Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ - Live Χάρτες 11/04/2014

Το βράδυ του Σαββάτου κατηφορίζοντας από του Στρέφη στα Εξάρχεια, τραβήξαμε απευθείας στους Χάρτες. Ο Θάνος Ανεστόπουλος είχε ορίσει από τα πριν το ραντεβού.
Θα έδινε ένα ακόμα live από αυτά τα οποία μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια. Από τα χρόνια των “Κρίνων” ακόμη. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Οι “Χάρτες” σχεδόν κατάμεστοι.

Ο Θάνος κάνοντας soundcheck δημιουργούσε παράλληλα τη γνώριμη σε όλους ατμόσφαιρα. Τα φώτα χαμήλωσαν, τα στόρια κατέβηκαν, η ανυπομονησία μεγάλωνε. Αφού πήρε τη θέση του πίσω απ’το ημιφωτισμένο αναλόγιο, κρατώντας την κιθάρα του, έγνεψε στον ηχολήπτη του ότι η παράσταση ξεκινά. Παρουσίασε τραγούδια από την εποχή που τραγουδούσε μαζί με τα Διάφανα Κρίνα αλλά τραγούδια από την προσωπική του δουλειά (Ώς Το Τέλος), καθώς και διάφορα σκόρπια τραγούδια με μελοποιημένη ποίηση την οποία λατρεύει.

Η φωνή του Θάνου Ανεστόπουλου είναι μοναδική σε ύφος, χροιά, χρώμα, λυρισμό και δύναμη. Η ερμηνεία του βαθιά, με έναν φρέσκο αέρα, εκστατική σε κάποιες στιγμές στέκεται πάνω από τη μουσική την οποία πλαισιώνει, αναδυκνύει τις λέξεις που αρθώνει ο λόγος στο έπακρο,κι ύστερα αυτονομείται.
Με μόνη του συνοδεία την κιθάρα του ο Θ. μας συνεπήρε στο ονειρικό του ταξίδι. Συνεπιβάτες του ποιητές του μεσοπολέμου, απόκληροι, Ισπανοί αναρχικοί, μνήμες χαμένες, λάθη μεγάλα και απαστράπτοντα, σκύλοι απ’την κόλαση, θνητοί θάνατοι, όμορφες στιγμές, μικρές αλήθειες, κάτι σαράβαλες καρδιές, φίλοι παιδικοί, στοιχειωμένα σώματα, θλιβεροί ίσκιοι.
Κι όταν το ταξίδι μετά από 2,5 ώρες σταμάτησε δε προσαράξαμε σε ξέρα, αλλά βρήκαμε τη θέση μας κάπου κάτω απ'το ηφαίστειο.

Υστερόγραφο. Ευχή και προσμονή να τον δούμε πάλι με τα Δ.Κ. Εκεί όπου πραγματικά το κρίνο του ανθίζει.

Από Apy για το elliniko-greek-rock.blogspot.gr.
Περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.365690563604279.1073741845.223290641177606&type=3.

Δημοσιεύτηκε στο http://www.rockap.gr στις 13 Ιανουαρίου του 2014 και μπορείτε να το διαβάσετε και στο παρακάτω link http://www.rockap.gr/θάνος-ανεστόπουλος-ένα-ακουστικό-live-στ/. Ευχαριστούμε πολύ το  http://www.rockap.gr για την φιλοξενία του live report και την στήριξή του.

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Live 1

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Greek Rock Live 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου