.com/music.

Μετά το τέλος της ιστορίας των ''Κόρε. Ύδρο.'' ο Παντελής Δημητριάδης θα δημιουργήσει και θα συνεχίσει  την διαδρομή του με το γκρουπ ''Τα Παιδιά Της Παλαιότητας'' (δες εδώ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ).

Όλα τα χρόνια της μουσικής τους πορείας το συγκρότημα ''Κόρε. Ύδρο.'', παρόλο που διατηρούν το προσωπικό τους ύφος το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν τους μουσικά, δεν ακολουθούν πιστά τις πρακτικές εκείνες που θα βοηθούσαν να τους κατατάξουμε στο σε κάποιο είδος μουσικής, αλλά κάθε κομμάτι τους αποτελεί μια νέα και διαφορετική άσκηση επάνω στον μουσικό υπαρξισμό του γκρουπ. Μέχρι το τέλος το γκρουπ των ''Κόρε. Ύδρο.'' αδιαφορούσε για τις νόρμες και τα ''πρέπει'' που ακολουθούν τα ''μεγάλα'' συγκροτήματα και συνέχιζαν να δουλεύουν με D.I.Y. διάθεση στο studio τους στην Κέρκυρα. Σίγουρα οι ''Κόρε. Ύδρο.'' κατατάσσονται σε ένα από τα σπουδαιότερα εγχώρια συγκροτήματα.


Δισκογραφία

ΛΕΡΑ EP (1994)
Α1. Σώβρακο
Α2. Ώριμη (Τι Ανώριμοι και Ωά;)
Α3. Άρον-Άρον Είρξον Αυτούς
Β1. Ασχετοσύνη
Β2. Σημερινή Κοινωνία
Β3. Ανθισμένη Αμυγδαλιά


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΑ (1994)
Α1. «Τό επενίζειν εστί σκυλοσοφείν»
Α2. Πές Μου Πού Γυρίζεις
Α3. Διωγμός
Α4. Υπέρκορη Κοινωνία
Α5. Αίμα Μποντικού
Α6. 0
Β1. Άσε Με να Πάω
Β2. Ρίξε Μου Φόλα
Β3. Οικογενειακός Τάφος
Β4. Ανεξιθρησκεία
Β5. Όχι Λύσσες
Β6. Κρύβω Κάτι μέσα Μου


ΜΑΖΟΥΤ (1995)
Α1. Εναέριο Μποϋκοτάρισμα
Α2. Παιδιά
Α3. VHF
Α4. Ντάβανος
Α5. Γ*********ι
Α6. Άντρας
Α7. Φαϊ
Β1. Ισλάμ
Β2. Magnus Timor
Β3. ΗΧΩΕΙΣΑΙΘΡΑΣΥΣ
Β4. Λεκές
Β5. Σε Κατάσταση Μαστούρας
Β6. Εκστρατεία (επιτόπου)
Β7. Είναι Λυπηρό
Β8. Εναέριο Μποϋκοτάρισμα (ακουστική εκτέλεση)ΠΙΤΜΠΟΥΛ (1997)
Α1. Εκπαίδευση
Α2. Μάσα, Oρέ!
Α3. Οξείδωση
Α4. Έρωτας Με Φυσικό
Α5. Όλα Εγώ Θέλω
Α6. Όλα Εγώ Ήθελα
Α7. Τραβέλι
Α8. 42 Ντόνατς
Α9. κ. Τάκης
Α10. Άγρια Φύσις
Β1. Το καράβι για το Βίδο (Σαπίλα)
Β2. Είμαι Μαύρος και Μ’ Αρέσει (κι Όποιος Θέλει ας Μου την Πέσει)
Β3. Ιξτός
Β4. Ου-ου (Μάσα Καρδιά Μου Μάσα)
Β5. Μ' Άδεια Τσάντα Πάς Σχολείο
Β6. Το Τυρί και τα Αυγουά
Β7. Καιρός για Μπάνιο
Β8. Η Ζωή Είναι Λεσβία
Β9. Έρτον
Β10. Κατακερματίζοντας τις Μελωδίες
Β11. [Δεν Καταλαβαίνω (Τίποτα)] [Wham]ΆΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑ (1997)
Α1. Η Βασίλισσα του Θορύβου Αυτοκτόνησε
Α2. Ιθάκη
Α3. Είμαι στο Internet
Α4. Είσαι Αλήτης
Α5. Ξέσκισε Με Ταξιτζή
Α6. Λόγια δε θα Σου Πω
Α7. Η Οργή και ο Θάνατος
Β1. Κάρτα Ήχου
Β2. Όχι άλλοι Νεκροί
Β3. Νομίζω ότι Είμαι ο Θεός
Β4. Χίλιες και Μία Δικαιολογίες
Β5. Κουμμουνιστικό Μπάνιο
Β6. Μονόδρομος
Β7. Ακούω το Χειμώνα Σου


Ό,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ (1997)
Καθαρή πλευρά
1. Πήρε-Πήρε, Βάλε-Βάλε
2. Ό,τι Χειρότερο
3. Τέτοιο Πράμα
4. Εγώ και οι Δίδυμες
5. Γέροντας με Ορμές (Τριβοκλάν)
6. Το Πρόσωπό Της δε Σχηματίζεται Ποτέ
7. Τραβέλι (ακουστικό)
8. Σατανάς
9. Γλυκειά Χαρά για τα Μωρά [Smashing Pumpkins]
10. Λόγια δε θα Σου Πω (ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής)
11. Αχιλλέας
Ψευτοκαθαρή πλευρά  
1. Λαϊκή Αοιδία
2. Δώ' Μου Λίγη Άντζελα (και Είμαι Εντάξει)
3. 142 Ντόνατς
4. Όλα Εγώ Ξέρω
5. Στο Στενό Περιβάλλον
6. Αρνητικός Ύπνος
7. Βασίλης Παϊτέρης
8. Νόελ
9. Μασωνικό Μπάνιο
10. Acoustique
11. ...και φύγαμε για τρέλες
Κάτι Αρχίζει Να Βρωμάει πλευρά
1. Μαγαζής
2. Η Ζωή Μου Είναι Αέρας χωρίς Εσένα
3. Σε Θέλω με Τσέλο
4. Ιθάκη (ζωντανή ηχογράφηση στο Βίδο)
5. Άγχος για το Μικρόφωνο
6. Αυτή την Ώρα
7. Κάπνισέ Με Έξω [Ραπάρει ο Θανάσης Δανίλης.]
8. Φωνάζει για Λεφτά
9. Χάνοντας το Προσωπό Σου
10. Ατσούκι Κοσιγιάμα
11. Ούτε ο Ιούδας
12. Το Τελευταίο Τραγούδι
Η Βρώμα Μας Ξεχείλισε πλευρά
1. Θα Σε Πάρω στον Εισαγγελέα, Μαλάκα
2. Στο Αλητοδικείο
3. Σσσ...
4. Και Κυρίως τον Αδελφό Μου Αυτό
5. Αφού Σε Βλέπω
6. Παρακαλώ να Φύγει Ο Ύμνος
7. Διώχτονε, Είμαστε Έλληνες
8. Διώχτε την Κυρία
9. Ο Πούστης Αυτοκτόνησε
10. Πίτσα Industrial
11. Πίτσα Παραγιομιστή
12. Θα Μου Κάνεις Ένα Distortion...
13. Αποχωρώ
14. Μίλα, Oρέ!
15. Να Tο ΘυμάσαιΕΞΗΝΤΑ ΆΝΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΕΛΛΑ (1999)
1. Pour L' Esclavage
2. Μη Φεύγεις
3. Έφυγες Νωρίς
4. Η Μάρθα Είναι Νεκρή (Μες Στη Ζωή Της)
5. DHMHTPA (Hidden Track: Η Όμορφη Μου Λία)
6. Το Παιδί Μέσα Στον Τοίχο
7. Φόρεσέ Με Κάτω
8. Άμα Και If
9. Στο Αεροπλάνο
10. Διαλύοντας Το Μέταλ
11. Νανούρισμα Για Την Εργατική Τάξη
12. Νερό
13. Ο Ύπνος Που Κοιμάμαι Αν Θα Τελειώσει
14. Πεθαίνοντας Νέος
15. Αυτήν Εγώ Ήθελα
16. Ό,τι Είχες ΠειΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ (2000)
Από τις τέσσερις στις πέντε
1. Ένας Πολύτιμος Φίλος
2. Όταν το Χέρι μου Πονάει
3. Πώς Μπλέξαμε Εμείς με Βουλευτές;
4. Ένας Λόγος για να Φτιάχνεις Δυστυχίες
5. Χτες Άκουσα τον Άραβα
6. Νομίζω ότι Είμαι Πατέρας
7. Ο Θάνατος Μου
8. Για τον Έγκεν
9. Άθεος και Μόνος [μουσική: J. Hetfield, L. Ulrich]
10. Pour les Martyrs
11. Νανούρισμα για την Αριστοκρατική Τάξη
12. Ασυνήθιστα Ωραία
13. Δε Μ' Αγαπάς [Ε. Δρούτσα / Σ. Βόσσου]
14. Αίαρω Ατσιθήνυσα
15. Νανούρισμα για την Αστική Τάξη
16. Sur le Paradis, Sous la Colasse
17. Prophet Eliet: Contre le mort physiologique, pour l’ ascension theologique
18. Νερό #2 (Σαύρες το Πρωί στα Μαξιλάρια Μας)
19. Σκέφτομαι πόσο Διαφορετικά θα Ήταν τα Πράγματα
20. Μακάρι να 'ταν τα Χριστούγεννα πιο Κοντά (Επιστροφή στην Πραγματικότητα)
21. Κάθομαι στο Κρεβάτι Μου και Κοιτάζω την Φωτογραφία Σου απέναντι Μου (Μόνο Αυτή Μου Έχει Μείνει να Κοιτώ)
22. Πόλη στο Κράτος του Μυαλού [συγκλονιστική ερμηνεία (με τα συνήθη αναγνωστικά λάθη): Γιώργος Αρβανιτάκης]
23. KFC
24. Καλό Θάνατο [το κύκνειο άσμα του Σπύρου Καταγή]
25. 1.000.000 Χειμώνες
Μέρα παρα μέρα
1. Demo Έκπληξη
2. Καλησπέρα Ελλάδα!
3. Μάσα, Ορέ!
4. Τυχηρός Είσαι!
5. Χτες Άκουσα τον Άραβα
5. Βασιλιά Μου!
6. Κάρτες Ήχου
7. Βοήθεια! Με Ξεχάσατε!
8. Είμαι στο Internet (ζωντανή ηχογράφηση στο Μπρουζάδο)
9. Αναφέρθηκες σε Μια Δεκαετία
10. Εκτέλεση
11. Το Πρωί Μετά
12. Αρκούδα στο Τηλέφωνο
13. Όχι Θρησκευτικό, Είναι Ωραίο
14. Pronto!
15. Στο Αεροπλάνο (ζωντανή ηχογράφηση στο Λαζαρέτο)
16. Σκύλος στον Πόλεμο
17. Σκύλος Φασίστας [Ν. Μάντζαρος] / Σκύλοι Κουμμουνισταί
18. Αγγλία
19. Ούτε Φωνή δεν Ξέρεις ν' Αλλάξεις (Γλάροι σε Περίοδο Ειρήνης)
20. Η Τέχνη του να Παίρνεις τη Νότα Καλά
21. Έκανα Μια Σκέψη
22. Διαλύοντας το Μέταλ (με την Αλιξάντρα)
23. Ρούσσοι (όπου Έχουνε Γίνει Έλληνες)
24. Etare? Etare! Etare!
25. Βασικά Είμαι 16 : Lere Te Qaj
26. DHMHTPA (Bontempi Lovers Remix)
27. Ρεμπελιό Ρεμπελιό [Περιστέρης / Μάτσας]
28. είναι αδιάθετος
29. Όχι, Αλήθεια Σας Λέω!
30. Ο ιατρόςς είναι εκεί;
31. Παπα-Μακάριος Γιατρής
32. Ι-β-α-ν-έ-ζ
33. Για Μπασσίσστα
34. Το Τραγούδι του Άρη [Δ. Πανούσης]
35. Θρίλερ ["M. Jackson"]
36. Στο Ύψιστο Ον [D. Bowie]
37. Η Επιστολή Σας Εβραβεύθη!
38. Ευστάθιος Γουδουλάκης
39. Ένα Τραγούδι Αφιερωμένο για τον Καραμπάτζο [Γ. Δροσίνης / άγνωστος]
40. Σόδομα
41. Ώρα να Ξεχωρίσουμε τους Φίλους από τους Εχθρούς
42. Φάρσα σε Μέλος
43. Αποχώρηση Μέλους
44. Ένας Συνεπής Φίλος (δε Φεύγει Ποτέ Νωρίς)


ΑΝ ΌΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΕΔΩ (2003)
1. Υπερνάνος
2. Μια Νέα Αρχή
3. Ο Πιο Ενδιαφέρον Καταθλιπτικός Άνθρωπος Στον Κόσμο
4. Σύννεφα
5. Γιατί;
6. Η Καλοσύνη Σου
7. Όλες Οι Μικρές Μου Λέξεις
8. (Όνειρο Πιλότου)
9. Ο Θάνατος Μέσα Στα Μάτια Σου
10. Νύχτες Χωρίς Εσένα
11. Αν Νομίζεις Ότι Αδικήθηκες
12. Εδώ Κατοικεί Η Αμαρτία
13. Μη Με Ρωτάς
14. Όταν Ο Διάδρομος Ρουφήξει Τα Παιχνίδια Μου
15. Αγώνας Που Τέλειωσε (Δεν Είναι Αγώνας)
ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ (2003)
1. Όταν Όλα Φεύγουν Νωρίς
2. Τα Βουνά Της Ελλάδας
3. Περί Πάθους '03
4. Οι Φρουροί Της Καλοσύνης Μου
5. Να Το Βούλωνε (Ένα Τραγούδι Για Το Καλοκαίρι)
6. Πάμε Ιερά;
7. Όλα Τέλειωσαν Εδώ


ΦΤΗΝΗ ΠΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ (2006)
1. Οι Εραστές Του Τίποτα
2. Το Σπίτι
3. Χειραψία / Gay Anthem For The New Millenium
4. Ραντάρ
5. Περί Πάθους '05
6. Όχι Πια Έρωτες
7. Τώρα Που Δεν Έχω Κανέναν
8. Ξανά Με Τους Κακούς
9. Καμιά Χριστίνα
10. Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης Και Γέλιου
11. (Ένας) Εφιάλτης
12. Δεύτερο Πρόγραμμα
ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ '78 (2009)
1. Το Μόνο Έγκλημα
2. Π+Μ = Κ-Μ
3. Το Τελευταίο (Μας) Καλοκαίρι
4. Πικρή Γεύση
5. Εδώ Μιλάνε Για Λατρεία
6. Όταν Είμαι Μαζί Σου / Όταν Είσαι Μαζί Μου
7. Πρωινή Διερώτηση (Για Να Μην Κάθομαι Άνεργος)
8. Untitled
9. Χωρίς Επίκληση
10. Εκεί Που Αγαπήθηκαν
11. Πάσχα Στο Ψυχειατρείο
12. 1.000.000 Χειμώνες (Ενηλικίωση)
13. 13 Μήνες Σε 3 Λεπτά
14. Ήταν Όλα Αποφασισμένα
15. Απολογισμοί
78. Θα Παίζουν Όπως Τότε...
ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΞΙΣΜΟ (2013)
1. Όταν Έρχονται Οι Τέκτονες
2. Τα Βράδια Της Κρίσης
3. Ποτέ Δεν Ήμουν Μόνος Τελικά
4. Χωριστός Βίος
5. Ο Δρόμος Μου Για Σένα
6. Χάδια
7. Μια Ανοιχτή Πληγή
8. Πένθος Για Το Τέλος Του Καλοκαιριού(;) Ή Οι Τελευταίες Ώρες Ή Τ' Απομεινάρια Μιας Σχέσεως
9. Ο Σατανάς Της Γειτονιάς
10. Ζεστασιά Πριν Το Τέλος
11. Συμφιλίωση
12. Η Παλαιότητα
13. Τραγούδι Με Ανάστροφο ΜήνυμαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου