Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

FILM NOIR


Το συγκρότημα ''Film Noir'' δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1985. Το μουσικό ύφος του συγκροτήματος ήταν ένα μείγμα new wave και dark wave μουσικής. Η σύνθεση της μπάντας αποτελούνταν από τους:
Μαρία Γαβριέλλα Λουκάκη - Φωνή
Κώστας Σώκιαλης - Κιθάρα, Πλήκτα, Φωνή
Σπύρος Φλώρος (S.Adam) - Τύμπανα
Βασίλης Νάκης - Πλήκτα 
Κωσταντίνος Λουκάς Ρολάνδος Κυριάκος (Coti K) - Μπάσο


Ο ντράμερ του γκρουπ Σπύρος Φλώρος (S.Adam) πριν από τους Film Noir ήταν μέλος στην πανκ μπάντα ''Ausschwitss'' και στους ''Hands of cain''.

Το 1986 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Never Ending Dream'', με έντονες επιρροές από την Βρετανική σκηνή. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Wipe Out Records. Αυτή ήταν μόλις η 3η κυκλοφορία της Wipe Out Records! Η ηχογράφηση του έγινε το διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 1986. Οι στίχοι είχαν γραφεί από την Μαρία Γαβριέλλα Λουκάκη. Αυτή η πρώτη μουσική δουλειά του συγκροτήματος ''Film Noir'', αποτελείται από έξι υπέροχες συνθέσεις. Το τραγούδι που ξεχωρίσει είναι σαφώς το ''Excuses''. Το συγκεκριμένο mini-album γρήγορα έγινε σπάνιο τυχαίνοντας υψηλής αναζήτησης από το συλλεκτικό κοινό. Γενικά πρόκειται για έναν πολύ όμορφο δίσκο που έρχεται από το μακρινό 1986 και έχει αποτυπώσει υπέροχα την  new / dark wave μουσική της εποχής εκείνης.

Το 1987 το γκρουπ ''Film Noir'' δίνουν μια συναυλία στο "Αν Club" μαζί με τα συγκροτήματα "Sκωria" και "Flowers Of Romance".

Την επόμενη χρονιά από την κυκλοφορία του δίσκου τους ''Never Ending Dream'', η Μαρία - Γαβριέλα Λουκάκη εγκαταλείπει την μπάντα. Φεύγει για την Αυστραλία όπου θα γίνει μοντέλο.

Το 1990 κυκλοφορούν τον δεύτερό τους δίσκο. Πρόκειται για το άλμπουμ με τίτλο "Portrait of a Child", ο οποίος ήταν αρκετά διαφορετικός από το ντεμπούτο τους, όμως επίσης καλός, με αντρικά φωνητικά αυτή τη φορά. Η μουσικές του δίσκου "Portrait of a Child" μπορούνε να χαρακτηριστούν ατμοσφαιρικές. Θα μπορούσανε να είναι soundtrack κινηματογραφικής ταινίας. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρεία ''Aural Art''.

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου τους άλμπουμ, τα ίχνη της μπάντας χάνονται.


Το 1996 η τραγουδίστρια Μαρία Γαβριέλλα Λουκάκη του γκρουπ Film Noir, έφυγε από την ζωή στα 33 της χρόνια από καρκίνο. Tα φωνητικά της Μαρίας - Γαβριέλας Λουκάκη  ήταν το σήμα κατατεθέν του εξαιρετικού πρώτου άλμπουμ των Film Noir με τίτλο "Νever Ending Dream" που κυκλοφόρησε το μακρινό 1986.


Τον Ιανουάριο του 2013 θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία ''Ειρκτή'' σε επανέκδοση ο πρώτος δίσκος του γκρουπ Film Noir. Η επανέκδοση συνοδεύεται από ένα επτάϊντσο βινύλιο το οποίο περιλαμβάνει δύο κομμάτια (''Passion Of Memories'' και ''Glass'') τα οποία βλέπουν το φως της ημέρας 26 ολόκληρα χρόνια μετά την ηχογράφηση τους. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε 500 αριθμημένα αντίτυπα και αφιερώνεται στην μνήμη της Μαρίας - Γαβριέλας Λουκάκη. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο αυτόν τον δίσκο εδώ: http://eirkti.bandcamp.com/album/film-noir-never-ending-dream-7.

Οι  Film Noir πλέον θεωρούνται ένα από τα πολύ καλά συγκροτήματα της ανεξάρτητης new wave και dark wave ελληνικής μουσικής σκηνής. Η τραγουδίστρια αλλά και στιχουργός του πρώτου δίσκου του γκρουπ, Μαρία Γαβριέλλα Λουκάκη ήταν μια εκπληκτική performer.


Δισκογραφία

NEVER ENDING DREAM (1986)
A1. Excuse
A2. Fluid Idols
A3. Drowned Kiss
B1. Decry
B2. Rainfall
B3. Sin




PORTRAIT OF A CHILD (1990)
A1. With The Ghosts Of Dawn
A2. Shadows
A3. Kill The Beast
A4. Fay's Dream
B1. Portrait Of The Child
B2. Sleeping Sun
B3. Doubts
B4. Behind The Scenes




NEVER ENDING DREAM (2013)
A1. Excuse
A2. Fluid Idols
A3. Drowned Kiss
B1. Decry
B2. Rainfall
B3. Sin
C. Passion Of Memories
D. Glass



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου