Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

SANCHO 003

Sancho 003 - Greek music band

Το συγκρότημα με το ιδιαίτερο όνομα ''Sancho 003'' δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2007 στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται ουσιαστικά από ένα ντουέτο, που αποτελείτε από τον Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα).

Και οι δυο τους είναι γνωστοί μουσικοί, ιδιαίτερα για τις μουσικές τους συνεργασίες. Ο Φώτης Σιώτας έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Αγγελάκα. Επίσης ήταν μέλος του συγκροτήματος ''Ευοί Ευάν'' όπου ήταν και ο τραγουδιστής του γκρουπ. Ο Κώστας Παντελής υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Πίσσα & Πούπουλα (δες εδώ: ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ) αλλά και του συγκροτήματος ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' (δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ) και έχει συνεργαστεί επίσης με Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα (δες εδώ: ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ).

Sancho 003 - Φώτης Σιώτας / Κώστας Παντελής

Αλλά το project των ''Sancho 003'' είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε είχαν κάνει στο παρελθόν. Είναι ουσιαστικά ένα πειραματικό μουσικό σχήμα όπου παράγουν ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας τη τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πειραματικό και ενώ δύσκολα περιγράφεται με λέξεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κινηματογραφικό.

Την χρονιά του 2008 κάνουν την εμφάνιση τους στο Synch festival 2008, στο video dance festival 2008.

Το 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ''We Buy Gold'' από την ανεξάρτητη εταιρεία Quetempo.

Τον Απρίλιο του 2009 θα εμφανιστούν live στο Residents στην Θεσσαλονίκη.

Στις 27 Οκτώβρη του 2011 θα παίξουν live στο Floral στα Εξάρχεια. Στις 10 Νοεμβρίου του 2011 θα παίξουν live μαζί με το γκρουπ Mode Plagal στην Μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα.

Η χρονιά του 2012 θα είναι μια χρονιά όπου το γκρουπ ''Sancho 003'' παίξει live σε πολλά φεστιβάλ αλλά σε διάφορους χώρους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στις 3 και 4 Ιανουαρίου του 2012 πραγματοποιείτε το πρώτο "Λευκωσία Loop Festival" στην Κύπρο που διοργάνωσε η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Λουβάνα Δίσκοι και συμμετείχαν και οι ''Sancho 003''. Από την εμφάνιση τους σε αυτό το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε σε video παίζοντας την σύνθεσή τους ''Horses'' από τον δίσκο τους ''Muzga''.


Την Πέμπτη 12 Ιουλίου του 2012 θα παίξουν live συμμετέχοντας στο φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη.


Toν Μάιο του 2012 κυκλοφορεί το δεύτερο album τους, με τίτλο ''Muzga'', από την Inner Ear. Ο δίσκος ''Muzga'' κυκλοφόρησε σε βινύλιο και cd από την Inner Ear.

Μελωδίες, λούπες, θόρυβοι, ταξίδια χωρίς αποσκευές. Αμέτρητες εικόνες που πλάθει το μυαλό στην προσπάθειά του να αποκρυπτογραφήσει τους ηχητικούς γρίφους, καθώς κατακλύζεται από συνθέσεις που ξεπερνούν τις συμβατικές μουσικές φόρμες και κάνουν τη φαντασία να οργιάζει. Η εμπειρία του ''Muzga'' μοιάζει με ταινία που αλλάζει συνεχώς σενάριο, ανάλογα με τον ακροατή του. Έγχορδα, ηλεκτρικές κιθάρες, πετάλια, αυτοσχεδιασμός. 9 κομμάτια χωρίς στίχους, με μοναδική ταυτότητα τα παράξενα ονόματά τους. Η αίσθηση του χρόνου χάνεται και ο χώρος γίνεται όλο και πιο εξωτικός. Άλλωστε ο τίτλος ''Muzga'', που λογοπαίζει με τη λέξη Musica, στην τοπική διάλεκτο της ιδιαίτερης πατρίδας του Φώτη Σιώτα, σημαίνει κάτι σαν ζούγκλα (θαμνώδης περιοχή με υπερβολική βλάστηση). Ολόκληρο τον δίσκο ''Muzga'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://innerear.bandcamp.com/album/muzga.

Από τον χειμώνα του 2012 στο σχήμα έχει προστεθεί ο Σωτηρης Ντουβας στα τύμπανα.

Το πρώτο live που δίνει η μπάντα ''Sancho 003'' με τον  Σωτηρη Ντουβα στα τύμπανα είναι στις 22 Οκτωβρίου του 2012 στο Six Dogs στην Αθήνα.
Τον Δεκέμβριο του 2012 θα παίξουν live σε διάφορες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Καστοριά, Τρίκαλα, Γιάννενα και στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 θα κάνουν την εμφάνισή τους στην σκηνή του Gagarin205 στην Αθήνα. Την συναυλία θα ανοίξουν οι ''Electronic Meditation''.


Τον Οκτωβρίου του 2013 θα κάνουν μία mini περιοδεία καθώς θα παίξουν live στις 17 στο Coo Bar στην Θεσσαλονίκη, στις 18 στην Κέρκυρα, στις 20 στην Πάτρα και στις 21 στο Six Dogs στην Αθήνα.

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου του 2014 το Gorilla 11 φιλοξενεί στη σκηνή  τους Sancho 003, δηλαδή τον Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και τον Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα).

Στις 10 και 11 Ιανουαρίου του 2015 πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  Λευκωσία Loop Festival, μια διοργάνωση από την Λουβάνα Δίσκοι με την συμμετοχή φυσικά των ''Sancho 003''. Τον Οκτώβριο του 2015 θα πραγματοποιήσουν μία ακόμα περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αυτή τη φορά θα παίξουν live στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στην Κέρκυρα, στα Τρίκαλα και στον Βόλο. Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου του 2015 επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό στη σκηνή του six d.o.g.s στην Αθήνα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν παίξει live δεκάδες φορές σε φεστιβάλ (Sync Festival, Video Dance Festival, Festival Adriatica, Loop Festival Λευκωσίας) αλλά και μικρούς χώρους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης έχουν γράψει τη μουσική για 2 παραστάσεις. Πρόκειται για τις ''Ένα ακόμα και φύγαμε'' φεστιβάλ Φιλίππων 2010 και ''To lose lautrec'' ΚΘΒΕ 2010  της ομάδας χορού Sinequanon.


Το 2016 ο Φώτης Σιώτας  (τραγούδι-βιολί) με τον Κώστα Παντέλη (κιθάρες) και τους Λευτέρη Μουμτζή (μπάσο), Βασίλη Μπαχαρίδη (τύμπανα) θα δημιουργήσουν την μπάντα ''Σωτήρες''


Δισκογραφία

WE BUY GOLD (2009)
1. Crime Taxim
2. Sancho
3. Gida Galliandra
4. DopaJawa
5. Don Julio's Suite
5A. Axe
5B. Minor Songs, Bigger Love
5C. Bogachio
5D. Noisek
5E. Voicef


MUZGA (2012)
1. Horses
2. Los Dos Aguas
3. Vorvoros
4. Apiequacha
5. Teqeaut
6. Utiel
7. To Lose Lautrec
8. West Earn
9. The Cleaner
Sancho 003 - (2012) Muzga_front

Sancho 003 - (2012) Muzga_cd

Sancho 003 - (2012) Muzga_back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου