Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

GRAVITYSAYS_I


Το συγκρότημα ''Gravitysays_i'' δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2003 στον Πειραιά. Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Νίκος Ρέτσος και ο Μάνος Πατεράκης. Η γνωριμία τους είχε γίνει κάπου το 2001 όταν ακόμα παίζανε με άλλες μπάντες. Οι δυο τους, μαζί με την Δέσποινα Σταμάτη που συμμετέχει στον πρώτο τους δίσκο, στα φωνητικά, συμμετείχαν στο συγκρότημα ''Cloudscape''. Από την πρώτη τους κι όλας κυκλοφορία, έχουν αφήσει το στίγμα τους, στην εγχώρια μουσική σκηνή


Όπως έχουν δηλώσει, σκοπός τους ήταν να ντύσουν με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα πειραματικού ροκ με post rock στοιχεία και με progressive rock. Ο στίχος που χρησιμοποιούν στα τραγούδια τους είναι αγγλικός.

Τον Δεκέμβριο του 2007 θα κυκλοφορήσει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Είναι ο δίσκος με τον τίτλο ''The Roughest Sea'', όπου κυκλοφόρησε από το label ''Σείριος'', το οποίο είχε ιδρύσει ο Μάνος Χατζιδάκις. Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Gravitysays_i'' σε αυτόν τον δίσκο ήταν η εξής:
Νίκος Ρέτσος - Τύμπανα, Προγραμματισμός, Συνθεσάιζερ, Ακορντεόν, Κρουστά, Glockenspiel
Μάνος Πατεράκης - Φωνή, Κιθάρες (ακουστική, ηλεκτρική, κλασσική)
Δημήτρης Χατζημήτρος - Μπάσσο, Synth [Synth Bass]
Δέσποινα Σταμάτη - Φωνή



Πρόκειται για ένα concept album, δηλαδή για ένα δίσκο με ενιαίο θέμα συνεχούς ροής, γεμάτο με ηλεκτρονικούς αλλά και παραδοσιακούς ήχους, που αποτελείται από εννέα κομμάτια, που είναι εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Στα εννέα τραγούδια του δίσκου, εναλλάσσονται τα αντρικά με τα γυναικεία φωνητικά.

Από τον πρώτο τους αυτό δίσκο, ''The Roughest Sea'', το τραγούδι ''Pairs'' συμπεριελήφθη στην συλλογή με τίτλο ''The Approaching Of The Hour'', όπου κυκλοφόρησε από την Sonic Playground.

Το 2011 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud''. Αυτός ο δίσκος κυκλοφόρησε από την εταιρεία ''Restless Wind'' σε μορφή cd.


Για τον τίτλο του δίσκου, οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι: Patterns of Fraud ονομάζουμε όλα τα κοινωνικά στερεότυπα με τα οποία μεγαλώνουμε, θρησκεία, οικογένεια κτλ.The figures of grey είναι οι άνθρωποι, που καταλαβαίνουν ότι έχουν εξαπατηθεί από τα πρότυπα και τα στερεότυπα με τα οποία γαλουχήθηκαν και πίστεψαν ότι θέλουν να υπηρετήσουν.
Σε αυτόν τον δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος ''Gravitysays_i'' αλλάζει η θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά/μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα. Σε αυτόν τον δίσκο τους συμμετέχει και χορωδία. Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Gravitysays_i'' σε αυτόν τον δίσκο ήταν η εξής:
Νίκος Ρέτσος - Τύμπανα, Κρουστά
Μάνος Πατεράκης - Φωνή, Κιθάρες, Σαντούρι
Άκης Παπαβασιλείου - Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή
Λευτέρης Βαρθάλης - Ηλεκτρικό μπάσσο
Σπύρος Βρυώνης - Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Φωνή


Ο δεύτερος δίσκος, του συγκροτήματος ''Gravitysays_i'' με τίτλο ''The Figures of Enormous Grey and the Patterns of Fraud'', χαρακτηρίστηκε από πολλούς Έλληνες μουσικούς συντάκτες, ως το album της χρονιάς του 2011.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2012 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τους δίσκος σε μορφή βινυλίου, σε 300 μόνο αντίτυπα από την εταιρεία Restless Wind.

Τον Νοέμβριο του 2012 θα συμμετέχουν με το τραγούδι τους ''Τhe Urge Οf Identity, The Figures Οf Enormous Grey'' στην συλλογή με τίτλο ''Both Sides Suffer Heavy Losses, But We Faced An Unavoidable Conclusion''.

Στις 31 Μαΐου του 2013 κυκλοφόρησε το single με τίτλο "Cry-Out''. Το οποίο ντύθηκε με ένα πολύ ωραίο βίντεο και μπορείτε να το δείτε εδώ:



To Σάββατο 18 Απριλίου του 2015 θα παίξουν live στο Gagarin 205 μαζί με το συγκρότημα ''Electric Litany''. Αυτό το live έρχεται ύστερα από αρκετό καιρό απουσίας τους και λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία της τρίτης τους πολυαναμενόμενης δισκογραφικής δουλειάς. Η σύνθεση της μπάντας το 2015 αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς:
Μάνος Πατεράκης - Φωνή, σαντούρι, κιθάρα
Νίκος Ρέτσος - Τύμπανα, synths
Κώστας Στεργίου - Keyboards, φωνή 
Αλέκος Γεωργουλόπουλος - Κιθάρες 
Μαμπρέ Κασαρτζιάν - Μπασο

Όλα τα τραγούδια της δισκογραφίας, μέχρι σήμερα, του συγκροτήματος ''Gravitysays_i'' μπορείτε να τα ακούσετε εδώ: http://gravitysaysii.bandcamp.com/.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει η τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος ''Gravitysays_i''. Πρόκειται για τον δίσκο ''Quantum Unknown'' που κυκλοφορεί από την εταιρεία ''Inner Ear''. Ο δίσκος ''Quantum Unknown'' κυκλοφορεί σε cd αλλά και σε βινύλιο. Αυτή τη φορά, θεματολογικά, οι Gravitysays_i παίζουν με το σχήμα κάθε επιστητού, σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης από την ίδια την ανθρώπινη ματιά. Μουσικά, το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο, αντικαθιστά τις ηλεκτρισμένες εξάρσεις της προηγούμενης δουλειάς τους. Συνολικά οι ηχογραφήσεις για τον δίσκο ''Quantum Unknown'' κράτησαν 4 χρόνια.

Gravitysays_i - (2016) Quantum Unknown

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δίσκο που αποτελείτε από μια μουσική πανδαισία, μαζί φυσικά με τα απαγγελτικά φωνητικά του τραγουδιστή της μπάντας. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Quantum Unknown'' εδώ: https://innerear-gravitysaysi.bandcamp.com/album/quantum-unknown.

Η σύνθεση της μπάντας στον δίσκο ''Quantum Unknown'' αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς:
Μάνος Πατεράκης - φωνή/σαντούρι/κιθάρα
Νίκος Ρέτσος - τύμπανα/synths
Mampre Kasardjian - μπάσο
Νίκος Σωτηρόπουλος κιθάρα
Κώστας Στεργίου - πλήκτρα
Βαγγέλης Κατσαρέλης - τρομπέτα

GRAVITYSAYS_I - “Quantum Unknown”

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Quantum Unknown'' το γκρουπ ''Gravitysays_i'' θα δώσει κάποιες συναυλίες με μια μίνι περιοδεία για την live παρουσίασή του σε πόλεις όπως Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα.


Το συγκρότημα ''Gravitysays_i'' είναι από τα καλύτερα που έχει αναδείξει η σκηνή τα τελευταία χρόνια, με εξαιρετικές δισκογραφικές δουλειές αλλά και πολύ προσεγμένες live εμφανίσεις. Σημαντικές στιγμές στην μουσική τους διαδρομή είναι η εμφάνισή τους ως supposrt γκρουπ στην συναυλία του συγκροτήματος ''Anathema'' και σε συναυλία των ''ToxedoMoon''.

Gravitysays_i


Δισκογραφία

THE ROUGHEST SEA (2007)
1. Gravity Says I
2. The Air
3. Egoist
4. Pairs
5. The Roughest Sea
6. Siamese
7. Intruders Are Here
8. Objects In Mirror Are Closer Than They Appear
9. Wicked Sky
Gravitysays_i ‎– The Roughest Sea_front

Gravitysays_i ‎– The Roughest Sea_cd

Gravitysays_i ‎– The Roughest Sea_back

THE FIGURES OF ENORMOUS GREY AND THE PATTERNS OF FRAUD (2011)
Part One
A1. The Patterns Of Fraud
A2. The Unshakeable Alibi
A3. Delusions Of Grandeur
A4. The "All Things Decay" Nebula
A5. The Finger Of Blame
Part Two
B1. The Urge Of Identity
B2. The Figures Of Enonymous Grey
B3. The Paradox Of Youth
B4. The Farewell Letters

CRY-OUT (2013)
1. Cry- Out

QUANTUM UNKNOW (2016)
1. More Than A Matter Of Instict
2. Of Woe / Migratory Birds
3. Dowser
4. An Ivory Heart
5. Every Man
6. Quantum Unknown (Riveted Eye)
Gravitysays_i - (2016) Quantum Unknown_front

Gravitysays_i - (2016) Quantum Unknown_lp

Gravitysays_i - (2016) Quantum Unknown_cd

Gravitysays_i - (2016) Quantum Unknown_back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου