Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΦΙΛ

ΠΡΟΦΙΛ_logo greek rock

Το γκρουπ ''Προφίλ'' δημιουργήθηκε (ο πυρήνας του) το 2000 αρχικά με το όνομα "Thundercats" όπου έκανε διάφορες εμφανίσεις, παίζοντας κυρίως διασκευές, σε πολλά γνωστά live clubs της Αθήνας. Πρόκειται για μια ελληνόφωνη rock μπάντα, με επιρροές από την εναλλακτική βρετανική σκηνή.

Η μπάντα "Προφίλ" δημιουργήθηκε από τους παρακάτω, οι οποίοι ήταν φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια και έχουν μεγαλώσει στο Παγκράτι:
Πέτρος Κασιμάτης
Γιώργος Συλλιγάρδος
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Ηλίας Πολυχρονόπουλος
Μανώλης Ρίζος

Το 2006 το συγκρότημα άλλαξε το όνομα του σε "Προφίλ", όπου και αρχίζει μια νέα δημιουργική περίοδος για την μπάντα.

Το 2007 το συγκρότημα "Προφίλ" άρχισε να ηχογραφεί, κάνοντας οι ίδιοι την παραγωγή, πολλά νέα τραγούδια, τα 11 από τα οποία περιλαμβάνονται στον πρώτο τους επερχόμενο δίσκο.

Τον Μάρτιο του 2007 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ''Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε'', επηρεασμένος από πολλές μουσικές φόρμες όπως alternative, punk, art/post rock, garage και folk. Η ηχογράφηση έγινε στο studio Wave. Ο δίσκος αυτός αποτελεί την πρώτη απόπειρα του συγκροτήματος να ακουστεί από ένα ευρύτερο κοινό.


Η σύνθεση της μπάντας σε αυτόν τον πρώτο τους δίσκο ήταν η εξής:
Πέτρος Κασιμάτης - Φωνή
Γιώργος Συλλιγάρδος - Κιθάρες
Σπύρος Πολυχρονόπουλος - Κιθάρες
Ηλίας Πολυχρονόπουλος - Μπάσο
Μανώλης Ρίζος - Τύμπανα

Στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετέχει παίζοντας τρομπέτα ο Ντίνος Παπαδημητρίου. Από τον δίσκο ''Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Disco'', ''Για Να Μη Χαθώ'', ''Κάποιες Μεθυσμένες Βραδιές'', ''Όλα Είναι Απέραντα'', ''Κελιά'',.

Χρησιμοποιώντας 3 από τα κομμάτια από τον δίσκο ''Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε'', το συγκρότημα "Προφίλ" έλαβε μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η δισκογραφική εταιρεία Warner όπου και κατέλαβε την 2η θέση μέσα από 200 συμμετοχές.

Τον Οκτώβριο του 2010 το συγκρότημα "Προφίλ'' συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Κοζάνης. Με το τραγούδι ''Δεν είμαι αριθμός'' κέρδισαν τις εντυπώσεις με το δυναμικό live που πραγματοποίησαν στο club Galery, αποσπώντας τη 2η θέση στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

Το 2010 κυκλοφόρησε ένα demo, όπου περιελάμβανε τρεις δικές τους συνθέσεις και είχε μοιραστεί από χέρι σε χέρι.

Τον Δεκέμβριο του 2013 το συγκρότημα "Προφίλ'' συμμετείχαν για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ μουσικής της Κοζάνης, όπου και κατέλαβαν την πρώτη θέση με το τραγούδι ''Κι αν μοιάζει η μέρα'', μεταξύ πολλών αξιόλογων συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο 3 Μαΐου του 2014 το γκρουπ "Προφίλ'' παίξανε live ως support γκρουπ στην γιορτή για τα 20 χρόνια του συγκροτήματος ''Υπόγεια Ρεύματα'' (δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ) στο stage volume 1 στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 του στον συναυλιακό χώρο του ΑN club στα Εξάρχεια θα γίνει μια συνάντηση τριών Ελληνόφωνων Αθηναϊκών συγκροτημάτων. Οι κοινές τους πορείες, το κοινό τους στιχουργικό πεδίο και ο κοινός τους μελωδικός ήχος, τους φέρνει κοντά ως αλληλέγγυους εκφραστές της ανεξάρτητης ροκ σκηνής. Εκτός από τους Προφίλ παίξανε live το γκρουπ Apolia και το γκρουπ Σέλας (δες εδώ: ΣΕΛΑΣ).


Τον Μάιο του 2015 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τους δίσκος με τίτλο ''Αόρατα Παιδιά'' σε ανεξάρτητη παραγωγή. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο των ''Προφίλ'' και η μίξη – mastering από τον Αντρέα Βαιτούδη (γνωστός μας από τους Ενδελέχεια) στο GFS pro studio. Ο δίσκος διανέμεται στις συναυλίες των ''Προφίλ''. Επίσης μπορεί να κατεβάσει δωρεάν από την ιστοσελίδα www.profil.band.

Κάποια από τα τραγούδια του δίσκου περιλαμβάνονταν και στο promo άλμπουμ "Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε" που είχε κυκλοφορήσει το 2007.
Έκπληξη στον δίσκο ''Αόρατα Παιδιά'' του γκρουπ ''Προφίλ'' αποτελεί η διασκευή του παλιού ρεμπέτικου τραγουδιού ''Το Μινόρε της Αυγής''. Ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Δεν είμαι αριθμός'', ''Όλα είναι απέραντα'', ''Κελιά''. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Ηλίας Πολυχρονόπουλος και την μουσική ο Γιώργος Συλλιγάρδος. Ο δίσκος του απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον δικτυακό μουσικό τύπο.

Η σύνθεση της μπάντας ''Προφίλ'' στον δίσκο ''Αόρατα Παιδιά'' ήταν η εξής:
Πέτρος Κασιμάτης - Φωνή, Τρομπέτα
Γιώργος Συλλιγάρδος - Κιθάρα, Φωνητικά, Synths
Ηλίας Πολυχρονόπουλος - Μπάσο
Μανώλης Ρίζος - Τύμπανα

Επίσης στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετείχαν ο Χρήστος Σπηλιοτόπουλος και ο Τάκης Μπαλαμός.

Η live παρουσίαση δίσκου τους ''Αόρατα Παιδιά'' έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου του 2015 στο blinky bar στο Παγκράτι.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου του 2015 συμμετείχαν στο αυτοοργανομένο φεστιβάλ ''BlockFEST 2015'' που πραγματοποιήθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου του 2015 το γκρουπ  ''Προφίλ'' εμφανίστηκε live στη σκηνή του Crow παρέα τα γκρουπ ''Χάρτινα Φτερά'' και ''Blucox''.

Ο δίσκος τους ''Αόρατα παιδιά'' συμπεριλήφθηκε στα 10 album που ξεχώρισαν για το 2015, από το http://www.rockap.gr.


Το Σάββατο 16 Απριλίου του 2016, δύο από τις καλύτερες ελληνόφωνες μπάντες της εγχώριας ροκ σκηνής, ''Προφίλ'' και ''Γουρούνια στο Διάστημα'' (δες εδώ: ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ), βρέθηκαν στην σκηνή του After Dark στα Εξάρχεια. Τα δύο αυτά γκρουπ είχαν ξαναπαίξει μαζί τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη και τώρα ξαναβρίσκονται στην Αθήνα.


Τον Οκτώβριο του 2016 το συγκρότημα Προφίλ παρουσιάζει το πρώτο του video – clip για το τραγούδι τους ''Δεν είμαι αριθμός''. Με αυτό τον τρόπο έρχεται να κλείσει μια άκρως επιτυχημένη χρονιά προώθησης του δίσκου τους ''Αόρατα παιδιά''. Μπορείτε να δείτε το video clip παρακάτω από το κανάλι της μπάντας στο Youtube.


Τον Φεβρουάριο του 2018 θα ανέβει στο κανάλι της μπάντας άλλα ένα video που έντυσε όμορφα το τραγούδι ''Περίεργο''. Πρόκειται για ένα animation clip, το οποίο δημιουργήθηκε από την Μάγδα Κανδυλιάρη. Μπορείτε να δείτε το εν λόγω video παρακάτω.


Από την αρχή της πορείας τους μέχρι σήμερα το συγκρότημα ''Προφίλ'' έχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό live εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους της Αθήνας όπως: Κύτταρο, Αν club, Σταυρός του Νότου, Nueva Trova, Rodeo club, Camel club, Mike’s Irish Bar, Stage club, Μουσική Σκηνή «Αθήνα», Afterdark, Γυάλινο Upstage κ.α. αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ και αυτοοργανομένους χώρους. Επίσης το γκρουπ έχει επίσης εμφανιστεί ως support με γνωστά ονόματα της εγχώριας ροκ σκηνής όπως ''Υπόγεια Ρεύματα'', ''Ενδελέχεια'' (δες εδώ: ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), ''Ανοιχτή Θάλασσα'' κ.α. Τα Χριστούγεννα του 2001, το γκρουπ ολοκλήρωσε ένα promo e.p. με 7 δικές του συνθέσεις. Με το e.p. αυτό συμμετείχε στο Pop and Rock Contest Festival που διοργάνωσε το Ωδείο Μουσικής Φίλιππος Νάκας τον Δεκέμβρη του 2003, όπου και επιλέχθηκε στην τελική εικοσάδα μέσα από 400 συμμετοχές πανελλαδικά.


Το συγκρότημα "Προφίλ'' συνθετικά κινούνται στον χώρο του ελληνόφωνου ανεξάρτητου rock με κύριες επιρροές τους να προέρχονται από την ξένη κιθαριστική σκηνή αλλά και από Έλληνες δημιουργούς και γκρουπ. Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της ελληνόφωνης ροκ μουσικής σκηνής.


Δισκογραφία

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΥΧΕΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ (2007)
1. Disco
2. Η Χώρα Με Τα Χρώματα
3. Για Να Μη Χαθώ
4. Ε.Η.Α.
5. Κύματα
6. Η Νύχτα (βαλσάκι)
7. Κάποιες Μεθυσμένες Βραδιές
8. Όλα Είναι Απέραντα
9. Κελιά
10. Ρετρό
11. Καληνύχτα



DEMO (2010)
1. Ο Φύλακας της Φωτιάς
2. Δεν Είμαι Αριθμός
3. Μια Σφαίρα στην Καρδιά

ΑΟΡΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (2015)
1. Δεν είμαι αριθμός
2. Ο φύλακας της φωτιάς
3. Αναγεννησιακό
4. Όλα είναι απέραντα
5. Κελιά
6. Το μινόρε της αυγής
7. Κι αν μοιάζει η μέρα
8. Κάτι μέσα μου αγρυπνάει
9. Δεκέμβρης
10 Περίεργο
11. Η νύχτα
ΠΡΟΦΙΛ - (2015) Αόρατα Παιδιά_front

ΠΡΟΦΙΛ - (2015) Αόρατα Παιδιά_cd

ΠΡΟΦΙΛ - (2015) Αόρατα Παιδιά_back

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

PUTA VOLCANO

PUTA VOLCANO | Greek Rock Band

Το γκρουπ ''Puta Volcano'' ξεκίνησε κάνοντας πρόβες το 2010 στην Αθήνα. Η βάση για την δημιουργία του γκρουπ ήταν ο Αλέξανδρος και η Άννα που είναι αδέρφια. Πρόκειται για μια πενταμελή rock μπάντα με γυναικεία φωνητικά που η μουσική τους είναι κάπου πιο κοντά στο desert και stoner rock αλλά και στον ψυχεδελικό ήχο. Οι ίδιοι το αποκαλούν Volcanic rock. Για το πως έχει προκύψει το όνομα η τραγουδίστρια του γκρουπ έχει δηλώσει «Το όνομα προέρχεται από το σπάνιο ηφαίστειο μεταξύ Χιλής και Βολιβίας ονόματι ''Πουτάνα Βολκάνο''. Είναι αρκετά ενεργό αλλά κυρίως εύηχο! Είναι κάτι που μένει, ηχητικά αρθρώνεται εύκολα και από σκληρές γλώσσες όπως τα ελληνικά, αλλά και από πιο ήπια προφερόμενες».

Η πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείτε από τους παρακάτω:
Άννα Παπαθανασίου (Luna) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Άλεξ Μοίρος - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα

PUTA VOLCANO | Greek Rock Band

Το πρώτο Live της μπάντας Puta Volcano ήταν το 2010 στο After Dark στην Αθήνα.

Τον Δεκέμβριο του 2011 θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Είναι ένα EP με τίτλο ''Represent Victory Below Eye'' σε παραγωγή του Chris Tsagarides. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Represent Victory Below Eye'' του γκρουπ ''Puta Volcano'' εδώ: https://putavolcano.bandcamp.com/. O δίσκος αυτός κυκλοφόρησε σε περιορισμένα, συλλεκτικά αντίτυπα.



Το 2012 ήταν μια έντονη συναυλιακή χρονιά για την μπάντα καθώς έκαναν δυναμική εμφάνιση στην σκηνή της Αθήνας.
Το καλοκαίρι του 2012 παίξανε live στην Τεχνόπολις στο Γκάζι συμμετέχοντας στο Cosmote's RHCP Support Group Contest (διαγωνισμού του Jumping Fish για το support group των Red Hot Chili Peppers). Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012 παίξανε live στο Six DOGS στην Αθήνα μαζί με τους ''2 The Bone'', ''Stonebringer'', ''Potergaist'' και ''Phase Reverse''. Στο τέλος του 2012 παίξανε live στο Κ44 στο Γκάζι.


Το 2013 το συγκρότημα ''Puta Volcano'' συνέχισε να πραγματοποιεί live εμφανίσεις. Το γκρουπ ''Puta Volcano'' έπαιξε live στις 22 Μαΐου του 2013 στο six d.o.g.s., την Παρασκευή 31 Μαΐου του 2013 στο ΑΝ Club και το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Gagarin 205.


Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την μπάντας Puta Volcano όπου παίζει 3 από τα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν μετέπειτα στο ντεμπούτο τους άλμπουμ.


Toν Μάιο του 2014 στην μπάντα έχει προστεθεί ο Μπούκας (Bookies) στο μπάσο στην θέση του  Άλεξ Μοίρος και έτσι η μπάντα συνεχίζει με νέα σύνθεση να δίνει τις live εμφανίσεις τις.

Στις 16 Μαΐου του 2014 θα συμμετέχουν στο Blow up festival 2014 στα Χανιά, όπου διοργάνωσε η μουσική ομάδα του Ομίλου 3Π Πολυτεχνείου Κρήτης, παίζοντας μαζί με τους Planet of Zeus, Playgrounded, Semi-Life, Swim To Cape Sherpa (δες εδώ: SWIM TO CAPE SHERPA) και Snap. Μπορείτε να δείτε video από την παραπάνω εμφάνιση της μπάντας ''Puta Volcano'' παρακάτω:


Στις 4 Ιουλίου 2014 παίξανε live ως support γκρουπ στους "Spirit Caravan'' στο Stage Vol1 στην Αθήνα. Στις 11 Αυγούστου του 2014 παίξανε live στο Μεταλλείο club στην Σέριφο.


Την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2015, λίγο πριν «εκραγεί» το νέο τους LP θα παίξουν live στο Ρομάντσο με opening act από τον Elephant Phinix. Πρόκειται για την επίσημη παρουσίαση του επερχόμενου δίσκου τους.

Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο ''The Sun'' από την Frontyard Records, σε παραγωγή Γιάννη Νικολακόπουλου, όπου μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω link: https://frontyard.bandcamp.com/album/the-sun. Η κυκλοφορία του ''The Sun'' είναι σε 12ιντσο βινύλιο. Ο δίσκος πήρε 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί, λόγω έλλειψης budget και η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η διαρκής τριβή με τα ίδια κομμάτια. Οι στίχοι των τραγουδιών έχουν γραφεί από την Luna Stoner και τον Alex Pi.
Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Puta Volcano'' στον δίσκο ''The Sun'' αποτελείτε από τους παρακάτω:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Άλεξ Μοίρος - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα


Στις 30 Μαΐου του 2015 άνοιξαν την ημέρα του Rock Wave Festival στο Terra Vibe παίζοντας live στην ίδια σκηνή με τους The Black Keys, The Black Angels, 1000mods και The Big Nose Attack. Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία για την μπάντα αυτή η εμφάνιση τους στο 20 RockWave όπου και παίξανε οκτώ συνθέσεις τους.


Την Πέμπτη 4 Ιουνίου του 2015 θα εμφανιστούν στο Six dogs στην Αθήνα για ένα unplugged session.

To 2016 μπαίνει δυναμικά για την μπάντα  ''Puta Volcano'' που αποτελείτε από τους:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Μπούκας (Bookies) - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα

Μετά από απουσία μερικών μηνών από την ενεργό δράση, το γκρουπ ''Puta Volcano'' επιστρέφει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου του 2016, στην σκηνή του An Club στην Αθήνα με support γκρουπ του ''Angry Boy Jester''.


Στις 28 Απριλίου του 2017 θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος Puta Volcano με τίτλο ''Harmony of Spheres''. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει ψηφιακά, σε βινύλιο, σε μόλις 300 αντίτυπα αλλά και σε cd. Ο δίσκος ''Harmony of Spheres'' περιέχει οκτώ συνθέσεις. Ηχητικά ο δίσκος κινείται σε desert στοιχεία με ψυχεδελικά σημεία αλλά και grunge εξάρσεις με ένα πολύ ωραίο havy rock περιτύλιγμα. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Harmony of Spheres'' του συγκροτήματος ''Puta Volcano'' εδώ: https://putavolcano.bandcamp.com/album/harmony-of-spheres-2.

Puta Volcano 2017

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Harmony of Spheres'' το γκρουπ ''Puta Volcano'', θα τον παρουσιάσει live στο An Club στις 13 Μαΐου του 2017, με support band τους ''SuperSoul''.

Puta Volcano An Club 2017 | photos: Ανδρέας Πανόπουλος

Τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου του, το γκρουπ Puta Volcano θα παρουσιάσει ένα βίντεο κλιπ από το τραγούδι ''Black Box'' το οποίο και θα περιλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ. Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το κανάλι της μπάντας στο youtube παρακάτω.


Στις 13 Μαρτίου 2020 θα γίνει η κυκλοφορία του τρίτου δίσκου του συγκροτήματος Puta Volcano. Ο δίσκος έχει τίτλο ''Amma'' και κυκλοφορεί σε βινύλιο αλλά και σε cd. Ολόκληρο τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://putavolcano.bandcamp.com/album/amma.

Η σύνθεση του συγκροτήματος παραμένει σταθερή και είναι η εξής:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Μπούκας (Bookies) - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα

Puta Volcano - heavy rock greek band

Τον Νοέμβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει ψηφιακά ένα live του γκρουπ Puta Volcano με τίτλο ''Live at Temple''. 

Το συγκρότημα ''Puta Volcano'' όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να ανεβαίνει και να εξελίσσεται, έχοντας παίξει live δεκάδες φορές σε μικρές και μεγάλες σκηνές. Ο Volcanic rock ήχος τους είναι το σήμα κατατεθέν τους καθώς και η γυναικεία παρουσία πίσω από την φωνή του γκρουπ. Αξίζει να τους γνωρίσετε (όσοι δεν τους ξέρετε ακόμα...). Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της μπάντας και στην σελίδα τους στο Facebook εδώ: https://www.facebook.com/putavolcanoband.



Δισκογραφία

REPRESENT VICTORY BELOW EYE (2011)
1. Burn The Rest
2. Limp
3. Oddsong
4. Silver Plate
5. Thirty Four
6. Zombie (Your Mother Ate My Dog)
7. Horoscope

THE SUN (2015)
A1. The Sun
A2. Black Sand
A3. Indri
A4. Raindance
B1. Indigos And Vulgars
B2. Await
B3. Fou
B4. Rockability


HARMONY OF SPHERES (2017)
Α1. Dune
Α2. Bird
Α3. Jovian Winds
Α4. Zeroth Law
Β1. Neon
Β2. Moebius
Β3. Afterglow
Β4. Infinity
Puta Volcano - Harmony of Spheres_front

Puta Volcano - Harmony of Spheres_back

AMMA (2020)
1. Re-Entry
2. Entropica
3. Venus Lullaby
4. First Light
5. Black Box
6. Sugar Cube
7. Echoing Icons
8. Primitive Data
9. Apnea
10. Torus
11. Space Blanket
12. Kassandra's Gift
Puta Volcano - (2020) AMMA front

LIVE AT TEMPLE (2020)
1. Intro
2. Dune
3. First Light
4. Black Box
5. Bird
6. Zeroth Law 
7. Primitive Data
8. Neon 
9. Sugar Cube
10. Jovian Winds
11. Torus
12. The Sun
Puta Volcano - 2020 Live at Temple_front


Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' δημιουργήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Ο δημιουργός του όλου εγχειρήματος είναι ο Ηρακλής Ιωσηφίδης, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη φωνή, τους στίχους, την κιθάρα και το ηλεκτρικό κοντραμπάσο. Πρόκειται για μια μουσική μπάντα που έχει δικά της χαρακτηριστικά, χαρακτήρα και ταυτότητα.

Η πρώτη φάση της μπάντας ήταν από το 1998 έως το 2003 όπου και διαλύθηκε αρχικά. Σε αυτή την πρώτη φάση υπήρξαν κάποια live και διάφορες ανακατατάξεις στην σύνθεση της μπάντας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ηρακλής Ιωσηφίδης με διάφορους μουσικούς κυκλοφορούν διάφορα cd (δες εδώ: http://aoua.gr/music.php).


Η δεύτερη φάση της μπάντας ξεκινάει ουσιαστικά κάπου το 2008. Ο Ηρακλής μαζί με τον Κώστα και τον Δημήτρη (όπου παίζανε καιρό στους ''2L8'') αλλά και τους Nίκο, Μάνο και Βασίλη είναι πλέον η ομάδα της μπάντας ''Χείλια Λουλούδια''. Δηλαδή η σύνθεση της μπάντας ''Χείλια Λουλούδια'' ήταν η παρακάτω:
Ηρακλής Ιωσηφίδης - φωνή, κιθάρες, κοντραμπάσο
Κωστής Λιολιόπουλος - κιθάρες
Δημήτρης Αφείδης - τύμπανα
Νίκος Νικολαίδης - μπάσσο
Μάνος Κοσμίδης - κήρυγμα - vocal performance
Βασίλης Αβδελάς - πλήκτρα, συνθεσάιζερ


Ο δίσκος που κλείνει την πρώτη φάση αλλά και ανοίγει την νέα εποχή του συγκροτήματος ''Χείλια Λουλούδια'' κυκλοφόρησε το 2008 και έχει τίτλο ''Της Λήθης Το Φιλί''. Είναι σε ανεξάρτητη παραγωγή. Περιέχει 13 συνθέσεις και μια διασκευή στο τραγούδι ''Χρειάζομαι Μέρες'' του γκρουπ ''Διάφανα Κρίνα'' (δες εδώ: ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ).

Στις 17 Απριλίου του 2010  το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' θα παίξει live στο Μύλο στην Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου του 2011 το γκρουπ Χείλια Λουλούδια θα εμφανιστούν ζωντανά στον κοινωνικό χώρο ελευθερίας, Μικρόπολις.

Τον Φεβρουάριο του 2012 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος τους με τίτλο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό''. Πρόκειται για ένα cd σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή. Σε αυτόν τον δίσκο συμμετέχει ο Γιάννης Παλαμίδας όπου ερμηνεύει τα πέντε από τα δώδεκα συνολικά τραγούδια. Μεταξύ αυτών το ''Του Θηρίου'' όπου είναι ένα μελοποιημένο ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη.

Όλους τους στίχους και την μουσική έχει γράψει ο Ηρακλής Ιωσηφίδης εκτός από το ''Του Θηρίου'' και το ''Τα Νησιά'' που είναι σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη, το ''Ξαπλώνω'' που είναι σε μουσική του Κωστή Λιολιόπουλου, το ''Αν Έχεις Δικές Σου Ιδέες'' που είναι σε στίχους Pedro Juan Gutierrez, το ''Το Μυστικό Τύμπανο'' που είναι μελοποίηση ποιήματος του Gabriel Okara και τέλος το ''Δεν Έχω Κανέναν'' που είναι σύνθεση του Θανάση Φωτιάδη.
Τα μέλη του συγκροτήματος ''Χείλια Λουλούδια'' στον δίσκο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' είναι οι παρακάτω:
Ηρακλής Ιωσηφίδης - φωνή, κιθάρες, κοντραμπάσο, μαντολίνο, λαούτο, βιόλα
Κωστής Λιολιόπουλος - κιθάρες, κρουστά, ξυλόφωνο
Δημήτρης Αφείδης - τύμπανα
Νίκος Νικολαίδης - μπάσσο
Μάνος Κοσμίδης - φωνή (κήρυγμα)
Βασίλης Αβδελάς - πλήκτρα, συνθεσάιζερ

Εκτός από το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' συμμετέχουν στην ηχογράφηση του δίσκου ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' η May Roosevelt με το theremin της στην ''Προσευχή'', η Δάφνη Παπαστρατή με το σαξόφωνο της στο εναρκτήριο ''Του Θηρίου'', ο Jap στα κρουστά και ο Θανάσης Φωτιάδης στο πιάνο.


Από τον δίσκο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Του θηρίου'', ''Ο μαύρος μου σκύλος'', ''Το μυστικό τύμπανο'' και ''Δεν έχω κανέναν''.
Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ.

Στις 15 Μαρτίου του 2013 το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' ανέβηκε στην σκηνή στο 8ball, στην Θεσσαλονίκη όπου έπαιξε live τραγούδια από την έως τότε δισκογραφία του αλλά και νέα τραγούδια από τις επερχόμενες δουλειά της μπάντας.


Την Δευτέρα 20 Μαΐου του 2013 το γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' έπαιξε live στην Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη.


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου του 2013 το γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' εμφανίζονται ζωντανά στο Six D.O.G.S με φουλ σχήμα με κήρυκα παρών και όλους τους δαίμονες στη θέση τους. Μαζί τους στη σκηνή θα έχουνε την χαρά και την ευτυχία να είναι ο Γιάννης Παλαμίδας. Επτά μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ "Η μουσική που παίζουν στο βυθό" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και μέρος της καινούργιας τους δουλειάς "Δαιμονολόγιο - 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη", που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Με τον Γιάννη Παλαμίδα να κάνει μουσικές παρεμβάσεις με το μοναδικό προσωπικό του ύφος


Το φθινόπωρο του 2013 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' με τίτλο ''Δαιμονολόγιο - 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη''. Πρόκειται για μελοποίηση σε 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη. Το ίδιο το γκρουπ είχε μελοποιήσει και στον προηγούμενό τους δίσκο δυο ποιήματα του Σαχτούρη. Η ηχοληψία του δίσκου ''Δαιμονολόγιο - 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη'' ανήκει στον Οδυσσέα Ράπαντα. Ο δίσκος είναι μουσικά υπέροχος και είναι μια τέλεια αφορμή να γνωρίσει κάποιος τον ποιητή  Μίλτο Σαχτούρη (εάν τον το είχε κάνει ποτέ μέχρι τότε).


Τα μέλη του συγκροτήματος ''Χείλια Λουλούδια'' στον δίσκο ''Δαιμονολόγιο'' είναι:
Ηρακλής Ιωσηφίδης - φωνή, κιθάρες, κρουστά
Κωστής Λιολιόπουλος - κιθάρες, κρουστά, πλήκτρα
Δημήτρης Αφείδης - τύμπανα
Νίκος Νικολαίδης - μπάσσο
Μάνος Κοσμίδης - κύρυκας
Βασίλης Αβδελάς - πιάνο, συνθεσάιζερ, hammond

Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο ''Δαιμονολόγιο'' στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ.

Τον Οκτώβριο του 2014 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' με τίτλο "Διά της απουσίας". Πρόκειται για 11 παράξενες ιστορίες, ντυμένες προσεχτικά με σκοτεινή μουσική δωματίου.
Οι στίχοι του δίσκου "Διά της απουσίας" είναι του Ηρακλή Ιωσηφίδη. Υπάρχει και ένα ποίημα του Λάμπρου Πορφύρα το οποίο είναι το ''Το δειλινό'' καθώς και το ''Η φάση της γάτας'' του Χρήστου Ζάχου. Μουσική έχουν γράψει ο  Ηρακλής Ιωσηφίδης ο Κωστής Λιολιόπουλος. Ξεχωρίζει το τραγούδι ''Nα προσέχεις τη σκοτεινή σου πλευρά''.
Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο  "Διά της απουσίας" στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ

Το Σάββατο 27 Ιουνίου του 2015 παίξανε live στο 8ball στην Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στην συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τα ιατρικά έξοδα του Θάνου Ανεστόπουλου (δες εδώ: ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ).


Τον Απρίλιο του 2016, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' θα κυκλοφορήσουν το καινούργιο μας άλμπουμ με τίτλο ''Όμορφοι γκρεμοί''.

Τον Μάρτιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του Ηρακλή Ιωσηφίδη πάνω σε ποίηση του Αντώνη Αντωνάκου με τίτλο ''Ελαιώνες''. Ο δίσκος αυτός περιέχει τραγούδια, όπου είναι μελοποίηση στίχων του Αντώνη Αντωνάκου, αποκλειστικά από κοντραμπάσο, ηλεκτρικό και ακουστικό. Η ηχογράφηση του δίσκου ''Ελαιώνες'' έγινε το καλοκαίρι του 2016.

Ελαιώνες - Ηρακλής Ιωσηφίδης & Αντώνης Αντωνάκος

Όπως αναφέρει και το ίδιο το συγκρότημα «Είμαστε τα Χείλια Λουλούδια και κυκλοφορούμε στον πλανήτη μουσική από το 2000. Δίχως ταμπέλες και ανεξάρτητα από δισκογραφικές νόρμες συνεχίζουμε να φανταζόμαστε, να ζούμε, να ελπίζουμε».
Μπορείτε να επισκέπτεστε για ενημέρωση αλλά και ελεύθερο download των τραγουδιών, το επίσημο site του γκρουπ που είναι το http://www.xeilialouloudia.gr. Πάντα να στηρίζεται μια μπάντα αγοράζοντας το cd/βινύλιο που κυκλοφορούν και να έρχεστε σε επαφή πηγαίνοντας στα live που πραγματοποιούν.



Δισκογραφία

ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΤΟ ΦΙΛΙ (2008)
1. Ο Μαύρος Μου Σκύλος
2. Διαφήμιση
3. Η Τελευταία Μας Θάλασσα
4. Μάσκα Χαράς
5. Μέχρι Να Μάθεις
6. Χρειάζομαι Μέρες (Διάφανα Κρίνα)
7. Μυστικά
8. Στο Όνομα
9. Όμορφες Μέρες
10. Εδώ Και Καιρό
11. Στη Χώρα Των Σκιών
12. Θα Πίνω (Και Θα Κάθομαι)
13. Τι 'Ναι Αυτό;
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2008 Της Λήθης Το Φιλί_front

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2008 Της Λήθης Το Φιλί_back

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΥΘΟ (2012)
01. Του θηρίου
02. Προσευχή
03. Ξαπλώνω
04. Ο μαύρος μου σκύλος
05. Αν έχεις δικές σου ιδέες
06. Μπαλάντα
07. Δεν έχω κανέναν
08. Μυστικό τύμπανο
09. Τελευταίο τσιγάρο
10. Έξοδος
11. Η τελευταία μας θάλασσα
12. Τα νησιά
13. Τα νησιά ΙΙ
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2012 Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό_front
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2012 Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό_cd

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2012 Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό_back

ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΟ (2013)
01. Ο ποιητής
02. Λησμονημένη
03. Ο βυθός
04. Η αποκριά
05. Η μητέρα
06. Mon pire ennemi
07. Αστεροσκοπείο
08. Το αεροπλάνο
09. Ο δρόμος
10. Ο τρελός λαγός
11. Οι καμπάνες
12. Ο νεκρός τις γιορτές
13. Οι γενναίοι
14. Η λάμψη
15. Το χρυσάφι
16. Δαιμονολόγιο
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2013 Δαιμονολόγιο_front

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2013 Δαιμονολόγιο_cd

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2013 Δαιμονολόγιο_back

ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ (2014)
01. Nα προσέχεις τη σκοτεινή σου πλευρά
02. Απολύτως τίποτα
03. Δια της απουσίας
04. Η φάση της γάτας
05. Κάθε πρωί
06. To δειλινό
07. Tο μόνο
08. Yπέροχη δικαιολογία
09. Επιλογή
10. Σταμάτα να πειράζεις τις πληγές σου
11. Τίποτε άλλο

ΌΜΟΡΦΟΙ ΓΚΡΕΜΟΙ (2016)
01. Όμορφοι γκρεμοί
02. Μυστικά
03 - Μέχρι να μάθεις
04. Τ' άλλα σκυλιά
05. Αυτό που σε κερδίζει
06. Ο χρόνος
07. Οπότε φίλε μου
08. Αλίνα
09. Το χάδι σου
10. Τραγούδια
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2016 Όμορφοι γκρεμοί_front

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2016 Όμορφοι γκρεμοί_cd

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2016 Όμορφοι γκρεμοί_back