Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

INCOGNITA SPERANS


Το γκρουπ ''Incognita Sperans'' συστάθηκε το 2005 στην πόλη της Αθήνα. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο post-rock μουσικό συγκρότημα με σαφή πολιτική θέση. Ο ήχος τους είναι σύγχρονος πατώντας και σε κλασσικές φόρμες αλλά είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός. Η μπάντα αποτελούνταν από τους παρακάτω: Μπάμπης, Παναγιώτης, Αργύρης, Μακρίνα, Νίκος.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν έντονη συναυλιακή δράση καθώς συμμετείχαν σε πολλές συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις αυτοργάνωσης.


Η ενεργός μουσική δράση της μπάντας σε live εκδηλώσεις άρχισε το 2006. Παρακάτω είναι οι live εμφανίσεις που πραγματοποίησε όλα τα χρόνια της ύπαρξης της η μπάντα ''Incognita Sperans''.

To Σάββατο 24 Ιουνίου του 2006 συμμετέχουν στο 3ήμερο του Θερσίτη που έγινε στον Πευκώνα των Αγίων Αναργύρων Αττικής. Πρόκειται για μία εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο με συζητήσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών.

Στις 23 Μαρτίου του 2007, συμμετέχουν στην συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της 8ης Μάρτη που έγινε στο Θησείο.
Το Σάββατο 2 Ιουνίου του 2007 συμμετέχουν στην συναυλία που έγινε στα πλαίσια του 10ήμερου των 3 ετών της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ (http://www.yfanet.net/) στην Θεσσαλονίκη.
To Σάββατο 23 Ιουνίου του 2007 συμμετέχουν στο 3ήμερο του Θερσίτη που έγινε στον Πευκώνα των Αγίων Αναργύρων Αττικής. Στην συναυλία συμμετείχαν και τα συγκροτήματα ''Ωχρά Σπειροχαίτη'' (δες εδώ: ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ) και Μαύρακόρντα.

Το Σάββατο 21 Ιούνη του 2008 συμμετείχαν στο 2ήμερο στο Κερατσίνι που διοργάνωσε το Ρεσάλτο (δες εδώ: http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/).   
Στις 28 Ιούνη του 2008 συμμετείχαν στο 3ήμερο του Θερσίτη που έγινε στου Αγίους Αναργύρους. Εκτός από τους ''Incognita Sperans'' συμμετείχε και το συγκρότημα ''Ωχρά Σπειροχαίτη''.


Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου του 2009 συμμετείχαν στην Συναυλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης που έγινε στην κατάληψη Υφανέτ στην Θεσσαλονίκη.
Στις 4 Απριλίου του 2009 συμμετείχαν στην συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους συλληφθέντες της εξέγερσης που έγινε στην Πάτρα .
Το Σάββατο 27 Ιουνίου του 2009 συμμετείχαν φεστιβάλ του Θερσίτη που έγινε στο πάρκο Τρίτση στην Αθήνα.
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου του 2009 συμμετείχαν στο 3ήμερο εκδηλώσεων για το εμπόρευμα και το θέαμα που πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ στην Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου του 2009 συμμετείχαν στο 3ήμερο εκδηλώσεων για την εξέγερση αλλά και για το εμπόρευμα και το θέαμα που πραγματοποιήθηκε από την ''+τεχνία-'' (http://syntexnia.net/) στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.


Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου του 2010 σε 3ήμερο στο Βόλο ενάντια στο εμπόρευμα και το θέαμα στην κατάληψη Ματσάγγου.
Το Σάββατο 6 Μαρτίου του 2010 συμμετείχαν στο 5ήμερο εκδηλώσεων (αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοργάνωσης) στο Παράρτημα στην Πάτρα.
Το Σάββατο 20 Μαρτίου του 2010 συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της κατάληψης Villa Amalias.
Στις 26 Ιουνίου του 2010 συμμετείχαν (όπως κάθε χρόνο), παίζοντας live, στο τριήμερο εκδηλώσεων του Θερσίτη,

Τον Μάιο του 2011 και μετά από έξι χρόνια από την δημιουργία της μπάντας έχουν έτοιμες τις πρώτες τους τρεις συνθέσεις όπου μας παρουσίασαν μέσω του προσωπικού τους blogspot (http://incospe.blogspot.gr). Το παρακάτω κείμενο συνόδευε την κυκλοφορία αυτών των συνθέσεων:  «Μετράμε ήδη έξι χρόνια ύπαρξης, έξι χρόνια συλλογικής διαδρομής στο ζωτικό εκείνο χώρο, όπου η αντιεμπορευματική, αδιαμεσολάβητη δημιουργία τέμνεται με τους ακηδεμόνευτους κοινωνικούς αγώνες. Πηγάζει από αυτούς, πλάθεται κι επιστρέφει σ’ αυτούς. Έξι χρόνια συλλογής ενθουσιασμών, απογοητεύσεων, ιδεών, αντιθέσεων και κυρίως εξαιρετικών στιγμών με ανθρώπους που είτε γνωρίζαμε, είτε διασταυρωθήκαμε στην πορεία. Πάντα παλεύοντας για τις επιλογές μας όπως έχουν καταγραφεί και σ' αυτό το blog. Σε μια περίοδο, άλλωστε, όξυνσης του κοινωνικού ανταγωνισμού το πρόταγμα της αυτοοργανωμένης έκφρασης από τα κάτω αποκτά τη δική του σημασία. Πραγματώνοντας την επιθυμία μας για την καταγραφή του υλικού που έχουμε συγκεντρώσει ως τώρα, η ηχογράφηση της μουσικής μας βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη, ζωντανή διαδικασία που απαιτεί αρκετές δοκιμές μέχρι την τελική της υλοποίηση. Προϊόν τέτοιων δοκιμών είναι τα τρία κομμάτια που παραθέτουμε σήμερα. Ένας πρώιμος καρπός που θέλουμε να μοιραστούμε, στη σκιά της αναμονής που θα ακολουθήσει μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Θα είμαστε σε επαφή…». 

Την χρονιά του 2011 το γκρουπ ''Incognita Sperans'' συνέχισε την έντονη παρουσία του με διάφορα live.
Στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 συμμετείχαν στην Συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας που έγινε στην πόλη της Πάτρας.
Στις 2 Απριλίου του 2011 παίξανε live στο Ηράκλειο Κρήτης συμμετέχοντας στο 3ήμερο αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης για τους τέσσερις διωκόμενους της πορείας στις 16/2 αλλά και του διωκόμενου για την κατάληψης του ΠΙΚΠΑ.
Στις 9 Απριλίου του 2011 παίξανε live Πολυτεχνείο (μηχανουργείο) Αθηνών.
Στις 8 Οκτώβρη του 2011 το γκρουπ ''Incognita Sperans'' έπαιξε live στην Πάτρα. Η συναυλία, όπου συμμετείχαν και άλλες ανεξάρτητες μπάντες, έγινε στο Παράρτημα για την οικονομική ενίσχυση του Ράδιο Κατάληψη 93,7 fm.

Στις 31 Μαρτίου του 2012 παίξανε live στην Μυτιλήνη σε 2 ήμερο εκδηλώσεων στην Κατάληψη στο Μπίνειο.
Στις 10 Ιουνίου του 2012 παίξανε live στην κατάληψη Villa Amalias μαζί με το γκρουπ ''Waxing Gibbous''.


Τον Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό 500 (έχω το Νο 341) αριθμημένων αντιτύπων ένα cd, με τίτλο ''Incognita Sperans'', σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή, το οποίο διανεμήθηκε από χέρι σε χέρι. Ο δίσκος αυτός περιέχει δέκα πολύ καλές δικές τους συνθέσεις. Σε πέντε συνθέσεις τους υπάρχουν και γυναικεία φωνητικά. Αυτές είναι τα τραγούδια ''Stray'', ''Whatever's There'', ''Προσταγή'', ''Γράμμα'' και ''Cold Wind''. Στο παρακάτω link (http://incospe.blogspot.gr/2013/12/incognita-sperans-2013.html) μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούσετε το cd τους, όσοι δεν του έχετε ακούσει ακόμα. Όπως αναγράφουν και στο εσωτερικό στο cd τους «Αυτός ο δίσκος, απομονώνοντας τη μουσική και μόνο, δεν λέει τίποτα».


Αυτό που θα κεντρίσει τον ακροατή που θα ακούσει τον δίσκο του γκρουπ ''Incognita Sperans''σε πρώτη φάση είναι η ολοκληρωμένη αίσθηση της μελωδίας που υπάρχει σε κάθε τραγούδι τους. Συνθέσεις μελωδικά ολοκληρωμένες, με αρμονική ανάπτυξη που δεν πάσχουν από ημιτέλεια.

Μετά από αυτή την κυκλοφορία το γκρουπ ''Incognita Sperans'' σταμάτησε την (μουσική) δράση του, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το blogspot της μπάντας Incognita Sperans στον παρακάτω σύνδεσμο: http://incospe.blogspot.gr/.
Όπως δηλώνουν «Κριτική, προβληματισμοί, ζητήματα, αυτοκριτική είναι τα εφόδιά μας. Απέναντί μας ο γνωστός σε όλους/ες κόσμος που βρίθει αρχηγών, προέδρων, ειδικών, καλλιτεχνών, επαγγελματιών και διαθέτει ακόμα περισσότερους σε αντιδιαστολή υπηκόους, μέλη, "αδαείς", "ερασιτέχνες", "κουλούς"...
Όσο οι πράξεις και οι ιδέες μας δεν αναιρούν τα δίπολα, τόσο θα τρέφουμε τον ίδιο μας τον ακρωτηριασμό...
Καμία νότα από μόνη της δεν λέει τίποτα, όλα μένει να εξηγηθούν από την αρχή και να βαδίσουν το δρόμο που εμείς επιλέγουμε.
Αυτό αποκαλούμε κίνηση... ».


Μετά το τέλος της μπάντας ''Incognita Sperans'' ο Αργύρης και η  Μακρίνα συμμετέχουν στο γκρουπ ''Ghostland'' που κινείται ηχητικά στον χώρο του post rock και ο Μπάμπης στο γκρουπ ''Moon Taken Over''.


Δισκογραφία

DEMO (2011)
1. J
2. Γράμμα
3. Προσταγή

INCOGNITA SPERANS (2013)
1. J
2. Ghost Rivers
3. Stray
4. Whatever's There
5. Hiroshima
6. Προσταγή
7. Γράμμα
8. Νανούρισμα Των Κακών Καιρών
9. Cold Wind
10. Nique Le Vieux Monde


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου