Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

VILLA 21


Το συγκρότημα ''Villa 21'' συστάθηκε το μακρινό πλέον Σεπτέμβριο του 1981 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα rock συγκρότημα με αγγλικό στίχο όπου μουσικά κινούνταν στον χώρο του new wave με post punk και garage rock στοιχεία.

Το συγκρότημα ''Villa 21'' πήρε το όνομά του από την ομώνυμη πειραματική ψυχιατρική πτέρυγα που διεύθυνε ο υπαρξιστής-μαρξιστής (αντι-ψυχίατρος) David Cooper στο Χέρτφορντσαϊντ της Αγγλίας από το 1961 μέχρι το 1965 με στόχο την παροχή εναλλακτικών θεραπειών σε νεαρούς σχιζοφρενείς.


Η ιδέα για την δημιουργία της μπάντας ήταν του Κώστα Ποθουλάκη και του Φιλώτα Βασκαλή, αλλά λόγω ασυμφωνίας μετά από δυο μήνες θα αποχωρήσει Φιλώτας Βασκαλής (όπου μετέπειτα συμμετείχε στο γκρουπ ''Yell-O-Yell'') και έτσι ουσιαστικά η αρχή της μπάντας έγινε από τον Κώστας Ποθουλάκης και την Άντα Λαμπάρα. Ο Κώστας Ποθουλάκης και η Άντα Λαμπάρα εκείνη την περίοδο ήταν ήδη αντρόγυνο. Λίγο καιρό μετά ήρθαν στην μπάντα για την ηχογράφηση του πρώτου 7ίντσου ο Στέλιος Χατζηκρεμίλης και ο Σόλων Σταθόπουλος.

Ο Κώστα Ποθουλάκη ήταν παλαιότερα μέλος του γκρουπ ''Παρθενογένεσις'', μετέπειτα έφτιαξε ένα γκρουπ τους ''Homicide'' και συμμετείχε παράλληλα με τους ''Villa 21'' στο γκρουπ ''The Reporters'' όπου συμμετείχε και ο Σόλων Σταθόπουλος. Η Άντα Λαμπάρα και ο Στέλιος Χατζηκρεμίλης συμμετείχαν παλαιότερα στο γκρουπ ''Trash''.

Η πρώτη τους live εμφάνιση έγινε στο club Σοφίτα στις 11 Νοεμβρίου του 1982, λίγο καιρό πριν την πρώτη τους κυκλοφορία.

Τον Δεκέμβριο του 1982 θα γίνει η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος ''Villa 21''. Πρόκειται για ένα 7ίντσο βινύλιο με τίτλο "I See No! / The Dream" όπου περιείχε τα αυτά τα δυο κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι (''I See No!'') κινείται σε new wave ρυθμό με έντονο αλλά και ρυθμικό μπάσο και τύμπανα. Το δεύτερο (''The Dream''') έχει και dark wave στοιχεία, τα μυστήρια πλήκτρα με τον αργόσυρτο ρυθμό του μπάσου και της κιθάρας με απορροφούν. Η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου του 1982. Αυτή η πρώτη δισκογραφική απόπειρα κυκλοφόρησε από την ιστορική πλέον "Creep Records". Τα τραγούδια είχαν γραφεί από τον Κώστα Ποθουλάκη.
Σε αυτή την πρώτη δισκογραφική παρουσία του γκρουπ "Villa 21" η σύνθεση τους ήταν η εξής:
Κώστας Ποθουλάκης - Φωνή, Κιθάρα
Άντα Λαμπάρα - Πλήκτρα, Rythm Box
Στέλιος Χατζηκρεμίλης - Τύμπανα, Κρουστά
Σόλων Σταθόπουλος - Μπάσο, Κρουστά

Το 7ίντσο ''I See No ! / The Dream'' των ''Villa 21'' μαζί με το πρώτο 7ίντσο των ''Yell-o-Yell'' κυκλοφόρησαν την ίδια μέρα και ήταν τα δυο πρώτα νούμερα της Creep Records.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου 7ίντσου το ντουέτο των Κώστα Ποθουλάκη και της Άντα Λαμπάρα έψαχναν μουσικούς για να αποκτήσει το γκρουπ σταθερή σύνθεση. Έτσι στην μπάντα προσχώρησε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, παλαιό μέλος του γκρουπ ''Square Roots'' και μετέπειτα ο Μπάμπης Δαλίδης, ιδρυτής της "Creep Records" και ιδιοκτήτης τότε του δισκάδικου Blow Up, στα Εξάρχεια.


Την χρονιά του 1983 το γκρουπ άρχισε να δίνει αρκετά live στη Σοφίτα (που ήταν ο μόνος οργανωμένος χώρος συναυλιών) αλλά και αλλού.

Τον Μάιο του 1983 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο 7ίντσο του γκρουπ ''Villa 21''. Πρόκειται για το ''Move!'' όπου περιείχε δυο τραγούδια, το ''Move!'' και το ''My Last Chance''. Η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε τον Απρίλιο του 1983 και κυκλοφόρησε από την "Creep Records". Τα τραγούδια είχαν γραφεί από τον Κώστα Ποθουλάκη.
Σε αυτή την δεύτερη δισκογραφική παρουσία του γκρουπ "Villa 21" η σύνθεση τους ήταν η εξής:
Κώστας Ποθουλάκης - Φωνή, Κιθάρα, Πλήκτρα
Άντα Λαμπάρα - Πλήκτρα
Ανδρέας Παπαδόπουλος - Μπάσο
Μπάμπης Δαλίδης - Τύμπανα

Επίσης στην ηχογράφηση συμμετείχε και ο Κώστας Βούρτσης παίζοντας σαξόφωνο.

Μετά από αυτή την κυκλοφορία και την σταθεροποίηση του γκρουπ "Villa 21" θα συνεχίσουν ώστε να βάλουν στόχο την κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου δίσκου.

Τον Δεκέμβριο του 1983 θα κυκλοφορήσει ο πρώτο ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ "Villa 21". Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο "A Ghost On The Move", όπου κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την "Creep Records" και περιείχε επτά συνθέσεις της μπάντας. Ηχητικά κινείται στα γνωστά new wave και post punk μονοπάτια της πρώτης περιόδου της μπάντας με τα χαοτικά φωνητικά του Κώστα Ποθουλάκη. Να αναφέρουμε ότι ο δίσκος κλείνει με το κομμάτι ''Death Career'' το οποίο ξεπερνά τα 10 λεπτά! Αξίζει να αναφέρουμε ότι επιπλέον φωνητικά στα τραγούδια''Too Much Nothing'' και ''Death Career'' κάνει ο πολύ καλός φίλος του συγκροτήματος Feel ή Fill Scars (Φιλώτας Βασκαλής) από το συγκρότημα Yell-o-Yell.

Ο δίσκος "A Ghost On The Move" χαρακτηρίστηκε από τον μουσικό τύπο της εποχής σας έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Το 1984 συμμετέχουν στην κασετοσυλλογή με τίτλο "World Class Punk" της αμερικάνικης εταιρείας "Roir", με το τραγούδι " In The Darkened Night", η οποία επανακυλοφόρησε σε cd το 1998. Στην συλλογή αυτή συμμετείχαν 27 μπάντες από 25 χώρες.

World Class Punk

Την ίδια χρονιά του 1984 θα παίξουν ως support band στη συναυλία των "Nick Cave and The Bad Seeds" στο "Club Hima" της Λεωφόρου Μεσογείων στην Αθήνα αλλά και σε διάφορα μέρη της Αθήνας (Κύτταρο κ.α).


Το 1985 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ "Villa 21". Πρόκειται για το lp με τίτλο "Men Of Clay" που περιείχε οκτώ κομμάτια και κυκλοφόρησε από την "Creep Records". Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε live στο Mastersound Studio σε μόλις μία ημέρα τον Μάρτιο του 1985. Και σε αυτόν τον δίσκο οι στίχοι των τραγουδιών ήταν γραμμένοι από τον Κώστα Ποθουλάκη. Ηχητικά ο δίσκος κινείται στα μονοπάτια του new wave με dark wave και garage στοιχεία. Στον δίσκο αυτά  συμπεριλαμβάνεται η επανεκτέλεση του τραγουδιού "Move" που συμπεριλαβάνονταν στο δεύτερου τους single. Η σύνθεση της μπάντας παρέμεινε η ίδια όπου στην ηχογράφηση του δίσκου "Men Of Clay" ήταν η εξής:
Κώστας Ποθουλάκης - Φωνή, Κιθάρα
Άντα Λαμπάρα - Πλήκτρα
Ανδρέας Παπαδόπουλος - Μπάσο
Μπάμπης Δαλίδης - Τύμπανα

Ο δίσκος "Men Of Clay" βρίσκεται στην μέση στην ηχητικής ταυτότητας της μπάντας, στα πρώτα χρόνια του new wave και post punk και της μετέπειτα εξέλιξης του σε ένα rock 'n' roll γκρουπ με έντονες garage αποχρώσεις. Να αναφέρουμε ότι αυτός ο δίσκος εκτός από τον εγχώριο τύπο είχε πολύ καλές κριτικές και από τον ξένο τύπο.


Το 1985 εκτός από τα live που κάνουν στην Αθήνα θα ανέβουν και θα παίξουν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα δύο χρόνια το συγκρότημα "Villa 21" είχε μια πολύ έντονη συναυλιακή δράση.

Το 1986 έκλεισε η ανεξάρτητη δισκογραφική "Creep Records", του Μπάμπης Δαλίδης, υπό το βάρος των υποχρεώσεων που είχε η εταιρεία.

Creep Records

Τον Νοέμβριο του 1987 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος δίσκος του γκρουπ "Villa 21" με τίτλο "Electric Poison". Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει, σε 1700 αντίτυπα, από την "Wipe Out Records" και περιείχε οχτώ συνθέσεις. Να αναφέρουμε πως υπάρχει και μια διασκευή στο τραγούδι ''I Wanna Be Your Dog'' του συγκροτήματος ''Stooges''. Τα πρώτα χίλια αντίτυπα του δίσκου "Electric Poison" περιείχαν και ένα 7'' δισκάκι με τα τραγούδια "Right Answers Wrong Questions" και "Need Nobody Around".

Σε αυτόν τον δίσκο πλέον δεν υπάρχουν τα πλήκτρα καθώς η Άντα Λαμπάρα πλέον ανέλαβε την δεύτερη κιθάρα. Το άλμπουμ αυτό πήγε πολύ καλά στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην Αυστρία μπήκε στο ανεξάρτητο top 10. Το τραγούδι που ξεχώρισε "Electric Poison" από τον δίσκο ήταν το ''Future Survivors''.

Για τον δίσκο "Electric Poison" η Άντα Λαμπάρα έχει δηλώσει «Πάντως, το Electric Poison ήταν το άλμπουμ που μας έδωσε το εισιτήριο για το εξωτερικό. Ήταν σαν το σήμα κατατεθέν μας».


Την ίδια χρονιά του 1987 θα κυκλοφορήσει η συλλογή με τίτλο "Cicadas (An Electric Guide To The Greek Underground)" από την "Wipe Out Records" στην οποία το συγκρότημα ''Villa 21'' θα συμμετέχει με δυο τραγούδια. Αυτά ήταν το "Take You Down" και το "Six Feet In The Ground"

Επίσης την ίδια χρονιά ανοίγουν τη συναυλία των "The Membranes" στο club "Κύτταρο" και των "Wipers" στο ''Club 22".

Το 1988 θα συμμετέχουν σε άλλη μια συλλογή από την "Wipe Out Records". Πρόκειται για την συλλογή με τίτλο ''Wipe Out! Presents 12 Raw Greek Groups''. Σε αυτή την συλλογή το συγκρότημα συμμετέχει μια μια διασκευή του τραγουδιού ''Hey Hey, My My'' του Neil Young.

Τον Ιούνιο του 1988 θα παίξουν live εκτός Ελλάδας. Εμφανίζονται στη Βιέννη στο ''Club U4", όπου τελειώνουν το live με τρία ανκορ.

Επίσης τον Οκτώβριο του 1988 θα κυκλοφορήσει από την "Wipe Out Records", ένα ep, σε 1000 αντίτυπα, με τέσσερα τραγούδια, του γκρουπ Villa 21 ‎με τίτλο ''House Of The Damned''. Η ηχογράφηση του δίσκου ''House Of The Damned'' έγινε στο Blue Moon Studios στις 9, 10 και 11 Ιουλίου του 1988. Ο δίσκος κινείται σε πιο ροκ μονοπάτια από αυτά που μας είχε συνηθίσει η μπάντα ''Villa 21'' στα πρώτα τους χρόνια και ήταν από τους ανεξάρτητους δίσκους που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και πούλησαν ικανοποιητικά στο εξωτερικό (Αμερική και Ευρώπη), αποσπώντας σημαντικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο.


Τον Ιανουάριο που 1989 θα συμμετέχουν, με το τραγούδι τους ''Real Cool Time'', στην κασσετοσυλλογή που κυκλοφόρησε από την Lazy Dog Records με τίτλο ''Straight To Hellas''. Ολόκληρη την συλλογή μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://lazydogrecords.bandcamp.com/album/straight-to-hellas.

Τον Φεβρουάριο του 1989 θα ξαναπαίξουν στην Αυστρία, αλλά αυτή τη φορά στο club Fritz με support band τους Αυστριακούς ''Dentists''.

Το καλοκαίρι του 1989 το συγκρότημα Villa 21 θα εμφανιστεί live στην εκπομπή της ΕΤ2 studio 4. Μπορείτε αν δείτε και ένα απόσπασμα στο παρακάτω video.


Την χρονιά του 1989 είναι όπου θα κάνουν μια μικρή περιοδεία καθώς θα παίξουν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη μαζί με το γκρουπ ''Naked Prey''.

Το 1990 θα κυκλοφορήσει από την Ισπανική εταιρεία ''Munster Records'' μια συλλογή σε βινύλιο με τίτλο ''The Munster Dance Hall Favorites Vol. III''. Το γκρουπ ''Villa 21'' συμμετέχει με μια διασκευή του τραγουδιού ''We've Still Got A Long Way To Go!'' του Alice Cooper.

Στα τέλη του 1990 θα κυκλοφορήσει ο τέταρτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Villa 21''. Ήταν ο δίσκος "Hellucinations" όπου περιείχε εννέα συνθέσεις και κυκλοφόρησε από την εταιρεία "Penguin". Ο δίσκος "Hellucinations" ήταν και ο τελευταίος δίσκος του γκρουπ ''Villa 21''. Η μουσική και οι στίχοι είχαν γραφεί από τον Κώστα Ποθουλάκη.

Το 1990 μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους "Hellucinations" αποχώρησε από την μπάντα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και στη θέση του στο μπάσο ήρθε για λίγο ο Νίκος Δόικας (πρώην μέλος των συγκροτημάτων ''Yeah!'', ''Anti Troppau Council'', "Ηρακλής & Λερναία 'Υδρα" και μετέπειτα μέλος των '' Echo Tattoo'' και "Σπυριδούλα") και μετά ο Νίκος ''Flesh'' Τάγκαλος (πρώην μέλος των συγκροτημάτων "Sadistic Noise", "Vomit" και μετέπειτα μέλος των γκρουπ ''Βιομηχανική Αυτοκτονία" ή "Industrial Suicide'' και "Flegethon").

Το 1991 θα κυκλοφορήσει σε βιντεοκασέτα η συλλογή ''The Optico-acoustic Bomb!'' της ''Fifth Dimension Records'' από το Κιάτο, όπου το γκρουπ ''Villa 21'' συμμετείχε με δύο τραγούδια. Πρόκειται για τα ''(The Land Where The) Sun Never Rises'' και  ''Bad Luck''.


Το 1991 το γκρουπ ''Villa 21'' μετά από μια δεκάχρονη πορεία στην εγχώρια ανεξάρτητη μουσική σκηνή, διαλύθηκε. Άφησε πίσω του πλούσια δισκογραφία και σίγουρα έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομά του στην ελληνική ανεξάρτητη ροκ σκηνή. Στα επόμενα χρόνια τραγούδια του θα συμπεριληφθούν σε πολλές μουσικές συλλογές που κυκλοφόρησαν.


Μετά το τέλος της πορείας του γκρουπ ''Villa 21'' ο Κώστας Ποθουλάκης και Μπάμπης Δαλίδης μαζί με τους Λεωνίδα Παπαδάκη (πρώην μέλος του γκρουπ ''Melting Ashes'') και Θανάσιο Μπανάσιο δημιούργησαν το συγκρότημα ''Headquake''.

Η Άντα Λαμπάρα θα συμμετάσχει στο συγκρότημα "Nonmandol" το οποίο αποτελούνταν μόνο από γυναίκες.

Τα ξημερώματα της 30 Μαΐου του 1993 ο Κώστας Ποθουλάκης έφυγε από την ζωή, από τροχαίο ατύχημα με μηχανή στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Λίγο καιρό αργότερα από το άδοξο τέλος του Κώστα Ποθουλάκη διοργανώνετε μια συναυλία από τα συγκροτήματα "Headquake" και  "Nonmandol" στο πεδίο του Άρεως, στη μνήμη του Κώστα Ποθουλάκη, με τη συμμέτοχη πολλών ακόμα συγκροτημάτων.

Το 1997 θα επανακυκλοφορήσει, αυτή τη φορά σε cd, ο πρώτος δίσκος του γκρουπ "Villa 21" με τίτλο "A Ghost On The Move" από την "FM Records". Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο εδώ.

Το 1999 θα φύγει από την ζωή ο Νίκος Δόικας που είχε παίξει μπάσο για λίγο καιρό πριν την διάλυση του γκρουπ ''Villa 21''.

Το Νοέμβριο του 2006 έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας Νίκος ''Flesh'' Τάγκαλος που είχε παίξει μπάσο, στην θέση του Νίκου Δόικα, για λίγο καιρό πριν την διάλυση του γκρουπ ''Villa 21''.

Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε ένα box set, με τίτλο "The Dark Years", όπου περιείχε τους πρώτους δύο δίσκους και τα δύο πρώτα εφτάιντσα του συγκροτήματος ''Villa 21'' που είχαν κυκλοφορήσει τότε από την "Creep Records". Η κυκλοφορία επίσης περιλαμβάνει ένα πλούσιο booklet με όλες τις δημοσιεύσεις του τύπου της εποχής και σπάνιες φωτογραφίες του συγκροτήματος. Η κυκλοφορία έγινε από την εταιρεία "Inner Ear" σε μόλις 300 αντίτυπα και μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://innerear.bandcamp.com/album/the-dark-years.

Το 2013 κυκλοφόρησε από τη "Dia De Los Muertos" το lp με τίτλο "Voodoo Baby". Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε τριακόσια τριάντα αριθμημένα αντίτυπα, το οποίο περιείχε έξι ακυκλοφόρητα κομμάτια τους, ηχογραφημένα το 1988 στο "Blue Moon Studio". Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο "Voodoo Baby" εδώ: https://smashrecordsgreece.bandcamp.com/album/voodoo-baby.

Για τον τρόπο που γράφονταν τα τραγούδια του γκρουπ ''Villa 21'' ο Κώστας Ποθουλάκης έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «Δεν υπάρχουν έτοιμοι στίχοι για να γραφτεί μουσική πάνω τους ή αντίστροφα. Συνήθως υπάρχει ένα ριφ στην κιθάρα και από κει ξεκινούν όλα. Το τραγούδι αρχίζει να χτίζεται στο στούντιο, αλλού οι στίχοι βγαίνουν πάνω στη μουσική, κι αλλού η μουσική ακολουθεί το μέτρο των στίχων. Αυτό που διακρίνει τους Villa 21 είναι το έντονο live στοιχείο που διαθέτουν. Πολλές φορές μπαίνουμε στο στούντιο και πάνω στην ηχογράφηση αυτοσχεδιάζουμε».


Το συγκρότημα ''Villa 21'' υπήρξε ένα από τα θρυλικά συγκροτήματα της ελληνικής rock σκηνής. Με την δεκάχρονη πορεία τους στην εγχώρια σκηνή και σε συνδυασμό με την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της δισκογραφικής τους παρουσίας αποτελούν μέχρι σήμερα ένα από τα εντονότερα ονόματα της εγχώριας ροκ μουσικής σκηνής.


Δισκογραφία

VILLA 21 (1982)
A. I See No!
B. The Dream






MOVE (1983)
A. Move!
B. My Last Chance
VILLA 21 - (1983) Move_front

VILLA 21 - (1983) Move_back

A GHOST ON THE MOVE (1983)
A1. Welcome To The Villa 21
A2. In The Darkened Night
A3. Like The First Time
A4. Annie's Animal
B1. Too Much Nothing
B2. Losing Control
B3. Death Career
VILLA 21 - (1983) A Ghost On The Move_front

VILLA 21 - (1983) A Ghost On The Move_back

MEN OF CLAY (1985)
A1. Men Of Clay
A2. Meaning
A3. Creature
A4. Move
B1. Still Can Burn
B2. New Days
B3. Birth
B4. Damnation
Villa 21 Men Of Clay front

Villa 21 Men Of Clay Credits

Villa 21 Men Of Clay Side A

Villa 21 Men Of Clay Side B

Villa 21 Men Of Clay back

ELECTRIC POISON (1987)
A1. Bad Luck
A2. Future Survivors
A3. Sentimental Trip
A4. Tombstone Blues
B1. (The Land Where The) Sun Never Shines
B2. Blackout Baby
B3. I Wanna Be Your Dog
B4. Bottomless Well
Bonus 7"
C. Right Answers Wrong Questions
D. Need Nobody Around
VILLA 21 - (1987) Electric Poison_front

VILLA 21 - (1987) Electric Poison_side A

VILLA 21 - (1987) Electric Poison_side B

VILLA 21 - (1987) Electric Poison_inside

VILLA 21 - (1987) Electric Poison_back

HOUSE OF THE DAMNED (1988)
A1. The House Of The Damned
A2. The Night Of The Vampire
B1. Ride The Night Away
B2. Back For More
VILLA 21 - (1988) The House Of The Damned_front

VILLA 21 - (1988) The House Of The Damned_ep disc

VILLA 21 - (1988) The House Of The Damned_back

HELLUCINATIONS (1990)
A1. Blood On My Axe
A2. I Need More
A3. Voodoo Baby
A4. Feel So Sad
B1. Hot Blooded R'N'R
B2. Moonwhited Room
B3. Sick Brain
B4. Gone Too Far
B5. Golden Girl
VILLA 21 - (1990) Hellucinations_front

VILLA 21 - (1990) Hellucinations_inside 2

VILLA 21 - (1990) Hellucinations_side A'

VILLA 21 - (1990) Hellucinations_side B'

VILLA 21 - (1990) Hellucinations_inside 1

VILLA 21 - (1990) Hellucinations_back

THE DARK YEARS (2011)
I See No! / The Dream 7"
A. I See No!
B. The Dream
Move 7"
C. Move!
D. My Last Chance
A Ghost On The Move LP
E1. Welcome To The Villa 21
E2. In The Darkened Night
E3. Like The First Time
E4. Annie's Animal
F1. Too Much Nothing
F2. Losing Control
F3. Death Career
Men Of Clay LP
G1. Men Of Clay
G2. Meaning
G3. Creature
G4. Move
H1. Still Can Burn
H2. New Days
H3. Birth
H4. Damnation
Villa 21 - The Dark Years

VOODOO BABY (2013)
A1. Blood On My Axe
A2. Voodoo Baby
A3. Feel So Sad
B1. Moonwhited Room
B2. Long Way To Go
B3. Hey Joe



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου