Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

Ίχνη Του Ανέμου - Ελληνικό ροκ συγκρότημα

Το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' ήταν ένα από τα λιγότερο γνωστά συγκροτήματα στον χώρο του ελληνικού ροκ. Ήταν ένα γκρουπ που ξέφυγε από τα στερεότυπα του ήχου της δεκαετίας του '90.

Το γκρουπ αυτό το έμαθα εντελώς τυχαία κάπου στα 1997-1998 όταν ακούγοντας ένα σταθμό στο ραδιόφωνο που δεν είχε ούτε εκπομπές, ούτε τίποτα, έπαιζε ολόκληρο το δίσκο του συγκροτήματος ''Ιχνη Του Ανέμου'' αλλά χωρίς να ξέρω ποιο συγκρότημα είναι. Έτσι τους είχα γράψει σε μία κασσέτα την οποία και την άκουγα ανελλιπώς. Κάπου μετά από περίπου ένα χρόνο όταν αγόρασα ένα cd από μία συλλογή [Φάκελος Rock] που περιείχε ένα τραγούδι τους, έμαθα επιτέλους ποια ήταν αυτή η μπάντα που είχα ήδη λατρέψει. Το τραγούδι που συμπεριλαμβανόταν στην συλλογή της MBI ''Φάκελος Rock'' που κυκλοφόρησε το 1999 ήταν το ''6η Ιούνη''.


Επίσης το 2000 συμμετείχαν στην συλλογή της MBI ''Φάκελος Rock ΙΙ'' με το τραγούδι ''Κολάζ''.


Και τα δύο αυτά τραγούδια είχαν κυκλοφορήσει στο πρώτο τους και μοναδικό δίσκο που κυκλοφόρησε το συγκρότημα το 1997 με τίτλο το όνομά του, δηλαδή ''Ίχνη Του Ανέμου''.

Ίχνη Του Ανέμου - Ελληνικό ροκ συγκρότημα band 1

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' δημιουργήθηκαν κάπου στα 1994 στην Αθήνα. Ο Ανδρέας Σιουρούνης και ο Βασίλης Τσιμιδάκης ήταν μέλη του συγκροτήματος ''Έκσταση" (δες εδώ: ΕΚΣΤΑΣΗ) πριν την δημιουργία του γκρουπ "Ίχνη Του Ανέμου". Όταν συναντήθηκαν με τον  Λεωνίδα Καρακατσάνη συνέχισαν για λίγο καιρό σαν ''Έκσταση". Το συγκρότημα ''Έκσταση'' είχαν κυκλοφορήσει δύο demo κασέτες, τις οποίες και έχω, και είχαν συμμετέχει στην συλλογή ''Οι Rock 'N' Roll Βοήθειες Παρουσιάζουν 10 Νέα Ελληνικά Συγκροτήματα No 1'' η οποία κυκλοφόρησε το 1993 από την Wipe Out! Records σε δίσκο βινυλίου.

Ίχνη Του Ανέμου - Ελληνικό ροκ συγκρότημα band 2

Το studio ηχογραφήσεων, προβών και τόπος συνάντησης του γκρουπ 'Ιχνη Του Ανέμου ήταν το ''Το κόκαλο του Ξιφία'' που ήταν και το σπίτι του Λεωνίδα Καρακατσάνη. Έτσι ο δίσκος που κυκλοφόρησε φτιάχτηκε σε αυτόν τον μικρό χώρο με πολύ κέφι και όρεξη.

Το 1997 κυκλοφορεί η μοναδική τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ιχνη Του Ανέμου" από την εταιρεία "Θέσις". Ένας δίσκος που ακόμα και σήμερα παραμένει δυνατός και σύγχρονος με ποιητικό στίχο και δυνατό ήχο.

Τα μέλη του συγκροτήματος ''Ίχνη Του Ανέμου'' ήταν οι εξής:
Λεωνίδας Καρακατσάνης - Φωνή / Κιθάρα
Βασίλης Τσιμιδάκης - Μπάσο / Φωνή
Ανδρέας Σιουρούνης -  Τύμπανα / Φωνή

Ίχνη Του Ανέμου - elliniko-greekrock band

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου μια σειρά από τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο της μπάντας παρέμειναν ακυκλοφόρητα, αν και παιζόντουσαν ζωντανά σε αρκετές συναυλίες τους.

Την Τετάρτη 8 Απριλίου του 1998 το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' παίξανε live στην σκηνή του Αν club στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τον πρώτο τους δίσκο.

Στις 4 Ιουλίου του 1998 συμμετείχαν στο 1ο πάρτυ του fanzine περιοδικού In Rock που διοργανώθηκε στα Χανιά. Συμμετείχαν επίσης τα συγκροτήματα ''Τα Ρόδα Της Ερήμου'' (δες εδώ: ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ) και ''Proxima Dies''.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους και μοναδικού δίσκου τους ως και το τέλος της πορείας τους, το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' συνέχισε να δημιουργεί δικά του τραγούδια, που δυστυχώς δεν κυκλοφόρησαν επίσημα ποτέ.


Το τέλος για το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' ήρθε κάπου στο 2001 αφήνοντας πίσω έναν μοναδικό δίσκο αλλά με πολύ καλές συνθέσεις και σίγουρα μοναδικό.

Ο Λεωνίδας Καρακατσάνης συνέχισε με το συγκρότημα ''Περιστασιακό Όνειρο/Occasional Dream'' όπου κυκλοφορήσαν έναν δίσκο το 2001. Ο Ανδρέας Σιουρούνης μετά από το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' συμμετέχει στο ηλεκτρονικό ροκ συγκρότημα ''Expert Medicine'' όπου το 2010 κυκλοφορούν τον δίσκο ''Perfect Maniac''.


Ίχνη Του Ανέμου - elliniko-greek-rock


Δισκογραφία

ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ (1997)
1. 6 Ιούνη
2. Αγέλαστο αστείο
3. Άλλα μέρη άλλα σκηνικά
4. Αν σου πώ
5. Άτιτλο
6. Δρόμος και ουρανός
7. Κολάζ
8. Μια ευχή πυξίδα
9. Ο σκύλος και ο αφέντης
10. Όνειρα με φόντο την ομίχλη
11. Τραγούδι χαρούμενο
Ίχνη Του Ανέμου - Δίσκος 1997_front

Ίχνη Του Ανέμου - Δίσκος 1997_back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου