Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

SPINNERS

Spinners - greek rock band_logo

Το συγκρότημα ''SPInnERS'' είναι ένα αγγλόφωνο indie/punk/rock τρίο από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν στα τέλη το 2007 με αρχές του 2008, από τρεις φίλους, με σκοπό να παίζουν θορυβώδες ροκ. Και οι τρεις τους ήταν σπουδαστές στην ίδια σχολή ηχοληψίας. Οι στίχοι τους μιλάνε για τον άνθρωπο της καθημερινότητας με τα προβλήματα και τις αγωνίες του. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν η παρακάτω:
Παναγιώτης - Κιθάρα, Φωνή
Χρήστος Καλλιμάνης - Τύμπανα
Δημήτρης - Μπάσο

Spinners - greek indie punk rock band

Το πρώτο live του συγκροτήματος ''SPInnERS'' έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2008. Σημαντική στιγμή στην πορεία της μπάντας ήταν όταν μόλις τον Ιούνιο του 2008 παίξανε live ως support γκρουπ στην συναυλία των Αμερικανών ''Dinosaur Jr.'' στην Αθήνα.

Στην σύνθεση της μπάντας υπήρξε μία αλλαγή καθώς στο μπάσο, στην θέση του Δημήτρη ήρθε ο Vad. Πλέον η σύνθεση της μπάντας πήρε την παρακάτω μορφή:
Παναγιώτης - Κιθάρα, Φωνή
Χρήστος - Τύμπανα
Vad  - Μπάσο, Φωνή

Spinners - greek indie punk rock band

Το 2011 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για ένα cd σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή, με τίτλο ''Εverybody Νeeds a Lie'' όπου περιείχε 9 κομμάτια. Έτσι έχοντας πλέον και ηχογραφημένα τραγούδια, το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχαν στο Greek Undergroun Musical Union που έλαβε χώρα στον Λόφο του Στρέφη στην Αθήνα, μαζί με άλλες ανεξάρτητες μπάντες του χώρου.

Το 2012 το συγκρότημα ''SPInnERS'' είχε μεγάλη ενεργό συμμετοχή λαμβάνοντας μέρος σε πολλές συναυλίες (Αθήνα, Άρτα, Αγρίνιο). Στις 27 Απριλίου του 2012 παίξανε live μαζί με τους δικούς μας ''Last Drive'' σε συναυλία στο Αγρίνιο και τον Μάιο του ίδιου έτους συμμετείχαν στο διήμερα φεστιβάλ Αναιρέσεις.

Το 2013 συνέχισαν την έντονη συναυλιακή τους δράση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πάτρα, Λάρισα, Τρίκαλα). Μάλιστα στις 23 Μαρτίου 2013 άνοιξαν την συναυλία του γκρουπ Γκρόβερ (δες εδώ: ΓΚΡΟΒΕΡ).

Τον Δεκέμβριο του 2013 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη δουλειά της μπάντας. Πρόκειται για το ομώνυμο, ''SPInnERS'', 12″ lp που περιέχει 12 κομμάτια. Και αυτή η κυκλοφορία είναι σε δικιά τους ανεξάρτητη παραγωγή και η ηχογράφηση του έγινε στο δικό τους στούντιο. Αυτή την κυκλοφορία των ''SPInnERS'' μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://spinnersathens.bandcamp.com/album/s-t.

Για την παρουσίαση αυτού του δεύτερου δίσκου τους με τίτλο ''SPInnERS'', παίξανε live το Σάββατο 7 Δεκέμβρη του 2013 στο Zero στον Κεραμεικό. Σε αυτή την γιορτή μαζί τους παίξανε και δύο φιλικά γκρουπ τα οποία ήταν οι Ludmila και οι Po(-).


Το 2014, έχοντας καινούριο δίσκο στις αποσκευές τους συνεχίζουν να δίνουν live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τα καινούρια τραγούδια αλλά παίζοντας και τα παλιότερα κομμάτια τους. Τον Οκτώβριο του 2014 η μπάντα θα πραγματοποιήσει ένα Mini Balkan Tour με συναυλίες σε βόρεια Ελλάδα, Σκόπια και Σερβία.

Το πρώτο μισό του 2015 το γκρουπ ''SPInnERS'' θα δώσει μερικά live και το καλοκαίρι τα μπει στο στούντιο για να ηχογραφήσει τα τραγούδια για τον επερχόμενο δίσκο του.

Στα τέλη του 2015 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος ''Ghost'' σε μορφή cd σε μόλις 200 αντίτυπα. Η ηχογράφηση του δίσκου ''Ghost'' έγινε στο Sub Noise Studio. Αυτή την κυκλοφορία των ''SPInnERS'' μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://spinnersathens.bandcamp.com/album/ghost. Από τον δίσκο τους αυτό το τραγούδι ''Additional Expectations'' θα γίνει βίντεο και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Το 2016 το γκρουπ ''SPInnERS'' συνεχίζει να πραγματοποιεί live συναυλίες σε διάφορους χώρους της Ελλάδας αλλά και να βγει εκτός συνόρων σε ένα tour τον Μάρτιο του 2016 στα Βαλκάνια για να παρουσιάσει το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο ''Ghost''.


Τον Απρίλιο του 2017 το συγκρότημα ''SPInnERS'' θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία σε χώρες του εξωτερικού.

Τον Μάρτιο του 2018 το συγκρότημα ''Spinners'' θα κυκλοφορήσει ένα ep με τίτλο ''5 Songs''. Η κυκλοφορία αυτή όπως προδίδει και ο τίτλος του περιέχει 5 τραγούδια της μπάντας που ηχογραφήθηκαν από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2017. Ο ήχος κινείται σε καθαρόαιμα ανεξάρτητα ροκ μονοπάτια με πολύ θόρυβο και πανκ-ροκ φωνητικά. Η σύνθεση της μπάντας σε αυτή την ηχογράφηση ήταν η εξής:
Παναγιώτης - Κιθάρα, Φωνή
Χρήστος - Τύμπανα
Θανάσης - Μπάσο

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια του ep ''5 Songs'' του γκρουπ ''Spinners'' εδώ: https://spinnersathens.bandcamp.com/album/5-songs-ep.

Από την παραπάνω κυκλοφορία του τραγούδι τους ''Deny!'' έγινε video και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Τον Δεκέμβριο του 2019 θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά του γκρουπ ''SPInnERS'' με τον τίτλο ''Operation: Breakout''.

Μέχρι σήμερα το γκρουπ ''SPInnERS'' έχει παίξει σε αρκετά live σε Αθήνα αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή με μπάντες όπως Dinosaur Jr., Obits, Last Drive, Μωρά Στη Φωτιά (Δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ), Γκρόβερ, Three Way Plane, Deus Ex Machina κ.α. Προτιμούν κυρίως ανεξάρτητους και αυτοοργανωμένους χώρους ή σε μαγαζιά (όπως Κ-44, Six Dogs, After Dark, Αν Club κ.α.) με ελάχιστη η καθόλου είσοδο.

Μπορείτε να επισκεφτείτε και την σελίδα της μπάντας στο Facebook (SPInnERS-athensgr) για περισσότερες πληροφορίες και νέα τους.



Δισκογραφία

EVERYBODY NEEDS A LIE (2011)
1. You'll Never Change It
2. Revolt 
3. Shame n Hate
4. Everybody Needs a Lie
5. Ecmnesia 
6. Migraine
7. Pristine
8. In a Bad Way
9. Sad Illusion
SPINNERS - Everybody Needs a Lie

SPINNERS (2013)
1. ''Null''
2. Eraser
3. Slow Learners
4. Retaliation
5. Lazy
6. Miserable Minds
7. Gone to Waste
8. Drag me Away
9. Disgusted
10. Truth
11. Losing Our Minds
12. Insane Society Anger
SPINNERS - SPINNERS

GHOST (2015)
1. Unspoken Words
2. Same
3. Ghost
4. My dreams are dead
5. Mental Detox
6. Sick of You
7. Additional Expectations
8. (The Apparition)
9. Wish me Well
SPINNERS - Ghost_album front

SPINNERS - Ghost_album cd

SPINNERS - Ghost_album back

5 SONGS (2018)
1. Deny!
2. Adrenaline
3. Peace of Mind
4. Rise up
5. Leftovers
Spinners - 5 Songs EP_Front

OPERATION: BREAKOUT (2019)
1. We Are Entering A New World Of Artificial Optimism And Massive Screens
2. Revenge Of The Tribesmen
3. Bleak
4. I'll Be Waiting
5. Endless Dive
6. No Exception
7. City's Burning
8. Wash You Away
9. Operation: Breakout
10. Johann Trollmann's Infinite Punch
11. Who Cares?
SPInnERS - (2019) Operation: Breakout - album front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου