Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

X MANDARINA DUCK

X MANDARINA DUCK - Greek Rock

Το συγκρότημα ''X Mandarina Duck'' δημιουργήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Ο στίχος που χρησιμοποίηση η μπάντα ήταν ο αγγλικός και ο ήχος τους κινούταν μεταξύ του ροκ και του new wave.

Η σύνθεση της μπάντας ''X Mandarina Duck'' ήταν η παρακάτω:
Θωμάς ''Tommie'' Μπουζιάνης - Φωνή, κιθάρα
Ζαχαρίας ''Zack Antvark'' Βρελιανάκης - Μπάσο
Chris Mine - Τύμπανα

Ο Θωμάς ''Tommie'' Μπουζιάνης ήταν παλαιότερο μέλος των γκρουπ "Παρθενογένεσις" και κάποια περίοδο των "Stress".

Στις αρχές του 1985 η μπάντα ''X Mandarina Duck'' θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην συλλογή ''Η Ανεξάρτητη Rock Σκηνή - Live'' η οποία κυκλοφόρησε η ''Δικαίωμα Διάβασης'' (μετέπειτα Di Di Music). Το συγκρότημα ''X Mandarina Duck'' συμμετείχε με δυο τραγούδια. Αυτά ήταν το ''Don't Pretend'' και το ''Principles''.

Η Ανεξάρτητη Rock Σκηνή Live

Τον χειμώνα του 1985 θα κυκλοφορήσει σε δίσκο βινυλίου η συλλογή ''Outsiders'' από την εταιρεία ''Δικαίωμα Διάβασης'', στην οποία το συγκρότημα ''X Mandarina Duck'' συμμετείχε με δυο τραγούδια. Αυτά ήταν το ''Television'' και το ''Passengers'' τα οποία ηχογραφήθηκαν στο Mastersound Studios στην Athens, την 1η Οκτωβρίου του 1985. Και στα δυο αυτά τραγούδια την μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Tommie Μπουζιάνης.

Outsiders

Στις 22 Νοεμβρίου του 1985 θα παίξουν live στο Cine Αργώ στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τα συγκροτήματα ''Anti-Troppau Council'' και ''Venericna Bolest'', στα πλαίσια της παρουσίασης της συλλογής ''Outsiders''.

X-MANDARINA DUCK CINE ΑΡΓΩ ΘΕΣΝΙΚΗ 22-11-1985

Την Κυριακή 20 Απριλίου του 1986 θα παίξουν live στο ιστορικό Rodeo Club μαζί με τα συγκροτήματα ''Panx Romana'' (δες εδώ: PANX ROMANA) και ''Αδιέξοδο''.

Το 1986 θα είναι η χρονιά η οποία το συγκρότημα ''X Mandarina Duck'' θα κυκλοφορήσει την πρώτη και μοναδική του δουλειά. Πρόκειται για ένα 7ιντσο δίσκο βινυλίου με τίτλο ''Non Stop (Sensations)''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την ''Wipe Out! Records'' και μάλιστα αυτός ήταν η πρώτη κυκλοφορία για την ιστορική πλέον εταιρεία. Ο δίσκος ''Non Stop (Sensations)'' περιελάμβανε τρία τραγούδια, γραμμένα όλα από τον Tommie Μπουζιάνη, με γρήγορο και ρυθμικό στυλ, σε ροκ ύφος με new wave στοιχεία. Ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν.

Δυστυχώς το συγκρότημα ''X Mandarina Duck'' έριξε πολύ νωρίς τους τίτλους τέλους του, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους ''Non Stop (Sensations)'', χωρίς ποτέ να κυκλοφορήσουν έναν ολοκληρωμένο δίσκο. Άφησαν παρακαταθήκη μόνο επτά ηχογραφημένα κομμάτια και μνημονεύονται ως η πρώτη κυκλοφορία της ιστορικής Wipe Out! Records.

Μετά την διάλυση του γκρουπ ''X Mandarina Duck'' ο Ζαχαρίας ''Zack Antvark'' Βρελιανάκης θα ασχοληθεί με το εμπόριο δίσκων και θα ανοίξει δισκοπωλείο στο Μοναστηράκι. Ο Θωμάς ''Tommie'' Μπουζιάνης θα συνεχίσει την πορεία του στα μουσική δρώμενα. Το 2002 θα κυκλοφορήσει και έναν δίσκο με τίτλο ''13een Black''. Επίσης το 2014 ο Tommy Bouzianis θα γράψει και την μουσική για την παράσταση ''Μνήμες Άφυλου''.

X Mandarina Duck - Greek New Wave Rock band


Δισκογραφία

NON STOP (SENSATIONS) (1986)
A. Non Stop (Sensations)
B1. Stuff No Bluff
B2. Unconscious
X MANDARINA DUCK - NON STOP front

x mandarina insert 1

x mandarina insert 2

X MANDARINA DUCK - NON STOP Back


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου