Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΦΛΟΝ

ΤΕΦΛΟΝ_greek band teflon logo

Το συγκρότημα ''Τεφλόν'' συστάθηκε στην Αθήνα το 2007 ως μία τετραμελής μπάντα. Πρόκειται για μια rock ανεξάρτητη μουσική μπάντα που χρησιμοποιεί τον ελληνικό στίχο. Ο ήχος του γκρουπ ''Τεφλόν'' κινείται στον post rock και shoegaze χώρο. Το συγκρότημα έχει φτιάξει τον δικό του χώρο για να πραγματοποιεί τις πρόβες του και όλη η διαδικασία της παραγωγής της τέχνης τους είναι ανεξάρτητη και d.i.y.

Για την επιλογή του ονόματος ''Τεφλόν'' έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους ότι «Η επιλογή έγινε για καθαρά αισθητικούς λόγους, με βάση τον ήχο της λέξης, και μάλιστα κάτω από πίεση, καθώς χρειαζόμασταν επειγόντως όνομα για την πρώτη συναυλία του συγκροτήματος. Το γεγονός επίσης ότι το τεφλόν είναι κάπως ουδέτερο ήταν ένας ακόμη λόγος για να το επιλέξουμε».

Την άνοιξη του 2008 προστέθηκε και το πέμπτο μέλος και στις αρχές του 2009 έγινε μια αλλαγή στην θέση του ντράμερ για να καταλήξει η σύνθεση της μπάντας ''Τεφλόν'' στην παρακάτω μορφή:
Κώστας Γρούντας - Φωνή, Κιθάρα
Θανάσης Δημακόπουλος - Κιθάρα
Κωνσταντίνος Τσιώλης - Πιάνο, Πλήκτρα
Δημήτρης Πάλλης - Μπάσο
Δημήτρης Γρηγοριάδης - Τύμπανα

τεφλόν - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Το πρώτο live της μπάντας ''Τεφλόν'' πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου του 2009 στο Κύτταρο με τους ''One Hour Before The Trip''.

Μετά από απουσία σχεδόν τριών ετών από την live σκηνή θα επανέλθουν το 2012 για να παίξουν για πρώτη φορά την σκηνή του six d.o.g.s στις 18 Μαρτίου με τους Snooze Loop και στις 25 Νοεμβρίου με τον Νίκο Χαλβατζή.

Την Κυριακή 28 Απριλίου του 2013 το συγκρότημα ''Τεφλόν'' θα παίξει live στην σκηνή ''six d.o.g.s''.

teflon - greek post rock band

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου του 2013 το γκρουπ ''Τεφλόν'' θα παίξει live μαζί με το γκρουπ ''Λάμδα'' (δες εδώ: ΛΑΜΔΑ) και πάλι στο ''Six D.o.g.s.'' στην Αθήνα.

τεφλόν & λάμδα live στο six dogs

Το 2014 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Τεφλόν''. Πρόκειται για τον ομώνυμο δίσκο ''Τεφλόν'', ο οποίος κυκλοφόρησε με ανεξάρτητη παραγωγή σε μορφή cd. Η συσκευασία είναι χειροποίητη και πολύ όμορφη και ιδιαίτερη. Οι δέκα συνθέσεις που περιέχονται γράφτηκαν την περίοδο από το 2007 μέχρι το 2010. Πολύ καλός ελληνικός στίχος και post rock μελωδίες αλλά και ξεσπάσματα συνθέτουν το παζλ του δίσκου ''Τεφλόν''. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και κινηματογραφικό δίσκο. Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο του γκρουπ ''Τεφλόν'' μπορείτε να τον ακούστε στο bandcamp τους εδώ: https://tfln.bandcamp.com/album/-.

Ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε ζωντανά τον Αύγουστο του 2012, στο home studio του Γιάννη Αναγνωστάτου (Lolek) με μηχανικό ήχου τον Μανώλη Αγγελάκη, γνωστού από το γκρουπ Illegal Operation (δες εδώ: ILLEGAL OPERATION). Η μίξη και η παραγωγή έγινε από τον Μανώλη Αγγελάκη και τα μέλη της μπάντας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, μαζί με συμπληρωματικές ηχογραφήσεις. Το mastering ολοκληρώθηκε στα μέσα του Οκτωβρίου του 2013 από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο sweetspot Production Studio.

ΤΕΦΛΟΝ TEFLON CD 2014

Την Πέμπτη 8 Μαΐου του 2014, το συγκρότημα ''Τεφλόν'' θα παρουσιάσει ζωντανά το ντεμπούτο άλμπουμ του στο Six D.O.G.S., με ελεύθερη είσοδο, ενώ από την επόμενη μέρα, θα κυκλοφορήσει το cd σε επιλεγμένα δισκοπωλεία (Rhythm Records, Λωτός).

τεφλόν live στο six dogs

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου του 2015 το γκρουπ θα ανέβει να παίξει live στην σκηνή του Ρομάντσο στην Ομόνοια.

Πριν το τέλος του 2015 τα τραγούδια του δεύτερου δίσκου του γκρουπ έχουν ηχογραφηθεί.

Τo Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 το γκρουπ ''αγόριαstonilio'' έχουν γενέθλια και γίνονται 4 ετών. Υπ’ αφορμή, λοιπόν αυτού του ευτυχούς γεγονότος, όπως και κάθε χρόνο, διοργανώνουν live - party γενεθλίων στο six d.o.g.s., το οποίο θα ανοίξει το γκρουπ ''Τεφλόν''.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου του 2017 το γκρουπ ''Τεφλόν'' έπαιξε live στο Ορφέας Cafe Bar, στην Αθήνα.


Το καλοκαίρι του 2017 το τραγούδι τους ''Ρακόρ'', θα συμπεριληφθεί στην cd συλλογή "Rhino - Tropic of Rhino Vol. 1" και μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω video από το κανάλι της μπάντας στο youtube.


Την Παρασκευή 16 Ιουνίου του 2017 το συγκρότημα ''Τεφλόν'' θα παίξει live στο Communitism μαζί με τις μπάντες ''Νότια Ντακότα'', ''λάμδα'' και ''αστρογόνο''.


Τον Νοέμβριο του 2017 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Τεφλόν''. Ο δίσκος με τίτλο ''Κομμάτια Από Τα Ερείπια'' περιέχει έξι συνθέσεις της μπάντας και ηχητικά κινείται σε πιο ηλεκτρικούς ρυθμούς από τον πρώτο τους δίσκο. Η κυκλοφορία του θα γίνει σε 12'' δίσκο βινυλίου αλλά και σε ψηφιακή μορφή στο bandcamp της μπάντας εδώ: https://tfln.bandcamp.com/album/--3.

Οι στίχοι και η μουσική έχουν την υπογραφή των τεφλόν και ο δεύτερος αυτός δίσκος του γκρουπ ''Τεφλόν'' ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο στούντιο του συγκροτήματος από τον Μανώλη Αγγελάκη.

Ο δίσκος ''Κομμάτια Από Τα Ερείπια'' αρχίζει με το ηλεκτρικά ορχηστικό ''Φρέον'', συνεχίζει με το post rock ''Αθόρυβα να λείπεις'' με τους εξομολογιτικούς στίχους και τα κιθαριστικά ξεσπάσματα. Συνέχεια διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών ''Ακρογιάλι'' με τους νοσταλγικούς στίχους και τα σχεδόν ψιθυριστά φωνητικά και αμέσως μετά το ''Σε ένα κόσμο απαλό'' με ωραίο στίχο και post ήχο που γίνεται μελωδικός. Προ τελευταίο κομμάτι το ''Άδειο χέρι'' με τους ποιητικούς στίχους του και την μουσική σε λίγο διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που έχουμε συνηθίσει από την μπάντα (εκτός από το φινάλε) και τελευταίο το 9 λεπτών τραγούδι ''Πόλεμος'' με την απαγγελία των στίχων κάτω από όμορφο χαλί της μουσικής πριν ξεσπάσει ο ηλεκτρισμός.

Εν κατακλείδι ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Τεφλόν'' πρόκειται για έναν πολύ καλό και ιδιαίτερο δίσκο που θα σας ακολουθεί σίγουρα για πολλά χρόνια.

Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη του 2018 θα πραγματοποιηθεί το event ''Μονοκόκαλο #1'' στον χώρο του  Gagarin 205. Σε αυτό θα συμμετέχουν παίζοντας live το συγκρότημα ''Τεφλόν'' καθώς και οι μπάντες ''Sigmataf'', ''Αγοριαstonilio'' και ''αστρογόνο''.

τεφλόν Μονοκόκαλο #1

Στις 5 και 6 Απριλίου του 2019 το συγκρότημα ''Τεφλόν'' θα παίξει ως support band και θα ανοίξει τις συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα (δες εδώ: ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) και των 100°C που έλαβαν χώρα στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα.

Τεφλόν - Αγγελάκας, Φωτογραφία Georgia Zeta Chioti

Τον Απρίλιο του 2019 θα κυκλοφορήσουν ψηφιακά δυο νέα τραγούδια από το συγκρότημα ''Τεφλόν'' κάτω από τον γενικό τίτλο ''έναντι''. Το δεύτερο τραγούδι (''Το ίδιο κάνει | Στου τουρισμού την ανοχή'') είναι ουσιαστικά δυο τραγούδια από το συγκρότημα ''Χειμερινοί Κολυμβητές'' σε στίχους και μουσική του Αργύρης Μπακιρτζή. Η ηχογράφηση του ep ''έναντι'' έγινε τον Μάρτιο του 2019 στο στούντιο του συγκροτήματος.

Όλα αυτά τα χρόνια το γκρουπ ''Τεφλόν'' μας έχει αποδείξει ότι είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ομάδα με το δικός της μουσικό στίγμα. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους Οne Ηour Βefore the Τrip, Snooze Loop, Νίκο Χαλβατζή, Μανώλη Αγγελάκη, Πέτρο Μάλαμα και τους Λάμδα. Έχει κυκλοφορήσει δύο ιδιαίτερους δίσκους και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό που αγαπά την μουσική και την αισθητική του γκρουπ αλλά και στην στάση τους απέναντι στην τέχνη και στον τρόπο δημιουργίας.


Δισκογραφία

ΤΕΦΛΟΝ (2014)
1. νίτρο
2. ζάλη/έξοδος
3. κάποτε έρχεται το τέλος
4. απόηχος
5. τακ τακ τακ
6. σιντριβάνι
7. σκάλα
8. καληνύχτα
9.η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω
10. χτες
ΤΕΦΛΟΝ_front

(2017)
Α1. Φρέον
Α2. Αθόρυβα να λείπεις
Α3. Ακρογιάλι
Β1. Σε ένα κόσμο απαλό
Β2. Άδειο χέρι
Β3. Πόλεμος
τεφλόν - κομμάτια από τα ερείπια

ΕΝΑΝΤΙ (2019)
1. Επίσκεψη
2. Το ίδιο κάνει | Στου τουρισμού την ανοχή
τεφλόν - έναντι _front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου