Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΛΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημήτρης Λαδάς_logo

Ο Δημήτρης Λαδάς δεν είναι επαγγελματίας μουσικός. Όπως αναφέρει στο ένθετο του πρώτου του δίσκου «Ο Δημήτρης Λαδάς είναι Πολιτικός Μηχανικός σε απραξία και υπάλληλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία εν ενεργεία εδώ και δέκα χρόνια. Κατά καιρούς, όταν δημιουργούνται οι κατάλληλες συναισθηματικές συνθήκες, γράφει τραγούδια».

Δημήτρης Λαδάς_photo1

Το 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος και μοναδικός, μέχρι στιγμής, δίσκος του Δημήτρη Λαδά. Είχε τον τίτλο ''Πλόες'' και κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη Lazy Dog Records. Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει κομμάτια που τα περισσότερα είχαν γραφεί πριν από αρκετά χρόνια και που κάποια από αυτά γράφτηκαν στο studio του Γιώργου Μάνιου το 1990 για ένα demo μαζί με τον φίλο του μπασίστα Νικόλα Βασιλειάδη. Αυτές τις ηχογραφήσεις ανακάλυψε η Lazy Dog Records και αποφάσισε να τις εκδώσει σ’ αυτό το δίσκο το 1997.

Οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία στον δίσκο ''Πλόες'' είναι του Δημήτρη Λαδά εκτός από το τραγούδι ''Ετούτη η βραδιά'' του οποίου οι στίχοι είναι του Νικόλα Βασιλειάδη. Όλα τα τραγούδια παίζονται από ακουστικό πιάνο το οποίο παίζει ο Δημήτρης Λαδάς και ηλεκτρικό μπάσο όπου παίζει ο Νικόλας Βασιλειάδης. Ένας απλός δίσκος που κρύβει μέσα του ομορφιά και ερωτισμό στοιχεία που δένουν τα 12 τραγούδια του δίσκου.
Ο δίσκος κλείνει με το τραγούδι θα ''Θα περιμένω'' το οποίο είναι το μοναδικό του δίσκου που έχει ενορχήστρωση. Σε αυτό το τραγούδι παίζουν οι παρακάτω μουσικοί:
Γιάννης Βλάχος - βιολί,
Χάρης Σάκος - συνθετητές,
Αχιλλέας Γερομόσχος - σκούπες,
Γιάννης Κομούτσης Hammond ο οποίος ήταν μέλος του συγκροτήματος Ροδάμα (δες εδώ: ΡΟΔΑΜΑ).

Δημήτρης Λαδάς_cd ΠΛΟΕΣ

Ολόκληρο τον δίσκο ''Πλόες'' του Δημήτρη Λαδά που κυκλοφόρησε το 1997 μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: http://lazydogrecords.bandcamp.com/album/--3.

Αυτός ο δίσκος έχει μέσα του πολλή ομορφιά. Πιάνο και μπάσο σε αρχέγονες ενορχηστρώσεις και δε νομίζω πως χρειάζεται τίποτα άλλο στην χαρακτηριστική φωνή του Δημήτρη Λαδά για να μας πει τις ιστορίες του. Απλός, ερωτικός, όμορφος και υπερπλήρης μέσα στην απλότητά του!

Την χρονιά του 1999 θα κυκλοφορήσει η συλλογή ''In Dog We Trust'' της εταιρείας Lazy Dog Records σε cd ως ένθετο του περιοδικού Ποπ + Ροκ όπου ο Δημήτρης Λαδάς συμμετέχει με το τραγούδι ''Θα Περιμένω''.

In Dog We Trust_Lazy Dog Records greek rock

Μέχρι και σήμερα ο Δημήτρης Λαδάς δεν έχει κάνει κάποιο επόμενο δισκογραφικό βήμα. Το σίγουρο είναι ότι έχει αφήσει ένα μικρό ανεπεξέργαστο διαμάντι στην ελληνική δισκογραφία. Ανακαλύψτε το...

Δημήτρης Λαδάς_photo2


Δισκογραφία

ΠΛΟΕΣ (1997)
1. Σεπτέμβρης
2. Εραστές
3. Φορτηγό
4. Διαδρομή 1
5. Το Χρώμα Της Αγάπης
6. Καθρέφτης
7. Αχινός
8. Πανσέληνος
9. Πλόες
10. Ετούτη Η Βραδιά
11. Το Τραγούδι Του Χωρισμού
12. Θα Περιμένω
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ Δίσκος Πλόες_cd front

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ Δίσκος Πλόες_cd

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ Δίσκος Πλόες_cd back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου