Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ_logo

Το συγκρότημα ''Μολυβένιοι Στρατιώτες'' άρχισε την δράση του το 2008 στην Αλεξανδρούπολη. Το όνομα του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ λογοτεχνίας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς.

Τα αρχικά μέλη της μπάντας ήταν οι εξής:
Δημήτρης Κεσανλής: Κιθάρα - Φωνή
Βαγγέλης Καραμαγκιόλας: Κιθάρα
Γιάννης Σακκάς: Τύμπανα

Πρόκειται για μια ελληνόφωνη ροκ μπάντα που γράφει δικά της τραγούδια. Ο ήχος τους είναι κλασικό ροκ (κιθάρα / μπάσο / τύμπανα) και ο στίχος τους είναι ιδιαίτερα δουλεμένος. Κατά καιρούς έχουν παίξει σε καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη γύρω περιοχή.

Μολυβένιοι Στρατιώτες live

Μετά από πολλές αλλαγές στην σύνθεση των μελών της μπάντας από το 2008 μέχρι το 2013 που απέκτησε πλέον σταθερή σύνθεση.
Η μπάντα ''Μολυβένιοι Στρατιώτες'' αποτελείτε από τους παρακάτω:
Δημήτρης: Κιθάρα - Φωνή
Σάββας: Σόλο & ρυθμική κιθάρα
Μήτσος: Μπάσο
Τάκης: Τύμπανα - Φωνητικά

Το 2014 το συγκρότημα ''Μολυβένιοι Στρατιώτες'' μπήκε στο studio ''Waves'' στην Αλεξανδρούπολη και ηχογράφησε το πρώτο demo του. Η κυκλοφορία του, με τίτλο ''Μολυβένιοι Στρατιώτες'', έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 σε cd και περιελάμβανε πέντε δικές τους συνθέσεις. Η μουσική όλων των τραγουδιών υπογράφεται από το συγκρότημα και στίχοι έχουν γραφτεί από τον Δημήτρη Κεσανλή (σε 3 τραγούδια) και από τον Στάθη Καραμανίδη (σε 1) και στο τραγούδι ''Μικρέ μου πρίγκιπα'' τους στίχους υπογράφουν και οι δυο τους.

Μολυβένιοι Στρατιώτες - demo cd

Το ep ανοίγει με το τραγούδι ''Μικρέ μου πρίγκιπα'' όπου είναι ένα δυναμικό ροκ τραγούδι με αλλά και με μελωδικούς ρυθμούς που σε κάνουν να κολλάς. Συνεχίζει με το ''Τριάντα και κάτι'' όπου τα τύμπανα (από την εισαγωγή κιόλας) και οι speedάτες κιθάρες δίνουν τον ρυθμό. Τρίτο τραγούδι του demo το νοσταλγικό ''Τα κεριά μας τα καίγαμε χρόνια'' ρίχνει για λίγο την ένταση αλλά λίγο πριν το τέλος επανέρχεται στην ροκ διάθεση. Προτελευταίο τραγούδι το ''Παραζάλη'' όπου ηχητικά κινείται στους γνώριμους ροκ ήχους τις μπάντας σε τα γνωστά σόλο της κιθάρας. Το demo του γκρουπ ''Μολυβένιοι Στρατιώτες'' κλείνει με το ''Όρθιος στάσου''.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το demo από το κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ: Μολυβένιοι Στρατιώτες - Demo (2014).

Στις 28 Δεκεμβρίου παίξανε live, στο Cafe-Bar ''Άνευ Λόγου'' στην Αλεξανδρούπολη, και παρουσίασαν το demo τους αλλά έπαιξαν επίσης ελληνικές και ξένες διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών.

Κάπου στις αρχές του 2015 το συγκρότημα με το όνομα ''Μολυβένιοι Στρατιώτες'' θα ρίξει τους τίτλους του τέλους. Άφησε πίσω του μόλις ένα demo σε πέντε πολύ καλές ελληνόφωνες ροκ συνθέσεις. Είναι μια ακόμα μπάντα που μας δείχνει ότι στην επαρχία υπάρχουν ακόμα μπάντες που αγαπούν την ροκ μουσική και κρατάνε αυτό που λέμε ελληνικό ροκ.

Δημήτρης Κεσανλής (Μολυβένιοι Στρατιώτες)

Μετά από λίγο καιρό ο Δημήτρης Κεσανλής θα δημιουργήσει την μπάντα ''DeCeVo''.

Μολυβένιοι Στρατιώτες - Molivenioi Stratiotes_old logo


Δισκογραφία

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (2014)
1. Μικρέ μου πρίγκιπα
2. Τριάντα και κάτι
3. Τα κεριά μας τα καίγαμε χρόνια
4. Παραζάλη
5. Όρθιος στάσου
ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ_demo 2014_front

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ_demo 2014_cd

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ_demo 2014_inside

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου