Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

BABEL TRIO

Babel Trio_greek band_logo

Το συγκρότημα ''Babel Trio'' δημιουργήθηκε κάπου το 2012. Πρόκειται για μια μπάντα που ο ήχος της είναι ένα κράμα ροκ με κρητική μουσική γεμάτη overdrive, χαοτικά εφέ και ψυχεδέλεια. Τα μέλη του συγκροτήματος προσδιορίζουν την μουσική τους ως «progressive rock ψυχεδελικού μουσικού κώδικα, που χρησιμοποιεί ποικίλες αισθητικές αναφορές έχοντας ως βάση τις μουσικές της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου».

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ''Babel Trio'' αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς:
Δημήτρης Σιδερής - Ηλεκτρικό λαούτο
Γιώργος Ζαμπακάς (Τρικαλέρο) - Ντραμς
Μιχάλης Αυλωνίτης - Μπάσο

Babel Trio_greek band

Η αρχική ιδέα για τον ήχο της μπάντας προέκυψε όταν ο Δημήτρης Σιδερής άρχισε να “πειράζει” το σήμα του ακουστικού λαούτου και να παραμορφώνει τον ήχο με ενισχυτές και διάφορα effects. Να αναφέρουμε ότι τα μέλη της μπάντας (κατά τα 2/3), ενώ τα τελευταία χρόνια ζούνε όλοι στην Κρήτη, η καταγωγή τους εκτός του Δημήτρη Σιδερή, είναι του Μιχάλη Αυλωνίτη από την Κέρκυρα και του Τρικαλέρο από τα Τρίκαλα.

Στην αρχή της πορείας τους και όταν ακόμα πειραματίζονταν για τον ήχο της μπάντας θα διασκευάσουν το "Sound of Silence" των Simon & Garfunkel. Την υπέροχη αυτή διασκευή μπορείτε να την ακούσετε στο παρακάτω video που κινηματογράφησαν.


Την Παρασκευή 12 Ιουλίου του 2013 το γκρουπ ''Babel Trio'' θα παίξει live μαζί με τους ''IDL3'' στο Στέκι πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Έχοντας πλέον στις αποσκευές του δικές τους συνθέσεις το γκρουπ βγαίνει στο δρόμο για να παρουσιάσει της μουσικές τους προτάσεις στο κοινό. Το 2015 θα είναι η χρονιά που η μπάντα θα κάνει μια πολύ καλή αρχή παίζοντας live όποτε δίνονταν η κατάλληλη ευκαιρία.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου του 2015, παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, θα παίξουν live στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις της κίνησης ΚΕΡΦΑ.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου του 2015 θα συμμετάσχουν στο ετήσιο φεστιβάλ "Ημέρες Ρεθύμνου", το οποίο είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας.


Στις 5 Ιουνίου 2015 το γκρουπ ''Babel Trio'' συμμετέχει στο 2ήμερο 11o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου του 2015 στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συναυλία των Ελβετών ''Kadebostany'' το γκρουπ ''Babel Trio'' θα ανοίξει το live ως opening act.

Την χρονιά του 2106 το γκρουπ ''Babel Trio'' θα ξαναβγεί στο δρόμο για να παρουσιάσει τις συνθέσεις του σε χώρους στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο ΤΕΙ Ρεθύμνου αλλά και να παίξει σε κάποια φεστιβάλ όπως το ''Αθέατη Πόλη 2016'' στο Ηράκλειο, το Livadoura Live Rock Festival και η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στα Χανιά.

Τον Οκτώβριο του 2016, κάποιους μήνες πριν την κυκλοφορία του δίσκου, η μπάντα θα ανεβάσει ένα video στο κανάλι της στο youtube από την σύνθεσή τους ''Pacharde'' η οποία και περιλαμβάνεται στον επερχόμενο πρώτο τους δίσκο. Μπορείτε να δείτε τον εν λόγω video παρακάτω:


To 2017 θα είναι σίγουρα η χρονιά της μπάντας! Θα είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο αλλά και θα παίξουν live σε διάφορες πόλεις και σκηνές ανά την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου του 2017 οι Babel Trio θα παίξουν live μαζί με τους ''Feliformia Live'' σε συναυλία που διοργάνωσε η Στοά 60.

Πριν την περιοδεία της στην ηπειρωτική Ελλάδα, η μπάντας Babel Trio θα κάνει μια στάση την Πέμπτη 6 Απριλίου του 2107 στο Beatnik Rock Bar στο Ρέθυμνο όπου και θα παίξουν live στην Κρήτη λίγο πριν την αναχώρησή τους.

Τον Απρίλιο του 2107 το γκρουπ ''Babel Trio'' θα κάνει μια μίνι περιοδεία καθώς θα παίξει live στην Αθήνα στις 8, έπειτα στα Γιάννενα στις 11 και την Τετάρτη 12 Απριλίου θα εμφανιστεί στο Υπόγειο στην Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 13 Απριλίου θα κλείσουν την περιοδεία τους στην Αθήνα όπου έδωσαν ένα δυναμικό live στο χώρο του Nosotros στα Εξάρχεια.


Το καλοκαίρι 2017 το συγκρότημα ''Babel Trio'' θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο που έχει τίτλο ''Roots Electrified''. Το πρώτο αυτό δισκογραφικό εγχείρημα της μπάντας ''Babel Trio'' περιέχει εννέα δικές τους συνθέσεις. Όλα τα κομμάτια είναι ορχηστρικά (instrumental), δηλαδή χωρίς στίχους, εκτός από ''Karouzos Dialog'' στο όπου ακούγεται από το ποίημα ''Διάλογος Πρώτος'' απαγγελία του ίδιου του Νίκου Καρούζου. Ολόκληρο τον δίσκο ''Roots Electrified'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://babeltrio.bandcamp.com/.

Να αναφέρουμε ότι η ηχογράφηση του δίσκου ''Roots Electrified'' έγινε στο Headroom studio στο Ρέθυμνο και η μίξη αλλά και το mastering έγιναν από το Νίκο Κεφαλογιάννη.

Στο παρακάτω video, από το κανάλι της μπάντας στο youtube, μπορείτε να δείτε την οπτικοποίηση του τραγουδιού ''Circular'' σε live εκτέλεση στο στούντιο.


Για τον τίτλο του δίσκου έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους ότι «Ο τίτλος αυτός δίνει τον κοινό μας άξονα στις μουσικές δημιουργίες που είναι η ρίζα στην πρίζα! Το ρεύμα! Το παραδοσιακό λαούτο που έγινε ηλεκτρικό. Έχει να κάνει και με το ηχόχρωμα επίσης. Είναι δύο λέξεις που πιστεύουμε ότι δίνουν ακριβώς το στίγμα μας και που μας βοηθούν να συστηθούμε στο κοινό μας!».


Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Babel Trio'' περιλαμβάνει κομμάτια τα οποία προέκυψαν από διάφορους πειραματισμούς οι συνθέσεις που περιλαμβάνει παρουσιάζουν μια ποικιλομορφία στις μουσικές αναφορές. Ο συνδυασμός παραδοσιακών μελωδιών με σύγχρονες επιρροές είναι σίγουρα το βασικό στοιχείο του δίσκου ''Roots Electrified''.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, το καλοκαίρι του 2017, το συγκρότημα ''Babel Trio'' θα παίξει live σε αρκετά μέρη και θα δώσει το ιδιαίτερο μουσικό του στίγμα.

Babel Trio_live

Στις 17 Αυγούστου του 2017 θα συμμετέχει στο ''The Other Wind Festival'' όπου θα παίξει στην ίδια σκηνή με το συγκρότημα ''Υπόγεια Ρεύματα'' (δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ).


Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου του 2017 θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης και θα παίξουν στην ίδια σκηνή με τα συγκροτήματα ''Puta Volcano'' (δες εδώ: PUTA VOLCANO) και ''1000mods''.

Tο Σάββατο 7 Οκτωβρίου του 2017 η μπάντα ''Babel Trio'' θα ανέβουν στην σκηνή του TeiSpasta Festival Vol.9 παρέα με τα γκρουπ ''Two Horses And A Cow'' και ''Dury Dava'' στο Ρέθυμνο.

Τον Νοέμβριο του 2017, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, το συγκρότημα ''Babel Trio'' θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία σε έξι πόλεις τις Ελλάδας για να διαδώσει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου.

Babel Trio poster_tour

Τον Οκτώβριο του 2018 το γκρουπ ''Babel Trio'' θα φτιάξει τις βαλίτσες του για μια ακόμα περιοδεία, με τίτλο ''The Island of Cretal Tour 2018'', σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Ηράκλειο Κρήτης, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αθήνα κ.α.

Τον Νοέμβριο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Babel Trio''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''The island of cretal'' όπου κυκλοφορεί από την ''Labyrinth Of Thoughts'', σε περιορισμένη έκδοση 300 αντιτύπων σε cd. Ο τίτλος του άλμπουμ (''The island of cretal'') προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Crete και Μetal και είναι ένας μάλλον πολύ καλός τρόπος να περιγραφεί η μουσική τους. Ο δίσκος ''The island of cretal'' ένα κράμα από progressive rock, stoner, ψυχεδέλεια, με παραμορφωμένες – σε πολύ μεγάλο βαθμό – παραδοσιακές μελωδίες και ελληνικό στίχο. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Tίτο Καρυωτάκη και τον Χρήστο Χαρμπίλα στο ''Alzheimer Royal Hall studio''.

Από τον δίσκο ''The island of cretal'' του γκρουπ ''Babel Trio'' το τραγούδι ''Xenos'' έγινε video και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα κυκλοφορήσει ένα digital single με το τίτλο ''Orphan''. Το ''Orphan'' είναι αφιερωμένο στη γενοκτονία των Ποντίων. Ένα κομμάτι το οποίο κάποιος είχε την ευκαιρία να το ακούσει μόνο στα live τους. Το "The Orphan" είναι μία δημιουργία που πατάει στα συνθετικά μονοπάτια του πρώτου δίσκου "Roots Electrified" και στα ηχοχρώματα του δεύτερου. Η ιδέα του κομματιού είναι εμπνευσμένη από την γενοκτονία των Ποντίων και το τραγούδι "Την πατρίδαμ’ έχασα". Μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://babeltrio.bandcamp.com/track/orphan.

Τον Νοέμβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του γκρουπ ''Babel Trio''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''The Martyr''. Ο δίσκος ''The Martyr'', περιέχει οκτώ συνθέσεις του συγκροτήματος ''Babel Trio'' και κυκλοφόρησε σε cd αλλά και 12'' βινύλιο, σε περιορισμένες εκδόσεις των 150 αντιτύπων, από την Labyrinth of Thoughts records.

BABEL TRIO - “The Martyr” από την Labyrinth of Thoughts records

Εκ κατακλείδι το γκρουπ ''Babel Trio'' είναι μια μουσική πρόταση που τάραξε να νερά της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχει την δική του χαρακτηριστική μουσική ταυτότητα. Έχοντας στην διαδρομή του δεκάδες live εμφανίσεις αλλά και πρωτότυπες μουσικές προτάσεις το συγκρότημα ''Babel Trio'' έχει κερδίσει μια θέση στην ελληνική ανεξάρτητη ροκ σκηνή.



Δισκογραφία

ROOTS ELECTRIFIED (2017)
1. Broken Doga
2. Algorithms
3. Karouzos Dialog
4. Pleiades
5. Circular
6. V.L.O.
7. Rizitiko
8. Pacharde
9. Wick
Babel Trio - Roots Electrified (2017)_front


THE ISLAND OF CRETAL (2018)
1. Liar world
2. Aivali
3. Ikaria
4. Song for a solitary bird
5. Dervish dance
6. Xenos
BABEL TRIO - The island of Cretal (2018)_front

BABEL TRIO - The island of Cretal (2018)_back

ORPHAN (2019)
1. Orphan
Babel Trio - (2019) Orphan front cover

THE MARTYR (2020)
1. Birth of the Martyr
2. Wings of Stray
3. Lady Spring
4. Guillotine
5. Up in the Sky
6. Black Sea
7. Mother of Death
8. Martyr's End
Babel Trio - (2020) The Martyr_front cover


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου