Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΤΡΥΠΕΣ & ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ - Live Stage Vol1 08/03/2014

Rock live ΤΡΥΠΕΣ & ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ

Επιτέλους μετά από διάφορα live στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το σχήμα κατέβηκε στην Αθήνα για να δώσει την πρώτη του συναυλία. Ένα ζωντανό αφιέρωμα σε δύο από τις σημαντικότερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής.

Επί σκηνής ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες», ο Χρήστος Τσαπράζης, μπασίστας του γκρουπ «Τα Ξύλινα Σπαθιά» και ο Κώστας Πουλής στην φωνή και στην κιθάρα, ο οποίος έπαιξε κάποια περίοδο με το συγκρότημα «Μωρά Στην Φωτιά».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Stage Volume 1, έναν καινούριο συναυλιακό χώρο, στο Μοναστηράκι. Ο χώρος σχεδόν γεμάτος με ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει ακούγοντας τα τραγούδια αυτών των δύο ιστορικών γκρουπ ή που τους έχουν μάθει και έχουν ακούσει τα τραγούδια τους μετά την διάλυση τους.

Ακούστηκαν τραγούδια σχεδόν από όλη την δισκογραφία των δυο συγκροτημάτων. Η εναλλαγή των τραγουδιών ήταν ονειρική. Από το ''Δε χωράς πουθενά'' στο ''Ο βασιλιάς της σκόνης'' και από ''Στον Παράδεισο'' στο ''Αφού σου το ‘πα''. Όλοι θέλαμε να μπορούσαμε να είχαμε ακούσει όλα τα τραγούδια και των δύο συγκροτημάτων, διότι οποιαδήποτε και να επιλέξεις να παίξεις, πάντα θα αφήνεις έξω κορυφαία τραγούδια, διότι όλα τα τραγούδια τους, τα οποία κυκλοφόρησαν αυτές οι δύο μπάντες ήταν κορυφαία.

Οι αναμνήσεις μας ζωντάνεψαν για μια και μόνο βραδιά. Γυρίσαμε πίσω στο χρόνο, σχεδόν 20 με 25 χρόνια. Μακάρι να είχε πραγματοποιηθεί τότε μια κοινή συναυλία με τα γκρουπ Τρύπες και Τα ξύλινα Σπαθιά.

Όσοι βρεθήκαμε σε αυτή την συναυλία γεμίσαμε συναισθήματα από μια ωραία εποχή με πολύ όμορφα και ιδιαίτερα τραγούδια τα οποία παραμένουν και σήμερα φάρος για τις μουσικές μας ανησυχίες.

Όπως μου είπε και ένας κολλητός μου που παρακολουθήσαμε μαζί την συναυλία «Με αυτά τα τραγούδια μεγαλώσαμε και είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε με αυτά».

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο rockap στις 21/03/2014 και μπορείτε να το διαβάσετε και στο παρακάτω εδώ: http://www.rockap.gr. Ευχαριστούμε πολύ το http://www.rockap.gr για την φιλοξενία του live report και την στήριξή του.

Rock live ΤΡΥΠΕΣ & ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ_ροκ1

Rock live ΤΡΥΠΕΣ & ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ_ροκ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου