Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ


Το συγκρότημα ''Μεταμεσονύκτια Προβολή'' δημιουργήθηκε στις Σέρρες στις αρχές του 1991. Ο ήχος τους είναι σκληρό ροκ και ο στίχος που χρησιμοποιούν είναι ελληνικός. Η αρχική σύνθεση του γκρουπ ήταν η εξής:
Παναγιώτης Ταραβάνης - Φωνή και κιθάρες
Δημήτρης Δημόπουλος - Κιθάρα
Βαγγέλης Πριγκοζίν - Μπάσο
Νίκος Βαφειάδης - Τύμπανα και κρουστά.
Ο Παναγιώτης Ταραβάνης (η ψυχή του γκρουπ) πριν την δημιουργία του γκρουπ ''Μεταμεσονύκτια Προβολή'' συμμετείχε στο γκρουπ Κ.Ε.Α. (Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης) το οποίο είχε κυκλοφορήσει και μια demo κασέτα.

Το 1991 συμμετείχαν στη κασετοσυλλογή του fanzine "Mass Dementia" με συγκροτήματα από τις Σέρρες. Το συγκρότημα ''Μεταμεσονύκτια Προβολή'' συμμετέχει με το οργανικό ''Β-90'' με καθαριστικά περάσματα και αρκετά μεγάλο σε διάρκεια και με το ''Έκτρωση'', ένα κομμάτι που θίγει ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα, με εύστοχο στίχο, ανεπανάληπτα πλήκτρα, και εναλλαγές στα φωνητικά (την μία ανδρικά φωνητικά και την άλλη γυναικεία απαγγελία). Στην ίδια συλλογή συμμετείχε και το γκρουπ ''Φάρμα Των Ζώων'' (δες εδώ: ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ).


Το 1992 έχοντας πλέον σας έδρα τους την πόλη της Αθήνας κυκλοφόρησαν δύο demo κασέτες.

Στα τέλη του 1993 κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους δίσκο. με τίτλο "Ματωμένη Πρεμιέρα", σε ανεξάρτητη παραγωγή. Τα οκτώ τραγούδια του lp ηχογραφήθηκαν στο στούντιο "Περίπου" με μηχανικούς τον Αντρέα Τρούσσα και τον Σάκη Γκίκα.
Η σύνθεση τους σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν η εξής:
Παναγιώτης Ταραβάνης - Φωνή και κιθάρες
Δημήτρης Δημόπουλος - Κιθάρα
Βαγγέλης Πριγκοζίν - Μπάσο
Νίκος Βαφειάδης - Τύμπανα και κρουστά

Την μουσική του δίσκου "Ματωμένη Πρεμιέρα" υπογράφει ο Παναγιώτης Ταραβάνης και του στίχους των τραγουδιών είχε γράψει ο Παναγιώτης Ταραβάνης εκτός από ένα τραγούδι το οποίο είχε γράψει ο Π. Βουτυριάδης.

Συνέχισαν να δίνουν live σε Αθήνα και άλλες πολεις.

Το 1994 συμμετείχαν με το κομμάτι "Θύτης Χωρίς Πρόθεση" στη θρυλική πλέον συλλογή "Το Μαγικό Βοτάνι" που κυκλοφόρησε από την Wipe Out! Records. Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Μεταμεσονύκτια Προβολή'' σε αυτή την ηχογράφηση ήταν η εξής:
Παναγιώτη Ταραβάνη - Φωνή και κιθάρα
Χρήστο Λαμπρούδη - Κιθάρα
Λευτέρη Αϊδινίδη - Μπάσο
Αλέκο Στρωματιά - Τύμπανα.


Τον Μάιο του 1994 συμμετείχαν και στην κασετοσυλλογή "Σκουπιδότοποι Ονείρων" με το τραγούδι "Μωβ Ανταύγιες". Η συλλογή κυκλοφόρησε από τον 96.2FM (Εκπομπή "Σκουπιδότοποι Ονείρων") και περιέχει πολλά σημαντικά συγκροτήματα της εποχής.


Στις 7 Ιανουαρίου του 1995 θα παίξουνε live στο  Βιολογικό της Θεσσαλονίκης μαζί με τα γκρουπ ''Νεκρική Σιγή'' και ''Θανατική Ποινή''.

Την ίδια χρονιά θα συμμετέχουν σε άλλη μια συλλογή. Πρόκειται για την ''Η Ώρα Του Κυκλώνα #1'' όπου συμμετείχαν με το τραγούδι ''Εσωτερική Αιμορραγία'', το οποίο συμπεριλαμβανόταν στον πρώτο και μοναδικό τους δίσκο.

Λίγο καιρό αργότερα το γκρουπ ''Μεταμεσονύκτια Προβολή'' διαλύθηκε.


Δισκογραφία

ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ (1993)
A1. Εσωτερική Αιμοραγία
A2. Ελεύθερη Πτώση
A3. Μωβ Ανταύγιες
A4. Προκαθορισμένο Τέλος
B1. Ματωμένη Πρεμιέρα
B2. Άφθαρτο Όνειρο
B3. Μεσ' Το Παιχνίδι
B4. Κηδεία Ονείρων


2 σχόλια:

  1. Η Κατερίνα Νάντση που είχε φτιάξει αυτή την συλλογή είναι μια φιγούρα ροκ που το 1999 όταν έκανα ραδιοφωνική εκπομπή με πήρε τηλέφωνο στο στούντιο και με μεγάλη χαρά μου έλεγε ότι ξαφνιάστηκε που άκουσε Panx Romana, Τσίγκο και όλα τα σχετικά που μετέδιδα. Μου ζήτησε να έρθει από το στούντιο και της είπα φυσικά και να έρθει. Εγώ τότε 15 χρονών η Κατερίνα πρέπει να ήταν καμιά 40+ ... ήρθε στο στούντιο, γνωριστήκαμε και μου άφησε και δωράκια, βιντεοκασέτα των Panx Romana, του Τσίγκου, Στίγμα 90, με βίντεο κλιπς.

    Από τότε δεν την ξαναείδα, αλλά το σκηνικό αυτό δεν ξεχνιέται. Κάποια στιγμή πρέπει να την αναζητήσω, εξάλλου πατριωτάκια ήμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποια συλλογή αναφέρεσαι φίλε Νίκο; Φοβερή ιστορία. Αναζήτησέ την και να της κάνεις συνέντευξη να σου πεί τη θυμάται από την εποχή της από την ελληνική σκηνή....

      Διαγραφή