Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ALICE IN A NIGHMARE

Alice In A Nightmare - logo

Το συγκρότημα ''Alice In A Nightmare'' δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80. Ήταν το 1987 όταν ο Θοδωρής Βλαχάκης και ο Ηλίας Ασλάνογλου, οι οποίοι συμμετείχαν παράλληλα στο γκρουπ ''Magic De Spell'' (Δες εδώ: MAGIC DE SPELL) σχημάτισαν το συγκρότημα ''Alice In A Nightmare''.

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν οι εξής:
Ηλίας Ασλάνογλου - Φωνή και Φωνητικά
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Δημήτρης Καρασταμάτης - Πιάνο και Πλήκτρα
Νίκος Γεωργούλης - Κιθάρα - Μπάσο

Alice In A Nightmare - greek rock music band

Το συγκρότημα ''Alice In A Nightmare'' θα κυκλοφορήσουν έναν και μοναδικό ομώνυμο (''Alice In A Nightmare'') δίσκο το 1988 από την εταιρεία Virgin. Ο δίσκος περιέχει εννιά αγγλόφωνα κομμάτια και τον χαρακτηρίζει η πολύ καλύτερη παραγωγή. Το μουσικό ύφος που κινείται ο δίσκος είναι μεταξύ new-wave και post punk αλλά με πολλά κιθαριστικά σημεία. Η μουσική των τραγουδιών έχει γραφεί από όλα τα μέλη του γκρουπ. Ο εξαιρετικός αυτός δίσκος ηχογραφήθηκε στο Triple Ace Studios τον Οκτώβριο του 1988. Σε δυο τραγούδια του δίσκου συμμετέχει παίζοντας μπάσο ο Γιώργος Αρχοντάκης.

Alice In A Nightmare - greek rock music band 2

Το γκρουπ "Alice In A Nighmare" έχει παίξει ως support group στον Johny Thunders (Αμερικανός μουσικός 1952-1991) στο club "Τέσσερα" τον Φεβρουάριο του 1989 ενώ λίγους μήνες αργότερα εμφανίζονται live δίπλα στο γκρουπ ''Godfathers'', στο Ρόδον στην Αθήνα.

Ο Νίκος Γεωργούλης μετά το τέλος των ''Alice In A Nightmare'' θα γίνει μέλος του συγκροτήματος ''Magic De Spell'' στην καινούρια του πλέον ελληνόφωνη εποχή.

Τον Απρίλιο του 2009, σχεδόν είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του μοναδικού δίσκου του γκρουπ "Alice In A Nighmare", κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος ''Magic De Spell'' με τίτλο "ΟΚ Πατέρα..." όπου έχουν διασκευάσει με ελληνικό στίχο ένα τραγούδια από τον δίσκο ''Alice In A Nightmare''. Πρόκειται για το τραγούδι ''Χαμένο Αστέρι" όπου είναι διασκευή του τραγουδιού "Under The Shadows" από τον δίσκο του γκρουπ "Alice In A Nighmare". 


Εν κατακλείδι το συγκρότημα ''Alice In A Nightmare'' ήταν το ενδιάμεσο γκρουπ μεταξύ της αγγλόφωνης και ελληνόφωνης περιόδου του γκρουπ ''Magic De Spell''. Σε αυτό το μικρό διάστημα κυκλοφόρησε έναν πολύ καλό δίσκο για το είδος τους και δώσανε κάποια live.


Δισκογραφία

ALICE IN A NIGHMARE (1988)
A1. Under The Shadows
A2. Shelter In My Dreams
A3. Brother Night (Tonight)
A4. Magic
A5. I Walk Alone
B1. Tell Me Something
B2. Alice In A Nightmare
B3. My Love Is Calling
B4. Yesterday
ALICE IN A NIGHMARE (1988) front

ALICE IN A NIGHMARE (1988) back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου