Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

RELEVANT BOX


Το συγκρότημα ''Relevant Box'', είναι η μετεξέλιξη του γκρουπ ''Odium'' απ' το Άργος όπου έδρασε για τέσσερα χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2000, στην Αθήνα πλέον, γίνεται η αρχή για την μουσική ιστορία του γκρουπ ''Relevant Box''.
Η σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τους:
Λεωνίδας Οικονόμου - Φωνή, κιθάρα
Μάρω Μπαβελή - Πλήκτρα, φωνή, ακορντεόν
Δημήτρης Λιλής - Ντραμς
Άγγελος Πάνου - Μπάσο
Γιώργος Φραντζής - Κιθάρα


Το 2000 είναι που θα φτιάξουν και το πρώτο τους demo, ηχογραφώντας 3 κομμάτια.

Μετά από αυτές τις ηχογραφήσεις δε φαντάζονταν μάλλον κανείς τους ότι μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες θα έκαναν θριαμβευτικές εμφανίσεις στο θρυλικό Αν Club, θα έπαιζαν ως support στο Σκωτσέζικο συγκρότημα ''Teenage FanClub'' στο Ρόδον και ότι ένα από αυτά τα τρία τραγούδια, το απογειωτικό ''Morning Song'' θα έφτανε στα αυτιά εκατοντάδων μουσικόφιλων, μιας και συμπεριλήφθηκε στην συλλογή ''Sessions 01'' που κυκλοφόρησε σε cd ως ένθετο του περιοδικού ''Ποπ & Ροκ'' στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2000 και περιελάμβανε 5 ακυκλοφόρητα τραγούδια. Ολόκληρη της συλλογή  ''Sessions 01'', καθώς και την μεγαλύτερη ίσως επιτυχία τους (''Morning Song''), μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=37kCApVuDVE.


Την περίοδο του 2001-2002 θα δώσουν άλλα δύο τραγούδια τους που θα κυκλοφορήσουν σε cd συλλογές ως ένθετα σε fanzine. Πρόκειται για το "Drifting with tide" που κυκλοφόρησε στην cd συλλογή "We'll cross the bridge when we reach it" με το Sense fanzine (δες περισσότερα για το Sense εδώ: http://www.fedge.net/sense/ & http://www.fanzines.gr/sense) και το ''Ultraviolet Rays" που κυκλοφόρησε με το τεύχος #4 του  fanzine Carousel την Άνοιξη 2002.


Το 2002 θα κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική δουλειά του γκρουπ ''Relevant Box'' με τίτλο ''Extended Play''. Ο δίσκος ''Extended Play'' κυκλοφόρησε από την Olon. Πρόκειται για ένα cd όπου περιέχει 4 δικές τους συνθέσεις. Τέσσερα τραγούδια όλα όμορφα, τέσσερις διαφορετικές «σχολές» της ποπ μουσικής.
Το 1ο τραγούδι (''My New Yugo'') είναι μια ξεχωριστή αναφορά, λίγο μελαγχολική στο σήμα κατατεθέν της βαλκανικής βιομηχανίας, το Yugo. Με πολλά γυρίσματα το τραγούδι, αρκετά σκοτεινό, ηλεκτρικό και με όμορφα φωνητικά. Το παραπάνω τραγούδι έγινε και video clip που μπορείτε να δείτε εδώ: Relevant Box - My new yugo.
Το 2ο τραγούδι (''Nominee For Best Mother'') είναι ένα αρκετά πιο ποπ κομμάτι, με συνοδεία ενός μικρού κιθαριστικού αρπίσματος. Το κομμάτι όμως εξελίσσεται και καθώς μπαίνουν και τα γυναικεία φωνητικά και ανοίγεται ο ρυθμός, γίνεται ένα πολύ γλυκό τραγούδι.
Το 3ο τραγούδι (''Simplicity (I'm On My Way)'') υιοθετεί την παραπάνω γραμμή γραμμή, με μια όμορφη συνομιλία ακόρντων, σολαρίσματων και πλήκτρα.
Το 4ο τραγούδι (''Hell Service'') είναι ένα 6λεπτο κομμάτι που έχει πολλά στοιχεία post, κυρίως στην αργόσυρτη επιθετική εισαγωγή του.


Όλες οι συνθέσεις της κυκλοφορίας ''Extended Play'' είναι πολύ προσεγμένες, με πολλές εναλλαγές, με πολλά όργανα, με πολύ καλές εκτελέσεις. Το αποτέλεσμα είναι η καλά "δουλεμένη" μουσική, στίχοι που δένουν απόλυτα με τον ήχο της μπάντας. Εν ολίγοις ένα αποτέλεσμα που φανερώνει μια πολύ ώριμη προσπάθεια κι όχι δουλειά του ποδαριού. Επιπροσθέτως, τους χαρακτηρίζει σωστή εκφορά της αγγλικής γλώσσας, παραγωγή καθάρια και κρυστάλλινη, που αφήνει τις κιθάρες να βγαίνουν από πάνω χωρίς να θάβουν τα υπόλοιπα όργανα.

Το 2005 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους. Πρόκειται για το cd με τίτλο ''Safety Plan''. Η κυκλοφορία έγινε από την εταιρεία Sonic Playground υπό το label του γκρουπ Go!plastic. Σε αυτόν τον δεύτερό τους δίσκο, οποίος και αυτός περιέχει 4 συνθέσεις, περιλαμβάνεται η μεγάλη επιτυχία του γκρουπ που δεν είναι άλλη από το τραγούδι ''Morning Song''. Στις ηχογραφήσεις του δίσκου ''Safety Plan'' , που γίνανε στο Artracks Studio, συμμετέχει παίζοντας τσέλο σε ένα τραγούδι ο Άρης Ζέρβας και σε ένα άλλο ο Γιώργος Πρινιωτάκης παίζοντας Theremin.

Λίγο καιρό μετά από την κυκλοφορία του ep ''Safety Plan'' το συγκρότημα ''Relevant Box'' θα σταματήσει την πορεία του στην εγχώρια αγγλόφωνη μουσική σκηνή.

Τα χρόνια της ύπαρξης του γκρουπ ''Relevant Box'' στην εγχώρια σκηνή κυκλοφόρησαν δύο δισκογραφικές δουλειές, κάποια demo, 3 promo τραγούδια, αλλά παίξανε και live δίπλα σε γκρουπ όπως ''Teenage Fan Club'', ''Matisse'', ''Sweetohm'', ''Postblue'', Μανώλη Φάμελλο και σε φεστιβάλ όπως το ''Electron Nights 2002'' (Arthur Lee, Love, Porcupine Tree) κι εγχώρια όπως το ''PopLand'' στην Αντίπαρο και εν τέλει έδωσαν μια φωτεινή παρουσία στην εγχώρια μουσική μας σκηνή.


Μετά το τέλος της πορείας του γκρουπ ''Relevant Box'', ο Λεωνίδας Οικονόμου θα σχηματίσει το γκρουπ ''My Wet Calvin'' μαζί με τον Άρη Νικολόπουλο.


Δισκογραφία

EXTENDED PLAY (2002)
1. My New Yugo
2. Nominee For Best Mother
3. Simplicity (I'm On My Way)
4. Hell Service



SAFETY PLAN (2005)
1. Morning Song
2. Your Pilot
3. Sleep Myself Off
4. Air-Condition Rain


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου