Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' δημιουργήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Ο δημιουργός του όλου εγχειρήματος είναι ο Ηρακλής Ιωσηφίδης, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη φωνή, τους στίχους, την κιθάρα και το ηλεκτρικό κοντραμπάσο. Πρόκειται για μια μουσική μπάντα που έχει δικά της χαρακτηριστικά, χαρακτήρα και ταυτότητα.

Η πρώτη φάση της μπάντας ήταν από το 1998 έως το 2003 όπου και διαλύθηκε αρχικά. Σε αυτή την πρώτη φάση υπήρξαν κάποια live και διάφορες ανακατατάξεις στην σύνθεση της μπάντας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ηρακλής Ιωσηφίδης με διάφορους μουσικούς κυκλοφορούν διάφορα cd (δες εδώ: http://aoua.gr/music.php).


Η δεύτερη φάση της μπάντας ξεκινάει ουσιαστικά κάπου το 2008. Ο Ηρακλής μαζί με τον Κώστα και τον Δημήτρη (όπου παίζανε καιρό στους ''2L8'') αλλά και τους Nίκο, Μάνο και Βασίλη είναι πλέον η ομάδα της μπάντας ''Χείλια Λουλούδια''. Δηλαδή η σύνθεση της μπάντας ''Χείλια Λουλούδια'' ήταν η παρακάτω:
Ηρακλής Ιωσηφίδης - φωνή, κιθάρες, κοντραμπάσο
Κωστής Λιολιόπουλος - κιθάρες
Δημήτρης Αφείδης - τύμπανα
Νίκος Νικολαίδης - μπάσσο
Μάνος Κοσμίδης - κήρυγμα - vocal performance
Βασίλης Αβδελάς - πλήκτρα, συνθεσάιζερ


Ο δίσκος που κλείνει την πρώτη φάση αλλά και ανοίγει την νέα εποχή του συγκροτήματος ''Χείλια Λουλούδια'' κυκλοφόρησε το 2008 και έχει τίτλο ''Της Λήθης Το Φιλί''. Είναι σε ανεξάρτητη παραγωγή. Περιέχει 13 συνθέσεις και μια διασκευή στο τραγούδι ''Χρειάζομαι Μέρες'' του γκρουπ ''Διάφανα Κρίνα'' (δες εδώ: ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ).

Στις 17 Απριλίου του 2010  το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' θα παίξει live στο Μύλο στην Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου του 2011 το γκρουπ Χείλια Λουλούδια θα εμφανιστούν ζωντανά στον κοινωνικό χώρο ελευθερίας, Μικρόπολις.

Τον Φεβρουάριο του 2012 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος τους με τίτλο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό''. Πρόκειται για ένα cd σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή. Σε αυτόν τον δίσκο συμμετέχει ο Γιάννης Παλαμίδας όπου ερμηνεύει τα πέντε από τα δώδεκα συνολικά τραγούδια. Μεταξύ αυτών το ''Του Θηρίου'' όπου είναι ένα μελοποιημένο ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη.

Όλους τους στίχους και την μουσική έχει γράψει ο Ηρακλής Ιωσηφίδης εκτός από το ''Του Θηρίου'' και το ''Τα Νησιά'' που είναι σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη, το ''Ξαπλώνω'' που είναι σε μουσική του Κωστή Λιολιόπουλου, το ''Αν Έχεις Δικές Σου Ιδέες'' που είναι σε στίχους Pedro Juan Gutierrez, το ''Το Μυστικό Τύμπανο'' που είναι μελοποίηση ποιήματος του Gabriel Okara και τέλος το ''Δεν Έχω Κανέναν'' που είναι σύνθεση του Θανάση Φωτιάδη.
Τα μέλη του συγκροτήματος ''Χείλια Λουλούδια'' στον δίσκο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' είναι οι παρακάτω:
Ηρακλής Ιωσηφίδης - φωνή, κιθάρες, κοντραμπάσο, μαντολίνο, λαούτο, βιόλα
Κωστής Λιολιόπουλος - κιθάρες, κρουστά, ξυλόφωνο
Δημήτρης Αφείδης - τύμπανα
Νίκος Νικολαίδης - μπάσσο
Μάνος Κοσμίδης - φωνή (κήρυγμα)
Βασίλης Αβδελάς - πλήκτρα, συνθεσάιζερ

Εκτός από το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' συμμετέχουν στην ηχογράφηση του δίσκου ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' η May Roosevelt με το theremin της στην ''Προσευχή'', η Δάφνη Παπαστρατή με το σαξόφωνο της στο εναρκτήριο ''Του Θηρίου'', ο Jap στα κρουστά και ο Θανάσης Φωτιάδης στο πιάνο.


Από τον δίσκο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Του θηρίου'', ''Ο μαύρος μου σκύλος'', ''Το μυστικό τύμπανο'' και ''Δεν έχω κανέναν''.
Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο ''Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό'' στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ.

Στις 15 Μαρτίου του 2013 το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' ανέβηκε στην σκηνή στο 8ball, στην Θεσσαλονίκη όπου έπαιξε live τραγούδια από την έως τότε δισκογραφία του αλλά και νέα τραγούδια από τις επερχόμενες δουλειά της μπάντας.


Την Δευτέρα 20 Μαΐου του 2013 το γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' έπαιξε live στην Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη.


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου του 2013 το γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' εμφανίζονται ζωντανά στο Six D.O.G.S με φουλ σχήμα με κήρυκα παρών και όλους τους δαίμονες στη θέση τους. Μαζί τους στη σκηνή θα έχουνε την χαρά και την ευτυχία να είναι ο Γιάννης Παλαμίδας. Επτά μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ "Η μουσική που παίζουν στο βυθό" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και μέρος της καινούργιας τους δουλειάς "Δαιμονολόγιο - 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη", που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Με τον Γιάννη Παλαμίδα να κάνει μουσικές παρεμβάσεις με το μοναδικό προσωπικό του ύφος


Το φθινόπωρο του 2013 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' με τίτλο ''Δαιμονολόγιο - 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη''. Πρόκειται για μελοποίηση σε 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη. Το ίδιο το γκρουπ είχε μελοποιήσει και στον προηγούμενό τους δίσκο δυο ποιήματα του Σαχτούρη. Η ηχοληψία του δίσκου ''Δαιμονολόγιο - 16 ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη'' ανήκει στον Οδυσσέα Ράπαντα. Ο δίσκος είναι μουσικά υπέροχος και είναι μια τέλεια αφορμή να γνωρίσει κάποιος τον ποιητή  Μίλτο Σαχτούρη (εάν τον το είχε κάνει ποτέ μέχρι τότε).


Τα μέλη του συγκροτήματος ''Χείλια Λουλούδια'' στον δίσκο ''Δαιμονολόγιο'' είναι:
Ηρακλής Ιωσηφίδης - φωνή, κιθάρες, κρουστά
Κωστής Λιολιόπουλος - κιθάρες, κρουστά, πλήκτρα
Δημήτρης Αφείδης - τύμπανα
Νίκος Νικολαίδης - μπάσσο
Μάνος Κοσμίδης - κύρυκας
Βασίλης Αβδελάς - πιάνο, συνθεσάιζερ, hammond

Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο ''Δαιμονολόγιο'' στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ.

Τον Οκτώβριο του 2014 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του γκρουπ ''Χείλια Λουλούδια'' με τίτλο "Διά της απουσίας". Πρόκειται για 11 παράξενες ιστορίες, ντυμένες προσεχτικά με σκοτεινή μουσική δωματίου.
Οι στίχοι του δίσκου "Διά της απουσίας" είναι του Ηρακλή Ιωσηφίδη. Υπάρχει και ένα ποίημα του Λάμπρου Πορφύρα το οποίο είναι το ''Το δειλινό'' καθώς και το ''Η φάση της γάτας'' του Χρήστου Ζάχου. Μουσική έχουν γράψει ο  Ηρακλής Ιωσηφίδης ο Κωστής Λιολιόπουλος. Ξεχωρίζει το τραγούδι ''Nα προσέχεις τη σκοτεινή σου πλευρά''.
Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο  "Διά της απουσίας" στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ

Το Σάββατο 27 Ιουνίου του 2015 παίξανε live στο 8ball στην Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στην συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τα ιατρικά έξοδα του Θάνου Ανεστόπουλου (δες εδώ: ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ).


Τον Απρίλιο του 2016, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, το συγκρότημα ''Χείλια Λουλούδια'' θα κυκλοφορήσουν το καινούργιο μας άλμπουμ με τίτλο ''Όμορφοι γκρεμοί''.

Τον Μάρτιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του Ηρακλή Ιωσηφίδη πάνω σε ποίηση του Αντώνη Αντωνάκου με τίτλο ''Ελαιώνες''. Ο δίσκος αυτός περιέχει τραγούδια, όπου είναι μελοποίηση στίχων του Αντώνη Αντωνάκου, αποκλειστικά από κοντραμπάσο, ηλεκτρικό και ακουστικό. Η ηχογράφηση του δίσκου ''Ελαιώνες'' έγινε το καλοκαίρι του 2016.

Ελαιώνες - Ηρακλής Ιωσηφίδης & Αντώνης Αντωνάκος

Όπως αναφέρει και το ίδιο το συγκρότημα «Είμαστε τα Χείλια Λουλούδια και κυκλοφορούμε στον πλανήτη μουσική από το 2000. Δίχως ταμπέλες και ανεξάρτητα από δισκογραφικές νόρμες συνεχίζουμε να φανταζόμαστε, να ζούμε, να ελπίζουμε».
Μπορείτε να επισκέπτεστε για ενημέρωση αλλά και ελεύθερο download των τραγουδιών, το επίσημο site του γκρουπ που είναι το http://www.xeilialouloudia.gr. Πάντα να στηρίζεται μια μπάντα αγοράζοντας το cd/βινύλιο που κυκλοφορούν και να έρχεστε σε επαφή πηγαίνοντας στα live που πραγματοποιούν.



Δισκογραφία

ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΤΟ ΦΙΛΙ (2008)
1. Ο Μαύρος Μου Σκύλος
2. Διαφήμιση
3. Η Τελευταία Μας Θάλασσα
4. Μάσκα Χαράς
5. Μέχρι Να Μάθεις
6. Χρειάζομαι Μέρες (Διάφανα Κρίνα)
7. Μυστικά
8. Στο Όνομα
9. Όμορφες Μέρες
10. Εδώ Και Καιρό
11. Στη Χώρα Των Σκιών
12. Θα Πίνω (Και Θα Κάθομαι)
13. Τι 'Ναι Αυτό;
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2008 Της Λήθης Το Φιλί_front

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2008 Της Λήθης Το Φιλί_back

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΥΘΟ (2012)
01. Του θηρίου
02. Προσευχή
03. Ξαπλώνω
04. Ο μαύρος μου σκύλος
05. Αν έχεις δικές σου ιδέες
06. Μπαλάντα
07. Δεν έχω κανέναν
08. Μυστικό τύμπανο
09. Τελευταίο τσιγάρο
10. Έξοδος
11. Η τελευταία μας θάλασσα
12. Τα νησιά
13. Τα νησιά ΙΙ
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2012 Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό_front
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2012 Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό_cd

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2012 Η Μουσική Που Παίζουν Στο Βυθό_back

ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΟ (2013)
01. Ο ποιητής
02. Λησμονημένη
03. Ο βυθός
04. Η αποκριά
05. Η μητέρα
06. Mon pire ennemi
07. Αστεροσκοπείο
08. Το αεροπλάνο
09. Ο δρόμος
10. Ο τρελός λαγός
11. Οι καμπάνες
12. Ο νεκρός τις γιορτές
13. Οι γενναίοι
14. Η λάμψη
15. Το χρυσάφι
16. Δαιμονολόγιο
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2013 Δαιμονολόγιο_front

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2013 Δαιμονολόγιο_cd

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2013 Δαιμονολόγιο_back

ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ (2014)
01. Nα προσέχεις τη σκοτεινή σου πλευρά
02. Απολύτως τίποτα
03. Δια της απουσίας
04. Η φάση της γάτας
05. Κάθε πρωί
06. To δειλινό
07. Tο μόνο
08. Yπέροχη δικαιολογία
09. Επιλογή
10. Σταμάτα να πειράζεις τις πληγές σου
11. Τίποτε άλλο

ΌΜΟΡΦΟΙ ΓΚΡΕΜΟΙ (2016)
01. Όμορφοι γκρεμοί
02. Μυστικά
03 - Μέχρι να μάθεις
04. Τ' άλλα σκυλιά
05. Αυτό που σε κερδίζει
06. Ο χρόνος
07. Οπότε φίλε μου
08. Αλίνα
09. Το χάδι σου
10. Τραγούδια
ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2016 Όμορφοι γκρεμοί_front

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2016 Όμορφοι γκρεμοί_cd

ΧΕΙΛΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - 2016 Όμορφοι γκρεμοί_back

2 σχόλια: