Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΡΙΟΣ Κ.

Κύριος Κ.

Ο ''Κύριος Κ.''. ή ''Κος Κ.'' ή ''Kos K'' ή κατά κόσμον Θοδωρής Κοντάκος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα όπου και ζει σήμερα. Το όνομα προέρχεται από το βιβλίο «Ο Πύργος» του Φραντς Κάφκα. Ο ήρωας του βιβλίου είναι ο Κύριος Κ. Ο Θοδωρής Κοντάκος αποφάσισε να δανειστεί το όνομα του ήρωα του βιβλίου και να το χρησιμοποιήσει στη μουσική του δραστηριότητα. Η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών του γράφονται από τον ίδιο.

Κύριος Κ. (Θοδωρής Κοντάκος)

Έκανε τις σπουδές του στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο τμήμα του Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.

Το 2005 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι του ''Χαμένη ελπίδα'' το οποίο ήταν σε μουσική και στίχους δικούς του.

Το 2010 έγινε η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του Κυρίου Κ. Πρόκειται για το cd single ''Kos K.'' όπου κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία ''Coo Records''. Περιείχε δυο τραγούδια, το ένα εκ των οποίων ήταν το τραγούδι ''Κορίτσι Του Μήνα'' το οποίο γνώρισε μεγάλη απήχηση από τα ραδιόφωνα της χώρας. Το άλλο ήταν το τραγούδι ''Μπαμ''.


Τις Πέμπτες 13 και 20 Μαΐου του 2010 έπαιξε live στο Οξυγόνο, όπου και παρουσίασε τα τραγούδια του στο μουσικό κοινό.

Παράλληλα, την περίοδο του 2010, συμμετείχε με το τραγούδι του ''Για το ράδιο'' στο νέο δίσκο του Λεωνίδα Μπαλάφα με τίτλο ''Ανοιξιάτικη μέρα'' αλλά και στις live εμφανίσεις του μουσικού και παραγωγού Sillyboy, παίζοντας ζωντανά το δίσκο ''Played''.

Το 2011 κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ του Κυρίου Κ., με τίτλο ''Εδώ Είναι Το Σπίτι Μου''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί από τη Minos EMI. Περιέχει 11 τραγούδια σε ροκ μουσική και πολύ ευρηματικό στίχο. Πρόκειται για έναν κιθαριστικό δίσκο, ο οποίος έχει μια υπόγεια punk αισθητική.


Από αυτόν τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο το τραγούδι ''Εδώ είναι το σπίτι μου'' έγινε video clip, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:


Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011 έπαιξε live στο KooKoo, την Κυριακή 13 Νοέμβρη του 2011 έπαιξε live στο City και την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στο Bar 2.

Στις live εμφανίσεις που έκανε o ''Κύριος Κ.'' το 2011, πριν και μετά την κυκλοφορία του πρώτου του ολοκληρωμένου δίσκου, στην σκηνή μαζί του ήταν οι παρακάτω μουσικοί:
Αλέκος Βουλγαράκης: Κιθάρα
Κώστας Μιχαλός: Κιθάρα
Κωστής Βήχος: Μπάσο
Γιώργος Λιβαδάς: Τύμπανα

Το 2012 άρχισε με live εμφανίσεις από τον ''Κύριο Κ.'' Η μπάντα που τον συνοδεύει αποτελείτε από τους Αλέκο Βουλγαράκη στην κιθάρα, Στ. Δανηιλίδη στα πλήκτρα και Αλ. Κούρτη στα τύμπανα. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου του 2012 έπαιξε στο KooΚoo Live Bar. Την Κυριακή 11 Μαρτίου συμμετείχε στο live στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι στα πλαίσια του 1ου Festival του TrollRadio.gr. Την Παρασκευή 18 Μαΐου άνοιξε την συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα στο Gagarin205 όπου και παρουσίασε τον νέο του δίσκο. Ο Κύριος Κ. συμμετείχε στο φεστιβάλ "Occupy planet earth" που έγινε την Κυριακή 03 Ιουνίου 2012 στο Πολυτεχνείο. Επίσης συμμετείχε και στο 2° Troll Festival που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Οκτωβρίου του 2012 στο Gagarin 205, μαζί με Biotech, 9MM, Δραμαμίνη, Σπύρο Γραμμένο, Transistor και Θεοδοσία Τσάτσου. Στις 15 Σεπτέμβρη έπαιξε live στο Six D.O.G.S στα πλαίσια του festival της ομάδας "The Core". Στις 14 Οκτωβρίου 2012 συμμετείχε σε φεστιβάλ ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί που έγινε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Τέλος τον χειμώνα του 2012 για 3 Δευτέρες εμφανίστηκε στο Club του Σταυρού του Νότου μαζί με Ορέστη Ντάντο και το γκρουπ ''Δραμαμίνη''.


Το 2013, δύο χρόνια από τον πρώτο του μεγάλο δίσκο, κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά του Κυρίου Κ. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο "Σήματα Καπνού", που κυκλοφόρησε σε 100 συλλεκτικές κασέτες, οι οποίες διανεμήθηκαν στους λάτρεις του «αναλογικού» κόσμου. Η νέα του δουλειά κυκλοφορεί από το ανεξάρτητο label ''Red mill Hood'' με τη στήριξη της ''Antelma music'' του Στάθη Δρογώση.


Από δεύτερο αυτό ολοκληρωμένο δίσκο του ξεχώρισαν τα τραγούδια ''Από Βέσπα'' και ''Ελέφαντες'', χωρίς τα υπόλοιπα τραγούδια να είναι κάτι λιγότερο από εξαίσια. Πρόκειται για την πιο ώριμη δουλειά που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα ο Κύριος Κ. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο στο επίσημο κανάλι του στο youtube εδώ: κος Κ. "Σήματα Καπνού" Album.

Από τον δίσκο "Σήματα Καπνού" το τραγούδι που έγινε πρώτο video είναι το ''Ελέφαντες'', το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Ο δίσκος "Σήματα Καπνού" παρουσιάστηκε live από τον Κύριο Κ. το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου του 2013 στον Πολυχώρος "Αχαρνών 61".


Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου του 2013 έπαιξε live στο Kyklos live stage στα πλαίσια του party που διοργανώνει ο Freedom 88.9 για την επιστροφή του στα FM! Τον Μάρτιο ο ''Κύριος Κ.'' έπαιξε live σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα και τον Απρίλιο σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 18 Απριλίου συμμετείχε στο LiveForLife festival που πραγματοποιήθηκε στην Αυλαία.

Το καλοκαίρι του 2013 βρίσκει τον Κύριο Κ. να παίζει live την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Six D.O.G.S. Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε δύο ακουστικά live στην Μπουάτ Απανεμιά και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου έκλεισε τα live της χρονιάς στο Six D.O.G.S.

Στις 30 Αυγούστου θα συμμετάσχει στο 3ήμερο φεστιβάλ που έγινε στο Camping Δρέπανος στην Ηγουμενίτσα

Το 2015, μετά από πολύ καιρό, ο Κύριος Κ. θα παίξει live την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στο After Dark.


Για το από που εμπνέεται για να γράψει τα τραγούδια του ο ''Κύριος Κ.'' έχει δηλώσει ότι: «Η ζωή και η καθημερινότητά μου, οι φίλοι μου, οι συζητήσεις μας».

Τον Ιούνιο του 2015 θα κυκλοφορήσει ο 3ος δίσκος του με τίτλο "40 Μέρες". Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Just Gazing Records (Ασκληπιού 89-Αθήνα). Το mastering υπογράφει ο James Plotkin, μόνιμος συνεργάτης εταιρειών όπως Kranky, Mexican Summer και καλλιτεχνών όπως John Carpenter και Moon Duo. Μπορείτε να ακούσετε όλα τα κομμάτια του δίσκου ''40 Μέρες'' εδώ: https://soundcloud.com/just-gazing/sets/k-40-out-june-2015.

Για το πως ηχογραφήθηκε και προέκυψε γενικά ο δίσκος ... ο Κύριος Κ. έχει δηλώσει ότι «Περνούσα μια φάση, είχα ανάγκη να παίξω μουσική, δεν πήγαινα για δίσκο. Δεν είχα καιρό να σκεφτώ για το πώς είναι ο ιδανικός ήχος. Δεν είχα συναίσθηση του τι κάνω, συνέβη. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα τότε, που δεν το πείραξα έπειτα ως προς το ύφος του. Έγραφα τύμπανα μονοφωνικά και την κιθάρα μου στον ενισχυτή μέσα από δύο αυτοσχέδια πετάλια. Ύστερα προσέθετα επιπλέον beats με μια αίσθηση drum machine, καθώς και πλήκτρα –όλα περασμένα από έναν κομπρέσορα εν ονόματι Black Finger. M' ενδιέφερε να τριπάρω με αυτό που άκουγα εκείνη την ώρα, στην αρχή. Έπειτα τζάμαρα στίχους τους οποίους είχα παράλληλα γράψει σε σελίδες απλωμένες παντού».


Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου του 2015 ο Κος Κ. θα παίξει Live στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Ένα μήνα και κάτι πριν την καθιερωμένη παρουσίαση δίσκου που ακολουθεί κάθε νέα του δισκογραφική κυκλοφορία, ο κος Κ εμφανίζεται ζωντανά με την μπάντα του στο χώρο του Μetropolis. Στο live αυτό τον Κύριο Κ. θα συνοδεύουν οι Γ. Βούλγαρης στα τύμπανα και Αλέκος Βουλγαράκης στην κιθάρα.

Το Σάββατο 21 Μαΐου του 2016, ο κος Κ. θα πραγματοποιήσει μια συναυλία στο Ίλιον Plus. Μερικούς μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου άλμπουμ με τίτλο «40 μέρες» επιστρέφει συστήνοντας τα 10 καινούρια τραγούδια κι έχοντας στη θήκη της κιθάρας του μερικά απ’ τα εναπομείναντα βινύλια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα απ’ το family της Just Gazing Records. Super Guests σε αυτή την εμφάνιση του ήταν οι Θεσσαλονικείς ''Chinese Basement''. Στην σκηνή μαζί με τον Κύριο Κ. (Κιθάρα, Φωνή) ήταν οι παρακάτω μουσικοί:
Κιθάρα: Αλ. Βουλγαράκης
Μπάσο: Χ. Κουρτάρας
Τύμπανα: Γ. Βούλγαρης


Την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη του 2016 θα εμφανιστεί ως support στην συναυλία του συγκροτήματος ''Cyanna Mercury'' (δες εδώ: CYANNA MERCURY) στο Gagarin.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου του 2017 ο Κύριο Κ. ανέβηκε στην σκηνή του ''Ίλιον Ρlus'' στην Αθήνα μαζί με τους Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννη - Bazooka – Βούλγαρη στα τύμπανα και Χαράλαμπο ''Sillyboy'' Κουρτάρα στο μπάσο. Στην συνέχεια του έτους συνέχισε να δίνει live στην πόλη της Αθήνας.

Τον Απρίλιο του 2017 θα κυκλοφορήσει ένα νέο video όπου έχει οπτικοποιηθεί το τραγούδι ''Πλάι σου ήσυχα'' όπου μπορείτε να το δείτε παρακάτω από το κανάλι του Κυρίου Κ. στο youtube.


Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι από μια σειρά τραγουδιών που θα ανέβουν στο κανάλι του στο youtube όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης δισκογραφικής του δουλειάς. Τα τραγούδια αυτά έχουν ηχογραφηθεί στο στούντιο Νήπιο, σε ηχοληψία και μίξη του Κ. και όλα τα όργανα έπαιξε ο ίδιος.

Στην μουσική του πορεία ο Κύριος Κ. έχει συνεργαστεί με γνωστούς και αγνώστους καλλιτέχνες, μπάντες & μουσικούς, όπως οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μανώλης Φάμελλος, Γιώργος Δημητριάδης, Ζακ Στεφάνου, Λεωνίδας Μπαλάφας, Ορέστης Ντάντος, ''Δραμαμίνη'', και έχει μοιραστεί μαζί τους από τη σκηνή, μέχρι τους στίχους, τη φωνή και την παραγωγή δίσκων. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες live σε όλη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 9 Νοέμβρη του 2018 ο κος Κ μαζί με τη μπάντα του, μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων του νέου άλμπουμ του, θα εμφανιστεί στη σκηνή της Death Disco παίζοντας ζωντανά τον επερχόμενο 4ο δίσκο κατά σειρά προσωπικό άλμπουμ. Η μπάντα αποτελείτε από τους παρακάτω μουσικούς:
Χαράλαμπο Κουρτάρα -Μπάσο,
Αλέκο Βουλγαράκη - Ηλ. Κιθάρα
Γιάννη Βούλγαρη - Τύμπανα


Την άνοιξη του 2020 θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά του Κος Κ.. Έχει τίτλο ''Ρεπό'' και κυκλοφόρησε σε cd από την Just Gazin Records. O δίσκος Ρεπό είναι ο τέταρτος μεγάλης διάρκειας δίσκος του Αθηναίου τραγουδοποιού Θοδωρή Κοντάκου.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του στο Facebook εδώ: Kyrios K. (Κύριος Κ.) για να βλέπετε όλα τα νέα του.

Σίγουρα ο ''Κύριος Κ.'' έχει δώσει το δικό του στίγμα στην ελληνική ροκ σκηνή. Το ιδιαίτερο μουσικό του ύφος και το τραγουδιστικό του στυλ με την φωνή του να είναι άλλοτε τραχιά άλλοτε μελωδική και άλλοτε με δώσεις λυγμού είναι κάτι το οποίο τον έχει ξεχωρίσει θετικά στην ελληνική μουσική σκηνή.



Δισκογραφία

KOS K. (2010)
1. Μπαμ
2. Κορίτσι Του Μήνα

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ (2011)
1. Εδώ Είναι Το Σπίτι Μου
2. Κάπου Έχω Να Πάω
3. Superman
4. Ρολόι
5. Έχω Ένα Μωρό
6. Black Jack
7. Ανοιχτά Βρήκα
8. Κάποιος Να Την Προσέχει
9. Άνθρωπος Στη Θάλασσα (Κύματα)
10. Κλείστε Το Γενικό
11. Πάρε Τα Μάτια Μου Και Κοίτα
Κύριος Κ. - Εδώ Είναι Το Σπίτι Μου (2011)_cd front

Κύριος Κ. - Εδώ Είναι Το Σπίτι Μου (2011)_cd back

ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ (2013)
A1. Σήματα Καπνού
A2. Από Βέσπα
A3. Μόνιμα Σε Πτήση
A4. Συντριβάνι
B1. Ελέφαντες
B2. Μεσιέ Πρεζιντεν-τε
B3. Γιός Του Καθένα
B4. Μελό
B5. Πόρτο



40 MΕΡΕΣ (2015)
1. Αφηρημένο έργο
2. Ελατήρια
3. Αστάρτη
4. Νείλος
5. Περιττό να μου πεις
6. Fruit Punch & Coca Cola
7. Σπιρταρίτσα
8. 40 Μέρες
9. Ξύδι 
10. Τέλος


ΡΕΠΟ (2020)
1. Θα Γείρω Το Λαιμό Μου
2. Άδραξε
3. Ψαροκάϊκο
4. Ρεπό
5. Στο Δρόμο
6. Rock N Rolla
7. Ξένη
8. Πλάϊ Σου
9. Παύση
10. Περιπλανιέμαι
Κος Κ. - Ρεπό album cover



1 σχόλιο: