Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ


Το συγκρότημα "Επόμενη Κίνηση" δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 1994 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό ροκ συγκρότημα μουσικής με ελληνικό στίχο. Είναι δύσκολο κάποιος να εντάξει το γκρουπ με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος.

Τα μέλη όπου αποτελούσαν την μπάντα ήταν οι εξής:
Χρήστος Οικονομίδης - Πλήκτρα, Φωνή, Κρουστά
Στράτος Αλίμονος - Πλήκτρα και Φωνή
Μάριος Τσαγκάρης - Πλήκτρα, Φωνή
Χρήστος Πολίτης - Τύμπανα
Δημήτρης Καφούσιας - Μπάσο, Φωνή
Κώστας Παρίσης - Κιθάρες
Γιώργος Γιαννόπουλος - Σαξόφωνο, Κιθάρα


Να αναφέρουμε ότι τρία από τα μέλη της μπάντας "Επόμενη Κίνηση" ήταν πρώην μέλη του ιστορικού πλέον συγκροτήματος Εν Πλω (Δες εδώ: ΕΝ ΠΛΩ). Αυτοί ήταν ο Χρήστος Πολίτης, Μίμης Καφούσιας και Στράτος Αλοίμονος.

Τον Ιανουάριο του 1995 το γκρουπ παίρνει μέρος στον Πρώτο Πανελλαδικό Διαγωνισμό ποπ και ροκ τραγουδιού τον οποίο προκηρύσσει η "ΕΡΑ 2", κερδίζοντας το πρώτο Βραβείο.

Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου παίρνει μέρος στην συναυλία που διοργανώνει η "ΕΡΑ 2" στο Ρόδον στην Αθήνα και τον Μάρτιο εκπροσωπεί την Ελλάδα στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνει η Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Στα μέσα του 1995 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος της Λένας Πλάτωνος με τίτλο "Το Μίξερ της Λένας Πλάτωνος" όπου το γκρουπ "Επόμενη Κίνηση" συμμετέχουν διασκευάζοντας το τραγούδι της Λένας Πλάτωνος, "Κυψέλη".


Το 1996 κυκλοφόρησε ο πρώτος (και μοναδικός) δίσκος του γκρουπ με τον τίτλο "Επόμενη Κίνηση" από την "FΜ Records". Ο δίσκος αυτός περιείχε δέκα τραγούδια. Ο δίσκος "Επόμενη Κίνηση" κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου αλλά και σε cd. Το μουσικό ύφος του δίσκου κινείτε στα πλαίσια του ευρύτερου ροκ με electro στοιχεία και πειραματική διάθεση. Οι ηχογραφήσεις του έγιναν το διάστημα από τον Ιούλιο του 1995 έως τον Ιανουάριο του 1996, στο "Studio Praxis".

Να αναφέρουμε ότι στον δίσκο αυτό περιέχεται και ένα μελοποιημένο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Πρόκειται για το τραγούδι ''Όσο Μπορείς''. Οι στίχοι σχεδόν όλων των τραγουδιών είχαν γραφεί από τον Χρήστο Οικονομίδη.

Τα λίγα χρόνια της ενεργού δράσης του το συγκρότημα "Επόμενη Κίνηση" έδωσαν συναυλίες κυρίως στην Αθήνα μαζί με γκρουπ όπως "Υπόγεια Ρεύματα" (δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ) και "Σαύρα Των Βασιλικών Δρόμων".

Κάποια περίοδο από το γκρουπ είχε περάσει και ο Μουλακάκης Βαγγέλης στα τύμπανα.

Το 1996 εμφανίστηκαν live στο φεστιβάλ κόμιξ της "Βαβέλ" και στο "Μύλο" στη Θεσσαλονίκη.

Τον Ιούλιο του 1999 το τραγούδι ''Κλέφτες Και Ψεύτες'' θα συμπεριληφθεί στην συλλογή ''Όλες του Rock οι τάσεις'' που κυκλοφόρησε από την FM Records ως ένθετο cd, με το τεύχος 46 του περιοδικού Δίφωνο.


Μετά την διάλυση του γκρουπ "Επόμενη Κίνηση" ο Χρήστος Οικονομίδης συνέχισε σόλο πορεία στην ελληνική δισκογραφία. Κυκλοφόρησε μάλιστα τρεις δίσκους (''Γλυκειά Ζωή'', ''Piano Music I'' και ''Έρως, ζώο αγέρωχο και ηχηρό'').
Ο Μίμης Καφούσιας και ο Στράτος Αλοίμονος θα δημιουργήσουν το γκρουπ Clandestinos όπου θα κυκλοφορήσουν και τον δίσκο ''Mixed Race'' το 2002.

Το γκρουπ "Επόμενη Κίνηση" στην βραχύβια πορεία του κυκλοφόρησε έναν ιδιαίτερο δίσκο, ο οποίος αποτελεί παρακαταθήκη στην ελληνική δισκογραφία. Ήταν ένα συγκρότημα, το οποίο αποτελούσαν μερικοί πολύ καλοί μουσική, όπου πρέσβευε απόλυτα τον όρο εναλλακτικό ροκ.


Δισκογραφία

ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ (1996)
Α1. Κάν' Το
Α2. Ξανανέβα
Α3. Κλέφτες Και Ψεύτες
Α4. Όσο Μπορείς
Α5. Μοντέλο
Β1. 12 - 1
B2. Να Περνάμε Καλά
B3. Αυτή Την Εποχή
B4. Βλεμμόρροια
B5. Γιατί Το Σκέφτεσαι

ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ (1996)
1. Κάν' Το
2. Ξανανέβα
3. Κλέφτες Και Ψεύτες
4. Όσο Μπορείς
5. Μοντέλο
6. 12 - 1
7. Να Περνάμε Καλά
8. Αυτή Την Εποχή
9. Βλεμμόρροια
10. Γιατί Το Σκέφτεσαι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου